Uusimmat

Suorituskyky ja akkukesto

04.07.2017 19:00 Juha Uotila

Suorituskyky ja akkukesto

Honor 9:n sisältämän Kirin 960 -järjestelmäpiirin suorituskyky on jo tuttua aikaisemmista testeistä, ja niiden lopputuloksena onkin ollut kiitettävät arvosanat. Ainakaan tehoista Honor 9:n toiminta ei siis jää kiinni.

Ajoimme kuitenkin normaalit testisovellukset Honor 9 -puhelimelle ja otimme verrokeiksi Huawein lippulaivan P10:n sekä viikko sitten myyntiin tulleen OnePlus 5:n. Kaikki kolme puhelinta sijoittavat 500–600 euron hintaluokkaan.

Ensimmäisenä laitteille ajettiin Androbench-testit, jotka mittaavat laitteen sisäisen tallennustilan kirjoitus- ja lukunopeuksia.

Androbenchin tulokset kertovat kylmää kieltä siitä, että vaikka Honor 9 ja Huawei P10 ovat sisuksiltaan päällisin puolin samat, Honor 9:ssä on vedetty mutkia suoriksi, ja tämä näkyy tallennustilan kirjoitus- ja lukunopeuksissa. Honor 9 onkin kirjoitus- ja lukunopeuksissa joukon heikoin.

Suorittimen suorituskykyä testattiin tutulla Geekbench-sovelluksella. Testikolmikko sijoittuu hyvin samoille tuloksille, ja erot jäävät hyvin pieniksi.

Graafista suorituskykyä testattiin Antutu- ja GFXBench-testisovelluksilla.

Graafisessa suorituskyvyssä OnePlus 5 liikkuu täysin omilla arvoillaan. Honor 9 ja Huawei P10 jakavat toisen sijan lähes samoilla tuloksilla.

Laitteiden normaalia soveltuvuutta jokapäiväisiin tehtäviin testattiin PCMark -sovelluksen Work 2.0 -testillä.

Honor 9 ja P10 ovat samalla raudalla varustettuina samoissa lukemissa, ja erot jäävät olemattomiksi. OnePlus 5 ottaa kuitenkin selkeän pesäeron kilpakumppaneihinsa.

JavaScript-suorituskykyä testattiin vielä SunSpider -testillä, jossa pienempi tulos on parempi.

OnePlus vie selkeällä erolla voiton ja Honor 9 nappaa pienellä erolla kakkossijan.

Kuten oli arvattavissa, Honor 9 on samalla viivalla kalliimman isoveljensä Huawei P10:n kanssa. Testikolmikon selkeästi tehokkain laite on OnePlus 5. Honor 9 soveltuu kuitenkin helposti myös vähän raskaampien pelien pelaamiseen, ja testeissä käyttämämme Heroes of Incredible Tales -peli pyöri hienosti toiseksi korkeimmilla grafiikka-asetuksilla. Peli tosin valitteli, etteivät korkeimmat grafiikka-asetukset ole laitteessa tuettuja.

Runsaan puolen tunnin pelisession jälkeen puhelimen takakansi oli lämmennyt huomattavasti. Lämpö tuntui olevan keskittynyt pelkästään laitteen yläosaan, mutta laite ei missään vaiheessa lämmennyt epämukavan kuumaksi.

Huawei Honor 9 pitää sisällään kohtalaisen kokoisen 3200 milliampeeritunnin akun. Akkukeston osalta odotukset olivat positiivisen odottavaiset. Kirin 960 -piiri ei ole niitä täysin virtapiheimpiä piirejä markkinoilla, mutta laitteen akkukeston oletettiin aikaisempiin Kirin 960 -laitteisiin pohjautuen riittävän päivän ajaksi.

Normaalina päivänä (noin klo 6–23) suhteellisen aktiivisella käytöllä akkuprosentit tippuivat päivän päätteeksi noin 25 prosentin paikkeille, ja tällöin näyttö oli ollut päällä kolmesta ja puolesta tunnista neljään tuntiin. Honor 9:n akkukesto on varsin kohtuullinen, mutta kärkisijoja sillä ei vallata.

Testijakson normaaliin päivän käyttöön kuului muutamia puheluita, viestittelyä Whatsapp- sekä Telegram-sovelluksilla, nettiselausta, musiikin suoratoistoa Spotifystä, Twitterin käyttöä sekä sähköpostien lukemista ja lähettämistä. Puhelimen ominaisuuksista ei erikseen kytketty mitään pois päältä, vaan sekä WiFi että Bluetooth olivat käytössä koko ajan. Lisäksi Samsungin Gear S3 -älykello oli Bluetooth-yhteydellä kiinni puhelimessa jatkuvasti. Puhelimessa oli kytkettynä neljä sähköpostitiliä, jotka päivittyivät push-tekniikalla ympäri vuorokauden.

Akkukesto on siis oman kokemukseni pohjalta täysin riittävä päiväksi, ja parhaimmillaan akkua riittää myös toiselle päivälle. Kuitenkaan toista päivää ei kannata jättää akun varaan, vaan laturi on hyvä ottaa mukaan.

Myyntipakkauksen mukana toimitettava pikalaturi ei valitettavasti ole Huawein oman SuperCharge-tekniikan laturi vaan laturi käyttää normaalia pikalatausta. Akun latausnopeus ei ole mitenkään nopea, ja täysin tyhjän akun täyttäminen vei mukana tulevalla laturilla noin kaksi tuntia. Nopealla 15 minuutin latauksella akkuprosentit saatiin nousemaan 26:een ja reilummalla 30 minuutin latauksella akku näytti 40 prosenttia.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä
  5. Suorituskyky ja akkukesto
  6. Yhteenveto