Testissä Huawei Mediapad M5 -tabletti – Soiva peli laskevaan markkinaan

29.07.2018 10:00 Kai Taipale

Tabletit eivät tulleet ja valloittaneet kaikkien muiden laitteiden markkinoita, päinvastoin. Myyntimäärien laskiessa on myös tarjonta, ainakin laadukas sellainen, on vähenemään päin. Huawein keväällä esittelemä Mediapad M5 edustaa kuitenkin tablettien kärkiluokkaa. Muropaketti otti laitteen testiin ja kokeili onko siitä tuomaan hiipuville tablettimarkkinoille lisää nostetta.

Osa tablettien hiipuvan suosion syistä voi sysätä myös valmistajien suuntaan, sillä uusia tai varsinkaan houkuttelevia malleja ei liikoja julkaista. Huawei jaksaa sentään yrittää, sillä sen viimeisimpään Mediapad-mallistoon kuuluu testissä olevan M5-mallin lisäksi M5 Pro -versio, jonka suurin ero on sen varustukseen kuuluva M-Pen-stylus-kynä.

Huawei Mediapad M5 -mallista on saatavilla versio sekä 4G-yhteyksillä että ilman. Tablettia on olemassa kahden kokoisena: Nyt testissä olevan 10,8-tuumainen version lisäksi valmistaja tekee laitteesta myös pienempää ja edullisempaa 8,4 tuuman näytöllistä versiota.

Ykköskilpailija on ehdottomasta edelleen Applen iPad, varsinkin kun uusin perusversio tukee nyt myös Applen Pencil-kynää. Tältä osin lähin Mediapadin malliversio olisi tosin M5 Pro. Android-tableteissa kilpailijana voi hyvinkin pitää Samsungin Galaxy Tab S3 -mallia, joka toki viime vuonna esiteltynä alkaa jo odotella hiljalleen seuraajaa.

Tabletteja löytyy toki myös monilta muilta valmistajilta, kuten Asus ja Lenovo. Niiden mallisto kallistuu kuitenkin hieman enemmän edullisempiin malleihin. Edullisempana vaihtoehtona valmistajalta löytyy myös aiempi MediaPad M3 -malli.

Tukevan valkoisen pakkaukseen on luotu premium-henkeä kullatuilla teksteillä. Pakkauksen varustukseen kuuluu pikalatauslaitteen (5V/2A) lisäksi USB C-kaapeli, USB-C – 3,5 mm -kuulokesovitin ja pikaopas.

Muropaketti ottikin laitteen testiin ja kokeili vastaako se mediakäytön haasteisiin.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ominaisuudet
  3. Suorituskyky ja käyttöjärjestelmä
  4. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat