Uusimmat

Käyttöjärjestelmä

26.06.2017 19:00 Juha Uotila

Käyttöjärjestelmä

HTC jatkaa edelleen omalla HTC Sense -käyttöliittymällään. HTC U11 saapui testiin Androidin 7.1.1 Nougat -versiolla ja Googlen huhtikuun tietoturvapäivityksillä. Reilun kahden viikon testijakson aikana ei HTC tarjonnut puhelimeen päivityksiä.

Suurempia muutoksia itse Sense UI:hin ei ole tapahtunut HTC 10:n ja U Ultran jälkeen, vaan päällisin puolin käytössä on sama Sense UI. Nykyinen HTC:n Sense UI on vain varjo siitä, mitä järjestelmä oli noin 2 vuotta sitten.

HTC on vähentänyt päällekkäisiä sovelluksia ja päätynyt käyttämään pitkälti Googlen sovelluksia. HTC U11 tarjoaa HTC:n omana tuotantona lähinnä sähköpostisovelluksen sekä Boost-sovelluksen, joka keskittyy käyttöjärjestelmän ylläpitoon.

HTC U11 mukana saapuu myös Sense Companion -sovellus, joka näki päivänvalon HTC U Ultran julkaisussa. Valitettavasti Sense Companionia ei U Ultran kanssa päästy testaamaan, mutta nyt HTC U11 -puhelimessa Sense Companion tulee esiasennettuna.

Sense Companion on siis HTC:n oman tekoälyavustaja, jonka toiminta on hyvin samanlaista kuin Google Now’n. Sense Companion antaa esimerkiksi ehdotuksia lähtöajoiksi, jos kalenterissa on tapahtuma, sekä osaa ilmoittaa, jos mahdollisesti matkalla on ruuhkia, joiden johdosta olisi suositeltavaa lähteä aikaisemmin. Testijakson aikana ei Sense Companionin hyödyllisyys juuri tullut esiin. Ainoat ehdotukset, mitä järjestelmä antoi, olivat lähinnä herätyksen asettamiseen liittyviä.

Kokonaisuutena HTC U11 on yksi sulavimmista puhelimista pitkään aikaan, ja ainoastaan Google Pixel on pystynyt samanlaiseen sulavuuteen päivittäisessä käytössä. HTC onkin saanut järjestelmän optimoitua todella tehokkaasti uudelle Snapdragon 835 -järjestelmäpiirille. Paketista otettaessa laitteen 64 gigatavun sisäisestä tallennustilasta oli käytetty 11 gigatavua.

HTC on sisällyttänyt myös Google Now- ja Amazon Alexa -tuen HTC U11 -puhelimeen. Kumpikaan tekoälyavustaja ei tietenkään Suomessa tai suomeksi toimi, joten niiden tarjoamat hyödyt jäävät meillä olemattomiksi.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus
  3. Tekniset ominaisuudet
  4. Kamera
  5. Käyttöjärjestelmä
  6. Suorituskyky ja akkukesto
  7. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat