Uusimmat

Testit ja akkukesto

15.03.2017 14:00 Juha Uotila

Testit ja akkukesto

Ajoimme Honor 8 Litelle myös normaalit suorityskykyä mittaavien ohjelmien testit ja verrokiksi otimme viime vuoden Honor 7 Liten, koska raudaltaan molemmat puhelimet ovat melkein identtiset, sekä Samsungin uuden Galaxy A5 2017 -mallin. Honor 7 Liten tulokset on poimittu viime vuoden arvostelusta joka löytyy täältä (Huom! 7 Liten testit on tehty sovellusten vanhemmilla versiolla, joten tulokset eivät ole täysin verrannolliset.)

Androbench mittaa laitteen tallennustilan suorituskykyä kirjoitusoperaatioissa. Hieman yllättäen Honor 8 Lite tuntuu tallennustilan kirjoitus- ja lukusuorituskyvyssä jäävän reilusti jälkeen Honor 7 Litestä. Tämä saattaakin selittää aikaisemin mainitut jumittelut kameran ja sovellusten kanssa. Vaikuttaa siltä, että joko Honor 8 Liten sisäisessä tallennustilassa on säästelty ja se näkyy sitten niin kirjoitus- kuin lukunopeuksissa sekä laitteen yleisessä toimivuudessa. Melkein 200 euroa kalliimpi Galaxy A5 2017 on testituloksissa Honor 8 Liten kanssa tasoissa.

Geekbench testi testaa pelkästään suorittimen suorituskykyä ja näyttää tämän jälkeen tulokset niin single core- kuin multi core -testeille. Myös Geekbenchin testeissä Honor 8 Lite jää Galaxy A5 2017:n ja Honor 7 Liten taakse, tosin erot ovat hyvin pieniä, joten käytännössä normaalissa käytössä näkymättömiä.

 

Antutu mittaa laitteen graafista suorituskykyä, ja tässä testissä Honor 8 Lite näytti kyntensä hieman kellotetun piirin ja paremman grafiikkapiirinsä ansiosta, mutta se ei kuitenkaan pärjää Samsungin A5 2017 -mallin astetta paremmille suoritin- ja grafiikkapiireille. Erot kuitenkin jäävät tässäkin testissä pieniksi.

GFXBenchissä eroja ei juuri synny ja tulokset ovatkin identtiset, joka kertoo, kuinka samanlaiset laitteet itseasiassa on kyseessä. Galaxy A5 2017 repii kuitenkin T-Rex-testissä huomattavan kaulan kilpakumppaneihinsa verrattuna, pitkälti nopeamman grafiikkapiirinsä ansiosta.

Lopuksi ajoimme vielä vanhan SunSpider 1.0.2 JavaScript benchmark -testin, jossa Honor 8 Lite oli reilun 10 millisekunttia nopeampi verrattuna Honor 7 Liteen, mutta jäi kuitenkin Samsungin A5:n tuloksesta reilummin.

Vaikka testituloksissa syntyy eroja, niistä selviää Honor 7 Liten ja Honor 8 Liten erojen jäävän hiuksenhienoiksi. Suoranaista hyötyä ei Honor 8 Lite teknisesti edellisvuoden malliin verrattuna tarjoa. Molemmat Honorit pystyvät kuitenkin kilpailemaan myös huomattavasti kalliimmaan uuden Galaxy A5 2017 -puhelimen kanssa, ja laitteiden suhteellisen iso hintaerokin tulee ottaa asiassa huomioon.

Pelikäytössä Honor 8 Lite pärjää omassa hintaluokassaan hyvin. Suorituskykyä testasimme EA:n Real Racing 3 -pelillä. Peli pyörii Honor 8 Liten vähän heikommallakin raudalla hyvin, vaikkakin välianimaatioissa huomattiinkin pieniä pätkähtelyjä. Itse pelisuorituksen aikana peli pyöri puhelimella sulavasti.

Toiseksi testattavaksi otimme Huawein puhelimeen esiasentaman Gameloftin Asphalt: Nitro -pelin. Honor 8 Lite suoritui myös toisesta pelitestistä kiitettävästi, itse pelaamisen ollessa sulavaa ilman kummempia pätkimisiä. Asphalt: Nitron välilatausajat olivat välillä suhteellisen pitkiä, joka johtuu Honor 8 Liten hiukan heikommasta suorituskyvystä. Pelaaminen kuitenkin puhelimella onnistuu ja pelit näyttävät hyviltä, eikä raudan heikompi suorituskyky juurikaan vaikuta heikentävästi pelien näyttävyyteen.

Honor 8 Liten sisältämä nykyisin jo melkein vakiovaatimuksena pidetty 3000 milliampeeritunnin akku asetti positiiviset lähtöasetelmat laitteen akkukestolle. Lisäksi kun muistetaan Huawein historia hyvällä akkukestolla varustetuista puhelimista ja kohtalaisen virtapihi järjestelmäpiiri, akkukestolta odotettiin hyviä tuloksia.

Honor 8 Liten akkukesto ei testijakson aikana pettänyt ja hiukan vähäisemmällä käytöllä akun varassa pärjäsi noin kaksi päivää, jolloin näytön päälläoloaika pyöri noin 3 – 4 tunnin välillä laitteen ollessa suurimman osan päivästä yhteydessä WiFi-verkkoon. Aktiivisemmalla käytöllä laitteella pärjää normaalin päivän (noin klo 8 – 23) ja näytön päälläoloajat liikkuvat noin 4,5 tunnin paikkeilla.

Testijakson normaaliin päivän käyttöön kuului muutamia puheluita, viestittelyä Whatsapp- sekä Telegram-sovelluksilla, nettiselausta, Twitterin käyttöä sekä sähköpostien lukemista ja lähettämistä. Puhelimen ominaisuuksista ei erikseen kytketty mitään pois päältä, vaan sekä WiFi että Bluetooth olivat käytössä koko ajan. Lisäksi Samsungin Gear S3 -älykello oli jatkuvasti bluetooth-yhteydessä puhelimeen. Puhelimessa oli kytkettynä neljä sähköpostitiliä, jotka päivittyivät push-tekniikalla ympäri vuorokauden.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä ja käyttöliittymä
  5. Suorituskyky
  6. Testit ja akkukesto
  7. Yhteenveto