Uusimmat

Testissä Huawei P10 – Tehokas kamerapuhelin kätevässä koossa

11.04.2017 19:00 Kai Taipale

TaskuMuron testattavaksi saapui Suomen markkinoiden ykköspaikan valloittaneen Huawein uusi P10-malli, joka julkistettiin odotetusti helmikuussa Mobile World Congressissa. Puhelimen koko on kohtuullinen, ja sen hinta on lippulaivamalliksi järkevällä tasolla. Testasimme, näkyykö tämä kompromisseina olemuksessa tai ominaisuuksissa.

Viime vuoden loppupuolella testasimme Huawei Mate 9 Pro -puhelimen, joka edustaa valmistajan Mate 9 -sarjalaisena premium-luokkaa. Siinä missä se ja nyt testattavan P10:n suurempi plus-versio kilpailevat noin 800 euron hinnoillaan käytännössä Samsungin ja Applen huippumallien kanssa samasta ostajakunnasta, jää testipuhelin kukkaroystävällisempään luokkaan. Sen hinta on 599 euroa. Käytännössä P10 siis kilpailee edullisempien lippulaivapuhelimien, kuten OnePlus 3T:n tai Huawein oman Honor 8:n, kanssa. Myös viimevuotiset Samsungin Galaxy S7-mallit ovat hinnanalennusten myötä tiukkoja kilpailijoita P10:lle.

Tässä testissä käymme läpi puhelimen rakenteen, käyttöjärjestelmän ja -liittymän, kameran ja yleisen suorituskyvyn. Niiden perusteella selviää, onko Huawein malliston uusin tulokas lippulaivastatuksensa ansainnut.

P10:n kohdalla Huawei on selvästi todennut, että joskus perinteinen tapa on toimivin. Puhelin nimittäin edustaa monilta ominaisuuksiltaan viime vuosien huippumalleja. P10:n näyttö pysyy kiltisti kapeiden kehysten sisällä, ja sen koko on hyvin maltillinen 5,1 tuumaa. Tämä tekee hyvää myös puhelimen ulkomitoille, vaikka näyttö jääkin tämän päivän mittapuulla jo pienehköksi.

Huawei painottaa P10:n valtiksi nimenomaan sen kameraa, joka on edeltävän P9-mallin tapaan Leica-brändätty. Takaosan tuplakamerassa on nyt kaksi kennoa, 20 megapikselin mustavalkoinen ja 12 megapikselin väriversio.

Huawein pakkaus noudattaa melko pelkistettyä nykysuuntausta. Vitivalkoinen kotelo sisältää puhelimen lisäksi Huawei SuperCharge -pikalatausteknologiaa tukevan pikalaturin, latausjohdon (USB-A – USB-C), käyttöohjeet, kuulokkeet sekä SIM-korttiluukun avaustyökalun. Varustelu on siis lippulaivamalleille tyypillinen.

Sisältö

  1. Esittely
  2. Olemus
  3. Käyttöjärjestelmä ja käyttöliittymä
  4. Kamera
  5. Suorituskyky, akkukesto ja yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat