Emotion UI 3.0, käyttökokemukset, loppusanat
Emotion UI 3.0
Vaikka Mate 7:n Android-käyttöjärjestelmä on versioltaan vanha tuttu 4.4.2, on sen parina Emotion UI -käyttöliittymän uusin 3.0-versio, joka on varsin merkittävä uudistus muissa viime vuonna esitellyissä Huawein puhelimissa käytettyyn 2.3-versioon nähden. Huawein mukaan uuden EMUI 3.0:n suunnittelussa on pyritty intuitiivisempaan ja luonnollisempaan käyttökokemukseen. Monissa vakiosovelluksissa on käytetty aikakeskeistä lähestymistapaa ja visualisoinnissa keskeisenä teemana ovat ympyrät ja pisteet. Perussovelluksista puhelut, viestit ja yhteystiedot ovat nyt integroituna samaan sovelluksen omille välilehdilleen. Itse käyttöliittymän toimintaperiaatteeseen ei ole tullut radikaaleja muutoksia, vaan uudistukset keskittyvät lähinnä ulkoasuun ja pieniin yksityiskohtiin. Android 5.0 Lollipop -päivitys on luvassa Mate 7:lle toisen vuosineljänneksen aikana.
Käyttöliittymän kotinäkymä ei ole juurikaan muuttunut EMUI:n edellisestä versiosta. Tuttuun tyyliin käyttöliittymässä ei ole erillistä sovellusvalikkoa, vaan kaikki sovelluskuvakkeet sijaitsevat kotinäkymän välilehdillä hieman iOS:n tyyliin. Sovelluskuvakkeiden tyyli ovat vaihdettavissa käyttöliittymän teeman mukana. Kotinäkymän välilehtien ruudukkoasettelu hyödyntää Mate 7:n suurta näyttöä, sillä se koostuu oletuksena 5×5 ruudukosta. Vaihtoehtoisesti käyttäjä voi vaihtaa asettelun 4×5 tai 4×4 vaihtoehtoihin. Aloitusnäkymän sää- ja kello-widget on suorakulmainen ja varustettu taustakuvalla, kun Honor 6:ssa vastaavan widgetin ikonit olivat läpinäkyvällä taustalla. Galleria- ja musiikki-widgetit ovat omia erillisiä ruutujaan ja haluttaessa poistettavissa.
Ilmoitusvalikko (keskimmäinen kuva) on saanut uuden ja tuoreen ilmeen. Käyttäjä saa avattua ilmoitusvalikon suoraan ilmoitusvälilehdelle yläpalkin vasemmasta puoliskosta alaspäin pyyhkäisemällä ja vastaavasti suoraan pikatoimintovälilehdelle yläpalkin oikeasta reunasta pyyhkäisemällä. Ilmoitusvälilehden sisältö on ryhmitelty aikajärjestykseen vasemmassa reunassa näkyvän aikajanan mukaan. Aika ja päivämäärä näkyvät aina valikon yläosassa ja kaikki ilmoitukset saa poistettua kerralla vasemman alanurkan roskakorikuvakkeesta. Pikatoimintojen välilehdeltä löytyy 15 pikatoimintopainiketta sekä näytön kirkkauden säätöpalkki.
Moniajonäkymässä Huawei on siirtynyt pystysuunnassa selattavista korteista näkymään, jossa yhdellä sivulla on näkyvissä neljä pikkukorttia ja sivuilla liikutaan sivusuunnassa pyyhkäisemällä. Sovelluksen saa suljettua sovelluskorttia ylöspäin pyyhkäisemällä. Näkymän alareunassa on ilmoitettu käytetyn ja vapaan RAM-muistin määrä ja tarjotaan mahdollisuus sulkea kaikki sovellukset kerrallaan alareunasta ylöspäin pyyhkäisemällä.
Asetusvalikon ulkoasu on muutettu aiempaa vaaleammaksi ja kaikki siellä käytetyt kuvakkeet mustavalkoisiksi. Yhteyksien pikakytkimet on jostain syystä poistettu asetusvalikon juuresta, joten esimerkiksi Bluetoothin sammuttamiseksi on mentävä syvemmälle kyseisen toiminnon alavalikkoon.
