Uusimmat

Yhteenveto

26.06.2017 19:00 Juha Uotila

Yhteenveto

HTC:n taival matkapuhelinmarkkinoilla loistavan HTC One:n jälkeen on ollut todellista vuoristorataa. Siihen mahtuu muutama loistava puhelin (M7 ja HTC 10) sekä monta ohilaukausta (HTC M9 ja U Ultra). Ja vaikka esimerkiksi HTC 10 oli todella hyvä puhelin, ei se löytänyt kuluttajien ostoskoriin.

Vuodesta 2017 meinasi tulla HTC:n osalta pienoinen pannukakku heti alkuvuodesta, kun HTC U Ultra julkaistiin, eikä se kerännyt erityistä suitsutusta. Samalla odotukset HTC:n lippulaivalle laskivat, elleivät suorastaan lopahtaneet.

HTC vaikuttaa kuitenkin ottaneen opikseen ja kuunnelleen palautetta. HTC U11 on nimittäin juuri sellainen lippulaivapuhelin, joista HTC on tunnettu. Puhelimen rautapuolella ei juuri suuri yllätyksiä nähty, ja puhelimen tehoista vastaakin Snapdragon 835 -piiri. Jos HTC:tä pitää jostain moittia, niin puhelimen ulkonäkö ei ehkä erotu edukseen kaupan hyllyllä.

Puhelinten kameroista on vuosi vuodelta tullut tärkeämpiä myyntivaltteja, ja myös HTC on tähän reagoinut. Se markkinoi HTC U11:sta vahvasti DxOMarkin 90 pisteen arvosanalla, joka on tällä hetkellä korkein mobiililaitteen arvosana DxOMarkin historiassa.

Yleensä tällaiset markkinointilupaukset eivät vastaa todellisuutta, mutta HTC U11 osalta löytyy markkinoinnille myös katetta. U11:n kamera on ehdottomasti tämän vuoden parhaimmistoa. Kuvat ovat teräviä ja värit luonnollisia, ja kamera pärjää pahimmille kilpakumppaneilleen loistavasti myös hämärässä. Pientä miinusta voidaan antaa videokuvan olemattomille säädöille ja sille, että videota voi kuvata vain 30 FPS:llä. Lisäksi 4K-videoiden viiden minuutin aikarajoitus ei ole enää tätä päivää.

Toinen HTC U11 uutuus eli paineentunnistavat Edge Sense -reunat kuulostivat ihan hienolta idealta, mutta käytännössä ominaisuus jäänee historiaan pelkkänä kokeiluna. HTC:llä on valitettavasti paha tapa yrittää luoda puhelimiinsa erikoisempia ominaisuuksia, ja lopputuloksena on ehkä puolivillaisesti toteutettu toiminnallisuus, josta ei enää seuraavana vuonna kuulla yhtään mitään.

HTC U11 teki testissä vaikutuksen. Puhelin ei niin sanotusti yritä keksiä pyörää uudelleen, vaan hoitaa puhelimelta vaaditut perusasiat paremmin kuin moni muu kilpakumppani.

Laitteen ulkonäkö on myös kunnossa, vaikkakin isoista surureunoista näytön ympärillä voikin antaa miinusta. Tosin miksi lähteä muuttamaan ja mahdollisesti aiheuttamaan turhia kompromissejä täysin uudella designilla, jos voi tehdä loistavan puhelimen hiukan tylsemmällä ulkonäöllä.

Käyttöjärjestelmän sulavuus ja nopeus toteutuvat vain harvan valmistajan puhelimessa, ja tässä HTC U11 on ehdottomasti kärkipaikalla. Harvoin on tullut vastaan valmistajan omalla käyttöliittymällä varustettua puhelinta, joka toimisi yhtä sulavasti myös pidemmässäkin käytössä.

HTC U11 valintaa voi perustella myös hinnalla, koska puhelimen suositushinta 779 euroa on hiukan halvempi kuin muiden lippulaivapuhelinten.

HYVÄÄ:

  • Sulava ja hidastelematon käyttöjärjestelmä
  • Loistavasti toimiva kamera
  • BoomSound-kaiuttimet
  • Paketissa mukana vastamelukuulokkeet
  • Myyntipakkauksen runsas sisältö

HUONOA:

  • ”Vanhahtava” ulkonäkö
  • Pienehkö akkukapasiteetti
  • Ei langatonta latausta
  • 3,5 mm:n ääniliitännän puute
  • Mukana tulevat kuulokkeet eivät toimi muissa puhelimissa
  • Takakansi on todellinen sormenjälkimagneetti
  • Viiden minuutin rajoitus 4K-videoissa
  • Videokuvaus vain 30 FPS:n nopeudella

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus
  3. Tekniset ominaisuudet
  4. Kamera
  5. Käyttöjärjestelmä
  6. Suorituskyky ja akkukesto
  7. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat