UUSIMMAT

Testissä Huawei Mate S

29.10.2015 00:00 | Juha Kokkonen | 4

Huawei esitteli ensimmäisen suurikokoisella näytöllä varustetun Ascend Mate -älypuhelimensa tammikuussa 2013 ja toisen sukupolven aika tuli tasan vuotta myöhemmin. Kolmannen sukupolven Ascend Mate 7 nähtiin kuitenkin jo saman vuoden syyskuussa ja se edusti merkittävää kehitysaskelta niin muotoilun, materiaalien kuin teknisten ominaisuuksienkin suhteen. Kuluvan vuoden syyskuun alussa IFA-messujen yhteydessä vuoroon tuli historian neljäs Mate-malli, joka sai nimekseen Mate S. Vaikka Mate 7:n julkaisusta oli ehtinyt kulua vuosi, ei kyseessä ole tiettävästi sen seuraaja, vaan uusi pienikokoisempi ja arvokkaampi Mate-puhelin. Huhujen mukaan Mate 8 on nimittäin luvassa vielä myöhemmin tänä vuonna.

Mate S:n julkaisu tapahtui siis syyskuun alussa ja Suomessa se saatiin kauppoihin lokakuussa. Laitteen saatavuus on kuitenkin ollut toistaiseksi vaihtelevaa, eikä sitä löydy vieläkään kaikkien suurimpien myymäläketjujen valikoimasta. Marraskuun aikana saatavuuden pitäisi Huawein edustajan mukaan parantua. Mate S:n suositushinnat alkavat 649 eurosta, joten kyse on Huawein historian tähän asti arvokkaimmasta älypuhelinmallista. 64 gigatavun tallennustilalla varustetun Premium-version suositushinta on 699 euroa, mutta sitä ei ole ainakaan toistaiseksi saatavilla Suomessa. Myöhemmin saataville tulee lisäksi Force Touch -näytöllä ja 128 gigatavun tallennustilalla varustettu huippumalli, jonka hinnasta ei kuitenkaan ole vielä tarkempaa tietoa.

Tutustumme tässä artikkelissa Mate S:n teknisiin ominaisuuksiin, rakenteeseen, kameraan, käyttöjärjestelmään sekä käyttökokemuksiin. TaskuMuron syyskuussa julkaisemat ensituntumat Mate S:stä voit lukea täältä.

Mate S toimitetaan litteässä ja melko suurikokoisessa mustassa pakkauksessa, jonka sisältö on hieman tavallista runsaampi. Mukana toimitetaan puhelimen ohella verkkovirtalaturi (5 V, 2 A), micro-USB-kaapeli, omaan säilytysrasiaansa pakatut laadukkaan tuntuiset nappikuulokkeet, korttikelkkojen irrotustyökalu, pikakäyttöohje sekä tyylikäs tekonahkainen läppäsuojakuori. Testipuhelimen mukana toimitettu kuori oli jostain syystä shampanjanvärinen, joka ei aivan sovi yhteen puhelimen Titanium Grey -väritykseen. Kuulokkeiden äänenlaatu on melko hyvä ja toistavat myös mukavasti matalia äänitaajuuksia.

 

Sisältö

  1. Testissä Huawei Mate S
  2. Rakenne ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Ohjelmisto, Käyttökokemukset & huomiot, suorituskyky ja akunkesto
  5. Yhteenveto
Keskustelu
Persojet

Onko kukaan kokeillut toimiiko Quick Charge 2.0 laturit Honorin kanssa yhteen?
Kysyn siis koska uutisoidaan, että kiinassa aletaan myymään QC 2.0 laturia joka olisi ilmeisesti yhteen sopiva Honor 7 laitteen kanssa. Itseltä kun jo QC 2.0 laturi löytyy taloudesta niin olisi mukava tietää voisiko Honoria miettiä tulevaisuudessa sen kaveriksi.

Jos sinulla sattuu olemaan kyseisenlainen laturi niin viitsitkö kokeilla tuota ominaisuutta? Ilmeisesti täytyy asetuksista jostain laittaa päälle ja uskoisin näiden kahden mallin pelaavan kohtuullisen samanlailla.

Persojet

Jos sinulla sattuu olemaan kyseisenlainen laturi niin viitsitkö kokeilla tuota ominaisuutta? Ilmeisesti täytyy asetuksista jostain laittaa päälle ja uskoisin näiden kahden mallin pelaavan kohtuullisen samanlailla.

Ei löydy muuta kuin Samsungin Adaptive Fast Charging -laturi ja se ei ainakaan pelaa yhteen Huawein luurien kanssa.

Hyvä, perusteellisen oloinen testi!

Mitä muuten mahtavat olla jutussa mainitut timanttileikkaukset?

Ademeion

Hyvä, perusteellisen oloinen testi!

Mitä muuten mahtavat olla jutussa mainitut timanttileikkaukset?

Kiitos :comp:

Timanttileikkauksella tarkoitin siis timanttiterällä reunoihin koneistettuja viisteitä. Termiä käytetään ainakin rakentamisessa ja koruissa – en keksinyt sille mitään parempaa synonyymiä.

Muropaketin uusimmat