EMUI 3.0 tarjoaa aiemmista versioista tuttuun tapaan melko hyvät mahdollisuudet käyttöliittymän ulkoasun muokkaamiseen. Tarjolla on valmiita teemoja, joihin sisältyvät taustakuvat, lukitusnäytön tyyppi ja siirtymäefekti, fontin tyyli sekä sovelluskuvakkeet. Kaikkia näitä osa-alueita voi myös kustomoida yksitellen. Lisäksi käyttäjä voi vaikuttaa kotinäkymää nipistämällä avautuvasta valikosta mm. kotinäkymän välilehtien siirtymäanimaatioon.
Kaikki vakiosovellukset kuten kuvagalleria, kalenteri ja sähköposti ovat saaneet täysin uuden yksinkertaistetumman ilmeen, joka on ainakin selvästi enemmän nykypäivää kuin EMUI 2.3:n vakiosovellusten hieman vanhahtava ulkoasu. Monissa sovelluksissa toistuu yhteinen kehä- ja palloteema, joka on nähtävissä myös yllä olevissa kuvankaappauksissa. Joissain sovelluksissa samaan yhteyteen on liitetty myös yksinkertaisen tyylikäs animaatio, kuten kellon liikkuva punainen pallo ja sen mukana aaltomaisesti liikkuva kehä. Huawei on myös lisännyt muutamiin sovelluksiin näppäriä pieniä yksityiskohtia, kuten esimerkiksi galleriasovellukseen mahdollisuuden nopeaan kuvan ottamiseen yläreunasta alaspäin vetämällä avautuvan kameranäkymän avulla.
Mate 7:n kokoluokassa puhelimen suuresta fyysisestä koosta johtuen yhden käden käyttöä helpottavat ohjelmistopuolen ominaisuudet ovat toivottavia tai jopa odotettuja. Huawei on onneksi kiinnittänyt asiaan huomiota niin elekomentojen kuin muokattavan navigointipalkin näppäinasettelunkin suhteen. Kun ”yksikätinen käyttö” -toiminto on päällä, käyttäjä voi vaihtaa navigointipainikkeiden ja kuvaruutunäppäimistön paikkaa näytön reunalta toiselle puhelinta sivusuunnassa terävästi kallistamalla. Lisäksi navigointinäppäinten asettelu on muokattavissa omaan makuun sopivaksi ja haluttaessa valikoimaan voi lisätä myös painikkeen, jolla ilmoitusvalikon saa laskeutumaan alas.
Kuten aiemmissakin testaamissamme Huawein puhelimissa, myös Mate 7:ssä on kattavat puhelimen hallintaan liittyvät ominaisuudet. Niistä suurin osa on koottu yhteen ”puhelimen hallinta” -sovelluksen alle. Toiminnot ovat sinällään samoja, jotka löytyivät jo EMUI:n edellisestä versiosta. Käyttäjä pääsee vaikuttamaan mm. taustalla toimiviin sovelluksiin, ilmoitusvalikossa näytettäviin ilmoituksiin, paljon virtaa kuluttavien sovellusten toimintaan, verkkoa käyttävien sovellusten yhteyksien rajoittamiseen, puhelimen optimointitoimintoihin, virransäästö ja -seurantatoimintoihin, saapuvien puheluiden ja viestien estoihin sekä ei saa häiritä -tilan toimintaan.
Maininnan arvoisena seikkana virransäästöominaisuuksiin lukeutuva virtaa kuluttavista taustasovelluksista ilmoitusvalikossa muistuttava ominaisuus huomauttaa käyttäjälle hieman kyseenalaisesti myös Androidin järjestelmäprosesseista (kuten Google Play -palvelut), jotka eivät ole tarkoitettu ainakaan peruskäyttäjän sammutettavaksi. Huawei voisikin hieman hienosäätää sisältöä, jonka toimintaa käyttäjällä on oletuksena mahdollista rajoittaa.
Käyttökokemukset ja huomiot
Mate 7 piipahti TaskuMuron käyttötestissä joulu- ja tammikuun aikana yhteensä runsaan parin viikon ajan. Suuremmilta ongelmilta kuten kaatuiluilta tai jumiutumisilta vältyttiin, mutta matkan varrelle mahtui muutamia pienempiä nikotteluja, joista lisää seuraavissa kappaleissa.
