UUSIMMAT

Testissä Huawei MediaPad M3 -tabletti – erottuu massasta näytöllään

11.01.2017 12:20 | OP Komonen | 6

TaskuMuro otti testattavaksi Huawei MediaPad M3 -tabletin. Tutustumme tässä testissä laitteen ominaisuuksiin ja mittaamme sen suorituskykyä. Halusimme selvittää, onko näin pienestä tabletista mediakäyttöön ja saako käyttäjä 399 euron hinnalle vastinetta.

Android-tablettien markkinoilla on käynnissä kova kilpailu, kun suuret valmistajat pyrkivät erottumaan toisistaan ja halpistableteista eri keinoin. Kilpailutekijäksi on nostettu esimerkiksi muotoilu, akkukesto, optimointi pelikäyttöön ja Huawei MediaPad M3:n tapauksessa sen mediaominaisuudet. Etenkin Huawein tarjoamat Harman/Kardonin kaiuttimet on nostettu myyntivaltiksi.

Tuotepakkauksen sisältö

MediaPadin pakkaus noudattaa minimalistisen tyylikästä linjaa. Kahdeksantuumainen tabletti istui paketissa vähän liiankin tiiviisti, ja sen pois saaminen tiukasta kolosestaan vaati lievää vääntämistä.

MediaPad itsessään tuntuu alumiinisen rungon ansiosta käteen todella tukevalta ja laadukkaalta. Pudotuskestävyyttä sille ei kuitenkaan luvata eikä sitä tässä testissä lähdetty kokeilemaankaan.

Tabletin lisäksi myyntipakkauksesta löytyy latauskaapeli, pikalataukseen kykenevä virtalähde, SIM-korttipaikan avaamiseen vaadittava työkalu ja erikseen pakatut AKG:n H300-nappikuulokkeet. Äänenlaadultaan AKG:t ovat aivan toiselta planeetalta verrattuna puhelinten ja tablettien kylkiäisinä yleensä toimitettaviin bulkkikuulokkeisiin.

Sisältö

  1. Esittely ja pakkaus
  2. Ulkonäkö ja tekniset ominaisuudet
  3. Käyttöjärjestelmä & suorituskyky- ja akkukestomittaukset
  4. Yhteenveto
Keskustelu
Muropaketin toimitus

Ärsyttävä asia muilta osin erinomaisessa näytössä ovat yllättävän paljon silmiin osuvat mustat surureunat näytön ja sitä ympäröivien valkoisten reunojen välissä. Kun asiaan kerran kiinnittää huomiota, sitä on myöhemmin vaikea olla havaitsematta. Erityisen kiiltävä näyttö myös heijastaa helposti valoa, mikä esimerkiksi toimistokäytössä saattaa olla hyvin ongelmallista loisteputkien vilkkuessa näytöltä, vaikka laitetta pitelisi miten päin tahansa.

Mielenkiintoisia toteamuksia, mihinkähän näitä verrataan? Lienee mainitsemisen arvoista, että heijastavuus ja mustat "surureunat" ovat hyvin pitkälti identtiset rinnatusten Samsungin Tab S2:n kanssa vertaillessa loisteputkien alla ja nuo reunat kokonaisuudessaan varsin mininalistiset. Vertailun vuoksi Samsungin halvemmassa Tab E:ssä näyttäisi olevan puolestaan huomattavasti suuremmat "surureunat".

Muropaketin toimitus

Erityisen rasittava ominaisuus on pitkä viive suljinnäppäimen painamisesta kuvan varsinaiseen ottamiseen.

Myös tämän osalta olisi mielenkiintoista tietää vertailukohde. Viive on tableteissa yleisesti puhelimia pidempi eikä tabletteja liene suunniteltu kamera edellä, mutta pitkäksi en tuota edes puhelimiin verrattuna sanoisi. Jälleen Samsungin kärkimalliin, Tab S2:een verrattuna kameran viive vaikuttaisi olevan samalla viivalla, ei mielestäni erityisen hidas kummassakaan.

Jep ja ainainen emuin haukkuminen ottaa myös päähän. Ipadissa ylistetään helppokäyttöisyyttä ja sitä ettei ole ohjelmien käynnistysvalikkoa mutta huaweissa se onkin puute….ohhoh!

Ilmeisiä lastentauteja tässä laitteessa on! Huawei Mediapad M3 ei osaa näyttää tablettitilaa, niissä Android sovellutuksissa missä se on saatavilla.

Toinen vika, mikä käyttöönoton jälkeen ilmeni oli näytön hidastelu selailutilanteissa. Tähän löytyi ratkaisu pienentää akunhallinta-asetuksista näytön tarkkuutta (Ota ROG-virransäästö käyttöön).

itsellä ei kumpaakaan em ongelmaa ilmaantunut 10pv käytön aikana ja tabi oli käytössä kaikkina päivinä 5 tunnin paikkeilla per pv

seiluri

itsellä ei kumpaakaan em ongelmaa ilmaantunut 10pv käytön aikana ja tabi oli käytössä kaikkina päivinä 5 tunnin paikkeilla per pv

Mikä ohjelmistoversio sinun laitteessasi on? Omassa on BTV-DL09C100B006. Tähän on OTA-päivitys BTV-DL09C100B009 olemassa, mutta oma laiteeni ei vielä löytänyt sitä.

Oma laite ostettu gigantista, eikä tässä ainakaan ole mukana kuulokkeita.
Edit: Kuulokkeet on vain 64G mallin mukana.

Muropaketin uusimmat