UUSIMMAT

Testissä Huawei P20 Pro – Kolmoiskameralla lippulaivapuhelinten kärkijoukkoon

24.04.2018 19:00 Juha Uotila

Huawein P-sarja ottaa jälleen ison harppauksen eteenpäin uusien P20 -sarjalaisten myötä. Valmistaja on jo aiemmin ottanut P-sarjan valtiksi kameran, joka on uuden mallin myötä kehittynyt merkittävästi, nyt käytössä on nimittäin kolmoiskamera. Muropaketti testasi, tuoko kolmas kamera puhelimeen jotain aidosti uutta vai jääkö se vain markkinointikikaksi.

Huawei julkaisi uudet P-sarjan puhelimensa yllättäen vasta Barcelonan MWC-messujen jälkeen, omassa tilaisuudessaan Pariisissa 27. maaliskuuta. Saimme Huawein uuden P20 Pro -puhelimen kokeiluun heti tilaisuuden jälkeen, ja nyt on vuorossa laitteen tarkempi testi.

P20-sarjalla Huawei hyökkää suoraan tiukempien kilpailijoidensa eli Samsungin ja Applen kimppuun. Tätä auttaa nimenomaan keskeiseen rooliin noussut kamera, joka on uuden mallin myötä saanut isoimman päivityksensä tähän saakka. Huawei P20 Pro -puhelin erottuu nyt joukosta kolmoiskamerallaan.

Huawei on pakannut puhelimensa tuttuun valkoiseen pahvilaatikkoon, jonka päälle on painettu kultaisella tekstillä laitteen mallinimi.

Itse paketin sisältä puhelimen lisäksi löytyy Huawein oma SuperCharge -pikalaturi, USB-C -liittimellä varustettu latausjohto, SIM-korttiluukun avaustyökalu, USB-C-liitännällä varustetut nappikuulokkeet sekä USB-C – 3,5 mm ääniliitännän tarjoava adapteri. Virallisessa myyntiversiossa on mukana myös muovinen suojakuori puhelimelle.

Huawei P20 Pro on tullut Suomessa myyntiin 16. huhtikuuta, ja sen suositushinta on 849 euroa. Puhelin on saatavilla mustana, metallinsinisenä ja uudella Twilight-liukuvärillä. Muropaketin testilaite edustaa Twilight-liukuväriä.

Perehdymme testissämme puhelimen ulkoiseen olemukseen, teknisiin ominaisuuksiin ja uudistettuun kolmoiskameraan. Lisäksi ajamme laitteelle tutut suorituskykytestit.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä
  5. Suorituskyky ja akkukesto
  6. Yhteenveto