Kädessä Mate 7 tuntuu erittäin suurelta puhelimelta – se on kuuden tuuman näytön kanssa väistämätöntä. Moniin muihin saman näyttökokoluokan puhelimiin verrattuna Mate 7 on kuitenkin yllättävän maltillisen kokoinen. Laitteen käyttäminen yhdellä kädellä on luonnollisesti hankalaa, mutta onnistuu ainakin tietyiltä osin kiitos näytön reunoille painotettavan näppäimistön sekä navigointipainikkeiden. Nokkelana kikkana näppäimistön painotuspuolen vaihtaminen onnistuu kätevästi puhelinta terävästi sivulle kallistamalla. Varsinkin näytön vastakkaisen ylänurkan objektien koskettamiseen tarvitaan kuitenkin väistämättä toisen käden apua.
Kokonsa takia Mate 7:n kuljettaminen etenkin tiukempien housujen taskussa saattaa olla hieman ongelmallista. Esimerkiksi osassa allekirjoittaneen käyttämistä farkuista ja chinoista osa puhelimen yläpäästä jäi pilkottamaan etutaskun reunan ulkopuolelle ja istuessa puhelin saattoi painaa ikävästi nivuseen etenkin autoa ajaessa. Muotoilultaan Mate 7 tuntuu kädessä varsin miellyttävältä, vaikka takakuoren ja kyljen välinen kulma onkin viistetty melko terävästi. Takakuoren pyöristyksen sekä puhelimen koon ansiosta se ei kuitenkaan paina ikävästi kämmentä vasten. Kuivissa käsissä alumiininen takakuori on liukas, joka on hieman riskialtis juttu sen suhteen, että suurta puhelinta tulee helposti liikuteltua tavallista enemmän sormenpäiden varassa. Painikkeet puhelimen oikeassa kyljessä voisivat sijaita hieman alempana, sillä erityisesti äänenvoimakkuuden säätäminen vaatii peukalolta hieman kurottelua.
Takakuoren yläosassa sijaitseva sormenjälkitunnistin on käytettävyydeltään paras tähän asti testaamamme toteutus. Se ei vaadi pyyhkäisyä, vaan sormi tunnistuu yksinkertaisesti sensorin päälle kevyesti painamalla. Tunnistinta kiertävän kehän ansiosta puhelin osaa lukea sormenjäljen ilman, että näyttöä tarvitsee erikseen herättää. Onnistuneesta tunnistuksesta puhelin värähtää ja näyttö avautuu suoraan käyttövalmiina. Mate 7 tunnisti tallennetut sormenjäljet erittäin suurella varmuudella lähes mistä tahansa asennosta sekä myös hikisenä ja märkänä. Muut testaamamme puhelimet (iPhone 5s, Galaxy S5, Note 4, HTC One Max) eivät ole yltäneet helppoudessa ja toimintavarmuudessa samalle tasolle.
Puhelimen muistiin voi tallentaa viisi eri sormenjälkeä, jotka opetetaan puhelimelle eri asennoissa painettuna. Sormenjäljen tunnistusta voi hyödyntää näyttölukituksen avaamisen ohella myös haluttujen sovellusten lukitsemiseen sekä ”kassakaappi”-toiminnon käyttämiseen tiedostonhallinnassa. Ongelmien varalta sormenjälkien käyttö varmistetaan käyttäjän asettamalla PIN-koodilla tai salasanalla.
Kuten jo hieman aiemmin mainittiin, aivan täysin ongelmitta ei Mate 7:n testijakso sujunut. Esimerkiksi tietyllä tavalla istuessa ja puhelimen kyljen painautuessa sopivasti tuolin käsinojaa vasten Mate 7 käynnistyi testijakson aikana lukuisia kertoja itsekseen uudelleen taskussa. Syyksi tähän selvisi hieman hölmö ominaisuus, joka mahdollistaa puhelimen uudelleenkäynnistyksen pakottamisen myös lukitusnäkymässä pitämällä virtapainiketta 10 sekuntia pohjassa. Vaikka sormenjälkitunnistin toimi yleisesti ottaen erittäin sujuvasti, temppuili se yhtenä päivänä jostain syystä niin huolella, ettei tunnistusta saanut toimimaan edes uudelleenkäynnistyksen ja sensorin puhdistamisen jälkeen kyseisenä päivänä. Lopulta vika kuitenkin korjaantui itsestään, eikä enää uusiutunut. Pieniä ongelmia esiintyi myös navigointipainikkeiden ja näppäimistön sijainnin vaihtamisessa puhelinta kallistamalla, sillä muutamaan otteeseen puhelin ei tuntunut millään reagoivan käskyihin ennen uudelleenkäynnistystä.
