Käyttöjärjestelmä & käyttöliittymä (Android 5.0.2 Lollipop + HTC Sense 7)

08.05.2015 12:49 Pekko Lainiala

One M9:n käyttöjärjestelmä toimii Android 5.0.2 Lollipop. Lollipopin päällä on käytössä HTC:n oma Sense 7 -käyttöliittymä, joka on selkeä ja nopea. Ylimääräistä ja häiritsevää tauhkaa on melko vähän, ja kokonaisuutena Sensestä jääkin positiivinen vaikutelma.

Kotinäytössä on oletuksena kolme eri ikkunaa. Vasemmasta reunasta löytyy Kohokohdat-ikkuna, joka työntää käyttäjän silmien eteen oleelliseksi koettua tietoa. Allekirjoittaneen tapauksessa One M9 kertoi käyttöohjeita, ehdotti lounaspaikkoja Porissa sekä nosti Twitter-feedistäni suosittuja twiittejä esille.

Keskimmäinen ikkunoista kertoo sään, näyttää Google-haun sekä tekee tuo käyttäjälle sovellukset, joita hänen oletetaan haluavan käyttää. Ehdotuksia sisältävän widgetin yläreunasta voidaan valita kolme eri valintaa: Alkunäyttö, Poissa ja Työ. Näin ollen esimerkiksi työpaikalle siirtyessä voidaan valita Työ-tila, jolloin ehdotetaan sovelluksia, joita käyttäjä on käyttänyt useimmiten työpaikallaan. Viimeinen valittavista ikkunoista on perinteinen kotinäyttö ilman mitään vimpaimia. Tarvettaessa ikkunoita saa luonnollisesti lisää käyttäjän tarpeiden mukaan.

Lukitusnäyttö on simppelin tyylikäs ja siitä voidaan tarkastaa sää sekä saapuneet ilmoitukset. Lukitusnäyttö avataan pyyhkäisemällä ylöspäin. One M9 tukee herättämistä kaksoisnäpäytyksellä, joten puhelinta käytettäessä ei virtanäppäintä tarvita välttämättä lainkaan. Näytön voi myös sammuttaa lukitusnäyttöä kaksi kertaa näpäyttämällä, joten kellonajan ja saapuneet ilmoitukset voi kurkata kätevästi muutamalla näpäytyksellä.

One M9:n teemoja on ladattavissa asetusten kautta kyllästymiseen asti. Käyttäjä voi tehdä myös omia teemoja esimerkiksi yhden kuvan perusteella, jolloin koko käyttöliittymän värit valitaan kuvaan perustuen. Oman erikoismaininnan ansaitsee Peel Smart Remote -sovellus, jolla M9:ää voi käyttää kaukosäätimenä. Sovellusta tuli käytettyä muutamaan otteeseen kun television oma kaukosäädin oli kadoksissa ja se ajoi asiansa mallikkaasti.

 

Sisältö

  1. Testissä HTC One M9
  2. Yleiskatsaus laitteeseen
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä & käyttöliittymä (Android 5.0.2 Lollipop + HTC Sense 7)
  5. Käyttökokemukset, suorituskyky ja akkutestit
  6. Loppuyhteenveto