UUSIMMAT

Testissä Huawei P10 – Tehokas kamerapuhelin kätevässä koossa

11.04.2017 19:00 | Kai Taipale | 3

TaskuMuron testattavaksi saapui Suomen markkinoiden ykköspaikan valloittaneen Huawein uusi P10-malli, joka julkistettiin odotetusti helmikuussa Mobile World Congressissa. Puhelimen koko on kohtuullinen, ja sen hinta on lippulaivamalliksi järkevällä tasolla. Testasimme, näkyykö tämä kompromisseina olemuksessa tai ominaisuuksissa.

Viime vuoden loppupuolella testasimme Huawei Mate 9 Pro -puhelimen, joka edustaa valmistajan Mate 9 -sarjalaisena premium-luokkaa. Siinä missä se ja nyt testattavan P10:n suurempi plus-versio kilpailevat noin 800 euron hinnoillaan käytännössä Samsungin ja Applen huippumallien kanssa samasta ostajakunnasta, jää testipuhelin kukkaroystävällisempään luokkaan. Sen hinta on 599 euroa. Käytännössä P10 siis kilpailee edullisempien lippulaivapuhelimien, kuten OnePlus 3T:n tai Huawein oman Honor 8:n, kanssa. Myös viimevuotiset Samsungin Galaxy S7-mallit ovat hinnanalennusten myötä tiukkoja kilpailijoita P10:lle.

Tässä testissä käymme läpi puhelimen rakenteen, käyttöjärjestelmän ja -liittymän, kameran ja yleisen suorituskyvyn. Niiden perusteella selviää, onko Huawein malliston uusin tulokas lippulaivastatuksensa ansainnut.

P10:n kohdalla Huawei on selvästi todennut, että joskus perinteinen tapa on toimivin. Puhelin nimittäin edustaa monilta ominaisuuksiltaan viime vuosien huippumalleja. P10:n näyttö pysyy kiltisti kapeiden kehysten sisällä, ja sen koko on hyvin maltillinen 5,1 tuumaa. Tämä tekee hyvää myös puhelimen ulkomitoille, vaikka näyttö jääkin tämän päivän mittapuulla jo pienehköksi.

Huawei painottaa P10:n valtiksi nimenomaan sen kameraa, joka on edeltävän P9-mallin tapaan Leica-brändätty. Takaosan tuplakamerassa on nyt kaksi kennoa, 20 megapikselin mustavalkoinen ja 12 megapikselin väriversio.

Huawein pakkaus noudattaa melko pelkistettyä nykysuuntausta. Vitivalkoinen kotelo sisältää puhelimen lisäksi Huawei SuperCharge -pikalatausteknologiaa tukevan pikalaturin, latausjohdon (USB-A – USB-C), käyttöohjeet, kuulokkeet sekä SIM-korttiluukun avaustyökalun. Varustelu on siis lippulaivamalleille tyypillinen.

Sisältö

  1. Esittely
  2. Olemus
  3. Käyttöjärjestelmä ja käyttöliittymä
  4. Kamera
  5. Suorituskyky, akkukesto ja yhteenveto
Keskustelu
KAITAIPALE

Huawei P10:n vasen kylki pitää sisällään SIM- ja microSD-korttipaikan. Testikappaleemme ei tältä osin vastannut Suomessa myytävää versiota, sillä markkinoillemme tarkoitetut mallit on aina varustettu dual-SIM-korttipaikalla.

Tästä pakko kysyä kuvan perusteella, onko (jokseenkin tosin epäolennaisesti) todellakin niin, ettei tuo testilaite sisällä Dual-SIM-mahdollisuutta? Kuvan perusteella tuo (suttuinen) SIM-kelkka näyttää varsin tutulta hybridikelkalta, jossa suurempaan slottiin saa joko muistikortin tai pystysuunnassa nano-kokoisen SIM-kortin kuvassa näkyviin pieniin "uriin" tukeutuen, ellei kortissa tietysti erikseen lue "SD only".

KAITAIPALE

Värikuvaan käytetään kuitenkin kumpaakin kennoa, sillä kuva yhdistetään näiden tuottamasta informaatiosta. Mustavalkokameralla pyritään tuomaan värikuviin lisää tarkkuutta ja kontrastia. Takakameran aukkoarvo on f2.2.

Koska harvemmalle asia on millään tavalla selvä, tässä yhteydessä voisi kenties olla hyvä mainita, ettei tuplakameran f-arvoa voi suoraan verrata vain yhtä sensoria käyttävään laitteeseen, oli se käytännössä mikä vain. Täällä on keskusteltu asiasta Mate 9:n suhteen (käytännössä samanlainen kamera) Leican insinöörien kanssa, josta voidaan poimia olennaisimpana, "The more skeptical among us were quick to point out that an f/2.2 aperture is no longer anything spectacular. To which the Leica engineers replied that a couple of f/2.2 cameras means twice the light, or effectively an f/1.6 aperture on a single camera. There's more to it than the math of dividing 2.2 by the square root of 2, though.".

Hyvä artikkeli, mutta jäin ihmettelemään sitä, että puhelimessa ei olisi normaaleita android näppäimiä näytön alareunassa.. Asetusvalikosta voi valita käyttääkö sormenjälkilukijaa vai perinteistä menetelmää.
P8 päivittyi tähän P10:in ja olen ollut todella tyytyväinen.

JPK0s76

Hyvä artikkeli, mutta jäin ihmettelemään sitä, että puhelimessa ei olisi normaaleita android näppäimiä näytön alareunassa.. Asetusvalikosta voi valita käyttääkö sormenjälkilukijaa vai perinteistä menetelmää.
P8 päivittyi tähän P10:in ja olen ollut todella tyytyväinen.

Kyllä. Asetuksista voi valita käyttääkö sormenjälkilukijaa vai perinteistä menetelmää.

Muropaketin uusimmat