Toiminnaltaan Mate 7:n EMUI 3.0 -käyttöliittymä vakiosovelluksineen toimi koko testijakson ajan erittäin nopeasti ja sujuvasti. Nopeudeltaan käyttöjärjestelmä on kokemustemme mukaan TaskuMuron testaamien Android-puhelimien parhaimmistoa ja totesimme sen käytännössä rinnatusten vertailussa mm. Galaxy S5:n, Note 4:n, HTC One M8:n ja LG G3:n kanssa. Aiemmin testissä olleita Huawein puhelinmalleja vaivanneita hidasteluja kotinäkymän latautumisessa tai näppäimistön toiminnassa ei Mate 7:n kanssa havaittu lainkaan. Testasimme Mate 7:llä myös hieman raskaampia mobiilipelejä, kuten Asphalt 8:aa ja Dead Trigger 2:ta, jotka pyörivät ongelmitta. Huomionarvoisena seikkana puhelimen takakuoren yläosa lämpenee melko paljon pidempiaikaisessa raskaammassa käytössä.
Käytännön suorituskyvyn objektiivisen arvioinnin lisäksi suoritimme myös synteettisiä suorituskykytestejä yleisimmillä testisovelluksilla, joiden pohjalta totesimme suorituskyvyn olevan suunnilleen samaa tasoa sisarmalli Honor 6:n kanssa. Pienet erot Mate 7:n hyväksi syntyvät pääosin prosessoriytimien hieman korkeammasta kellotaajuudesta. Mate 7:nkin tapauksessa suorittimien tarjoama suorituskyky on hyvää, mutta vanhahtavan Mali T628 MP4 -grafiikkasuorittimen suorituskyky ei riitä muiden nykypäivän high-end-laitteiden tasolle. Testeissä verrokkina käytimme Snapdragon 805 -piiriä käyttävää Samsung Galaxy Note 4 -puhelinta. Kirjasimme ylös seuraavat tulokset (suluissa verrokki):
- Linpack Multi: 0,39 s/433,59 MFLOPS (0,23/717,73)
- SunSpider 1.0.2: 589,9 ms (358,5)
- Kraken 1.1: 6497,2 ms (5382,9)
- Vellamo 3.1 (Browser/Multicore/Metal): 2014/1858/1359 (3366/1896/1832)
- AnTuTu 5.5: 44309 (47295)
- Geekbench 3: 897/3257 (1110/3288)
- Basemark OS II: 927 (1318)
- Basemark X 1.1 medium: 15982 (24172)
- GFXBench: T-Rex 1080p offscreen 16,5 FPS (42,6 FPS), Manhattan 1080p offscreen 8,1 FPS (18,5 FPS)
- 3DMark Unlimited: 14178 (19780)
Ennakko-odotukset Mate 7:n akunkeston suhteen olivat varsin korkealla, sillä puhelin on varustettu erittäin suurikokoisella 4100 mAh akulla. Käytännössä akunkesto osoittautui hyväksi, muttei aivan niin loistavaksi, kuin akun kapasiteetin pohjalta saattaisi odottaa. Testijakson aikana latausta oli päivän käytön (klo 08-24) jälkeen keskimäärin noin 60-75 % (näytön osuus virrankulutuksesta 20-30 %). Myös toisen päivän yli selvittiin poikkeuksetta samalla latauksella, mutta kolmannesta päivästä selviäminen osoittautui jo melkoiseksi riskipeliksi, jossa useimmiten kävi huonosti. Testijaksolla puhelimen käyttö sisälsi pääosin teksti- ja WhatsApp-viestittelyä, sähköpostien lukemista, lyhytjaksoista nettiselausta, satunnaisia puheluita ja kameran käyttöä mobiilidatan, WLAN:in ja sähköpostisynkronointien ollessa jatkuvasti päällä.
Honor 6:n tapaan myös Mate 7:n Kirin 925 -järjestelmäpiirin virransäästöominaisuuksissa lienee vielä hiomista, sillä huomasimme akun kuluvan raskaammassa käytössä normaalia nopeammin. Puhelimen ollessa päällä täysin käyttämättömänä (WiFi ja matkapuhelinverkkoyhteys käytössä) akun mitattiin kestävän lähemmäs 10 vuorokautta (9 d 8 h). PCMark Work Battery Life -testistä tulokseksi tuli 5 tuntia ja 34 minuuttia, Antutu Tester Battery Testistä 8336 pistettä ja GFXBenchin akkutestistä 175,9 minuuttia.
