Testissä Huawei Honor 8 Lite: Kunnioitettava peruspuhelin hidasteluistaan huolimatta

15.03.2017 14:00 | Juha Uotila | 32119 | 1

Huawein kasvu on parin viime vuoden aikana ollut hurjaa Honor 7- ja Honor 8 -mallien valloittaessa keskihintaisten älypuhelimien myyntitilastojen kärkisijoja. Honor 7:n viime vuonna julkaistu pikkuveli, Honor 7 Lite, on sekin ollut Suomessa todella suosittu. Nyt Huawei on tuonut laitteelle seuraajan. Honor 8 Lite on ottanut suurimmat vaikutteet teknisiltä ominaisuuksiltaan Honor 7 Lite -mallista ja ulkoista designia haettu puolestaan Honor 8 -mallista.

Honor 8 Liten suositushinta on Suomessa 269 euroa.

TaskuMuron testiin saimme Honor 8 Litestä valkoisen värivaihtoehdon, mutta puhelin on saatavissa alkuvaiheessa myös mustana ja kultaisena. Sininen värivaihtoehto on sekin tulossa myyntiin vielä maaliskuun aikana.

Honor-mallisto on aikaisempina vuosina tarjonnut hyvän hinnan ja laadun suhteen kilpaillussa keskihintaisten älypuhelinten sarjassa. Halusimme selvittää, pystyykö Huawei jatkamaan voittokulkuaan uudella Honor 8 Lite -mallillaan. Testissä perehdymme laitteen ulkoiseen olemukseen, teknisiin ominaisuuksiin, kameraan sekä käymme läpi myös puhelimen käyttöjärjestelmää, unohtamatta normaaleja suorituskykytestejä.

Honor 8 Lite toimitetaan Huaweille tyypillisessä pelkistetyssä myyntipakkauksessa, jonka sisältä löytyy itse puhelimen lisäksi micro-USB – USB-A -latausjohto sekä mielenkiintoisena ratkaisuna yhden ampeerin seinälatauspistoke. Näinkin heikkotehoisen latauspistokkeen toimittaminen tuntuu hiukan oudolta vuonna 2017, kun käyttäjien toiveena ovat nopeat latausajat.

Paketissa on ohjekirjojen kanssa samassa myös ohut, läpinäkyvä suojakuori, joka tarjoaa lisäturvaa naarmuja ja kolhuja vastaan. Pudotuksilta kuori ei kuitenkaan pahemmin suojaa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä ja käyttöliittymä
  5. Suorituskyky
  6. Testit ja akkukesto
  7. Yhteenveto