Uusimmat

Testissä HTC 10: ”Ensiaskel uskottavuuden palauttamiseksi”

28.06.2016 11:06 Juha Kokkonen

HTC:n taloudellinen huippukohta sijoittui vuodelle 2011, jonka jälkeen liikevaihto on ollut surullisessa laskusuhdanteessa. Vuodesta 2013 asti yritys on tehnyt lähinnä nollatulosta tai tappiota joka vuosineljänneksellä. Lähtökohdat ovat siis todella kurjat, ja HTC onkin ollut jo useampaan otteeseen myyntihuhujen kohteena.

Vuosikymmenen vaihteen hyvien aikojen jälkeen HTC on valahtanut hiljalleen kärkiviisikosta pikkutekijäksi älypuhelinmarkkinoilla. Tällä hetkellä HTC:n tilanne on niin kehno, ettei sitä pelasteta pelkästään yhdellä hyvällä tuotteella. Onnistunut lippulaivamalli olisi hyvä startti syöksykierteen katkaisemiseksi. Toki sitä olisi pystyttävä jatkamaan myös seuraavilla malleilla.

htc-10-0

HTC:n viime vuosien huippumallit eivät ole olleet niin huonoja kuin mitä talousluvut antavat ymmärtää. Vuonna 2013 julkaistu One M7 oli raikas ja hyvä puhelin, eikä sitä seurannut One M8:kaan ollut lainkaan hullumpi hieman flopanneesta kaksoiskameraratkaisusta huolimatta. Viimevuotinen One M9 oli sen sijaan melkoinen pettymys, sillä se oli lähes kopio edeltäjästään. HTC julkisti pitkin viime vuotta myös muita high-end-luokkaan sijoittuneita malleja ympäri maailman, mutta niistä ei jää juuri kerrottavaa jälkipolville. Yksi hyvä esimerkki on teknisiin ominaisuuksiin nähden epätasapainoisesti hinnoiteltu One A9, joka kävi myös TaskuMuron testissä.

HTC esitteli tämänvuotisen lippulaivamallinsa hieman pahimpia kilpailijoitansa myöhemmin huhtikuun 12. päivä. Uutuus sai nimekseen simppelisti HTC 10, josta on siis edellisiin mallisukupolviin nähden jätetty One M -liite pois numeron edestä. Kauppoihin HTC 10 saapui toukokuun lopulla, mutta tämän artikkelin julkaisuhetkellä sen saatavuus Suomessa on edelleen heikohkoa. HTC ilmoittaa puhelimen suositushinnaksi 799 euroa, mutta suomalaisilla jälleenmyyjillä hinta näyttäisi olevan edullisimmillaan noin 730 euroa.

Tutustumme tässä artikkelissa HTC 10:n teknisiin ominaisuuksiin, rakenteeseen, kameraan, Sense UI -käyttöliittymän uusimpaan versioon sekä suorituskykyyn ja akunkestoon. Otimme ensituntumat puhelimesta videomuodossa kesäkuun alussa.


htc-10-1

HTC toimitti TaskuMuron testikappaleen valkoisessa pahvirasiassa, joka ei vastaa kaupasta saatavaa myyntipakkausta. Testikappaleemme pakkauksen sisältä löytyi UK-mallin 15-wattinen pikalaturi (5 V 2,5 A; 9 V 1,7 A; 12 V 1,25 A), USB Type-C-kaapeli, korttikelkan irrotustyökalu, HTC High-Res Audio Earphones -kuulokkeet sekä vaihtosovitteita kuulokkeisiin.

Sisältö

  1. Esittely ja pakkaus
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Ohjelmisto, suorituskyky, akunkesto ja loppuyhteenveto