Vertailua Samsung Galaxy Note 4:ään
Halusimme vertailla rinnakkain Mate 7:ää markkinoiden johtavan Android-phabletin kanssa, joten kaivoimme esiin joulukuussa testatun Samsung Galaxy Note 4:n. Fyysisen tuntuman ja rakenteen tukevuuden osalta Mate 7:n ei tarvitse hävetä markkinajohtajalle – Note 4:n etuna on tosin paremmin pitävä takakuori. Ulkomitoissa laitteiden välillä on lopulta yllättävän pieni ero, vaikka Mate 7:n näyttö on selvästi suurempi. Note 4 on vain 3,5 mm lyhyempi, 2,4 mm kapeampi ja paksuudeltaan Mate 7:ää 0,6 mm paksumpi. Painoeroa laitteilla on yhdeksän grammaa kevyemmän Note 4:n eduksi.
Mate 7:n IPS-näyttö on 0,3 tuumaa suurempi kuin Note 4:ssä, mutta Samsung käyttää lippulaivassaan S-AMOLED-tekniikkaa ja korkeampaa QHD-resoluutiota. Näytön osalta Note 4 vetää siis pidemmän korren, vaikka Mate 7:nkin näyttö on hyvä. Note 4:n sisältä löytyvä Snapdragon 805 -järjestelmäpiiri perustuu tuoreempaan tekniikkaan ja sen näkyy myös suorituskykymittauksissa. RAM-muistia ja tallennustilaa Note 4:ssä on saman verran kuin Mate 7:n kalliimmassa versiossa (3 Gt & 32 Gt). Molemmissa puhelimissa LTE-yhteydet edustavat samaa Cat6-nopeusluokkaa.
Kameraosastolla Note 4:stä löytyy yksi markkinoiden parhaista puhelinkameroista, joka koostuu 16 megapikselin kuvakennosta, optisesta kuvanvakaimesta sekä 4K-videokuvausmahdollisuudesta. Etukamera on Mate 7:ssä 1,3 megapikseliä tarkempi, mutta siitä huolimatta Note 4 pystyy taltioimaan sillä huomattavasti tarkempaa videota (720p vs. 1440p). Akkuosastolla Mate 7 vetää selvästi pidemmän korren 880 mAh suuremmalla kapasiteetillaan, mutta käytännön tasolla akunkesto on molemmilla puhelimilla hyvin samaa luokkaa. Android-versio on molemmissa puhelimissa vielä toistaiseksi 4.4 KitKat, mutta Note 4 tulee saamaan Lollipop-päivityksen Mate 7:ää aiemmin.
Monien teknisien yksityiskohtien osalta Note 4 on siis selvästi Mate 7:n niskan päällä, mutta osasyy siihen löytyykin hintalappua tarkastelemalla. Note 4:n suositushinta on nimittäin merkittävät 300 euroa kalliimpi ja tämän hetken edullisin myyntihintakin lähes 200 euroa tyyriimpi. Hintaero on siinä määrin merkittävä, että Mate 7:n hieman vaatimattomammille ominaisuuksille alkaa löytyä ymmärrystä. Hinnan puolesta varteenotettavampia vaihtoehtoja suurinäyttöisten puhelimien joukosta ovat noin 100 euroa kalliimpi Google Nexus 6 sekä noin 100 euroa edullisempi LG G3, jonka näyttö on tosin puoli tuumaa pienempi.
Yhteenveto
Ascend Mate 7 on laadukkaimmin toteutettu ja kokonaisuutena paras Huawein valmistama älypuhelin tähän mennessä. Kokonsa puolesta se ei toki sovi kaikkien käyttäjien tarpeisiin, eikä Mate 7 sitä toistaalta yritäkään. Fyysisesti laite vakuuttaa – alumiinirakenne on tukeva ja tyylikäs, suuri näyttö peittää valtaosan etupuolesta ja näyttö on kuvanlaadultaan erittäin hyvä. Sen ei todellakaan tarvitse hävetä kilpailijoiden tuotteiden rinnalla.
