UUSIMMAT

Suorituskyky ja akkukesto

31.01.2019 19:00 | Osku Kannisto | 2

Suorituskyky ja akkukesto

Honor View20 kuuluu suorituskykynsä perusteella puhelinten lippulaivaluokkaan. Kirin980 on nopea suoritin, jota View20:ssa tuetaan nopeilla muisteilla ja pelikiihdytyksellä. Tämä näkyy selkeästi puhelimen yleisenä käyttömukavuutena sekä suorituskykymittauksissa.

 

Geekbench-mittaukset osoittavat Kirin980:n olevan suuri parannus Honor 10:n Kirin970-suorittimeen verratessa. Mielenkiintoista on nähdä myös, että View20 on OnePlussaa tehokkaampi sekä yhtä että kaikkia ytimiä kuormittaessa.

Graafista pelinopeutta mittaavat Antutu- ja GFXBench-tulokset ovat mukavaa luettavaa mobiilipelailusta kiinnostuneille. View20 haastaa hyvin OnePlus 6T:n ja on merkittävä parannus viime sukupolven Kirin970-puhelimiin verratessa.

Yleistä suorituskykyä grafiikassa ja muussa hyötytyössä simuloivassa PCMarkissa View20 jää selkeästi OnePlussalle. Parannusta viime vuotisiin malleihin on kuitenkin merkittävästi.

Muistin luku- ja kirjoitusoperaatioissa Honor View20 loistaa. Androbenchin mittaamat lukemat ovat erinomaisia jättäen taakseen myös Huawein huippumallit.

Raskasta nettiselausta simuloiva Sunspider (millisekuntia, lyhyempi palkki parempi. Honor 10 -puhelimesta ei mittaustulosta) viestii View20:n olevan tämän hetken nopeimpia Android-puhelimia. Ero OnePlussaan ei kuitenkaan ole järisyttävä.

4000 milliampeeritunnin akku kestää käyttöä hyvin. Puhelimella pärjää ongelmitta koko päivä ilman lisälatausta. Normaalilla tai ainakin hieman karsitulla käytöllä akusta riittää virtaa jopa kahteen päivään. Geekbenchin akkutestissä puhelin suoriutui erittäin mallikelpoisesti. Tasan 12 tunnin tulos on parempi kuin millään muulla Muropaketissa testatulla lippulaivamallilla.

Pikalataus toimii varsin rivakasti isohkosta akusta huolimatta. Laturi on määritelty antamaan maksimissaan 5 voltin jännitettä 4,5 ampeerin virralla, joten sen teho on 22,5 wattia. Puolessa tunnissa akkuun saa 55 prosentin ja tunnissa 88 prosentin varaukseen. Täyteen akku latautuu noin puolessatoista tunnissa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttökokemukset
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto
Keskustelu

Näytöltä katsellessa ei tuo kameran laatu ainakaan suoranaisest tyrmää. Luulisi tuolla pikselimäärällä esimerkiksi muistolaattakuvaa katsellessa pystyvän zoomailemaan vuosiluvun allaolevan tekstin lukukelpoiseksi mutta hämärän peittoon jää.

Muropaketin uusimmat