Sisälle pakatun tekniikan osalta Mate 7:ää koskee pitkälti samat huomiot, kuin Honor 6 -sisarmallia. Kirin 925 -piirin prosessorisuorituskyky on hyvää, mutta grafiikkasuorittimen suorituskyvyssä sekä virranhallintaominaisuuksissa olisi parantamisen varaa. RAM-muistia on riittävästi, mutta on silti hieman harmillista, että edullisemmasta versiosta määrää on nipistetty kolmesta gigatavusta kahteen, sillä pari sataa edullisemmassa Honor 6:ssakin sitä on jo kolme gigatavua. 13 megapikselin kamera tekee tasaisen perushyvää jälkeä, mutta ei yllä markkinoiden parhaimmiston tasolle etenkään hämärässä. Akunkesto on hyvällä tasolla, joskin 4100 mAh akulta olisi voinut odottaa vieläkin parempaa suoritusta.
Uusi EMUI 3.0 -käyttöliittymä tuo mukavan kasvojenkohotuksen aiempaan hieman vanhahtavalta näyttäneeseen EMUI 2.3:een nähden. Joissain kohdin on ehkä sorruttu aavistuksen verran liialliseen tyylittelyyn, mutta kokonaisuus on joka tapauksessa selvä kehitysaskel edeltäjään nähden. Sovellusvalikon puuttuminen ja sovelluskuvakkeiden sijoittelu kotinäkymän välilehdille saattaa vaatia hieman totuttelua, mutta järjestelyyn oppii lopulta varsin nopeasti. Aiempien Huawein puhelinten tapaan myös Mate 7 ansaitsee kehut laajoista puhelimen hallintaan keskittyvien sovellusten valikoimasta. Erittäin suuri plussa tulee myös poikkeuksellisen helppokäyttöisestä ja varmatoimisesta sormenjälkitunnistimesta, jota voi hyödyntää niin näytön lukituksessa kuin sisällönkin (sovellukset ja tiedostot) suojaamisessa.
Kokonaisuutena Mate 7 on tasapainoinen phablet-kokoluokan älypuhelin, joka on hyvä muistutus siitä, että Huawei kannattaa ottaa myös high-end-hintaluokassa tosissaan. Toisaalta Mate 7:stä ei kuitenkaan löydy liiemmin ominaisuuksia, joilla se pääsisi loistamaan kilpailijoihinsa nähden. Valttikortteina ovat lähinnä kompaktit ulkomitat näytön kokoon nähden, hyvä sormenjälkitunnistin sekä poikkeuksellisen suurikokoinen akku, joka ei kuitenkaan tarjoa kilpailijoihin nähden mainittavasti parempaa akunkestoa. 499 euron alkaen-hinta on high-end-luokassa edullinen, mutta toisaalta tarkemmalla näytöllä, paremmalla suorituskyvyllä ja kameran optisella kuvanvakaimella varustetun Google Nexus 6 -puhelimen saa samaan hintaan 32 gigatavun muistilla varustetun Mate 7 -version kanssa. Järjestelmäpiirin suorituskyvyssä, näytön tarkkuudessa ja kameran kuvanlaadussa yksi tai useampi kilpailijoista vetää pidemmän korren. Jos Mate 7:n ominaisuudet ja hinta osuvat yksiin omien tarpeiden kanssa, se on erinomainen phablet-kokoluokan puhelin. Pienellä lisäpanostuksella markkinoilta löytyy kuitenkin teknisesti hieman edistyneempiä vaihtoehtoja.
Vahvuudet
- Laadukkaan ja tukevan tuntuinen alumiinirakenne
- Näytön- ja ulkomittojen erinomainen suhde
- Kuvanlaadultaan hyvä Full HD -näyttö
- Näytössä valmiiksi asennettu suojakalvo
- Hyvä prosessorisuorituskyky
- Suuri akkukapasiteetti ja hyvä akunkesto
- Sormenjälkitunnistimen erittäin sujuva toiminta
- Kameran kuvanlaatu varauksin
- Pikakuvausominaisuus ja kuvien manuaalitarkennusmahdollisuus
- Käyttöjärjestelmän laajat hallintaominaisuudet
Heikkoudet
- Mali T628 MP4 -grafiikkasuorittimen suorituskyky high-end-mittapuulla
- Ei tue 4K-videokuvausta
- Puhelimeen valmiiksi asennetut pelien testiversiot
- Android Lollipop -päivitys kuvassa vasta kesän korvilla
- Toiminta-aika ei niin hyvä kuin 4100 mAh akulta voisi odottaa
- Ei langatonta latausta edes lisävarusteena
- Akku ei käyttäjän irrotettavissa
- Ei fyysistä kamerapainiketta