Testissä Moto G5 – Laatupuhelin 200 euron hintaluokassa

28.04.2017 18:00 | Juha Uotila

TaskuMuron testiin otettiin tämän vuoden Mobile World Congress -tapahtumassa Lenovon julkaisema Motorola Moto G -sarjan uusin tulokas eli Moto G5. Aikaisempina vuosina Moto G -sarja on kunnostautunut tarjoamalla perusälypuhelimen, jossa hinnan ja laadun suhde on ollut vähintään kunnossa.

TaskuMuron testiin saapunut Moto G5 on varustettu viiden tuuman Full HD -näytöllä, 16 gigatavun sisäisellä tallennustilalla ja 3 gigatavun RAM-muistilla. Moto G5 on saatavilla mustana sekä kultaisena. Puhelin on hinnoiteltu kilpailukykyisesti 199 euroon.

Perus-G5:n rinnalla on julkaistu myös isommalla näytöllä varustettu G5 Plus -malli. G5:stä löytyy myös erikseen vielä malli, jossa tallennustila on kasvatettu 32 gigatavuun, mutta Suomeen se ei näillä näkymin ole tulossa myyntiin.

Moto G5 toimitetaan värikkäässä, Moton logolla varustetussa myyntipakkauksessa, jonka sisältöön kuuluu puhelimen lisäksi mikro-USB-latausjohto sekä normaali 2A:n seinälaturi. Pakkauksessa ei siis ole mukana kuulokkeita tai muita lisävarusteita, mikä auttaa pitämään hinnan kohtuullisena.

Testissä perehdymme laitteen ulkoiseen olemukseen, teknisiin ominaisuuksiin ja kameraan sekä käymme läpi myös puhelimen käyttöjärjestelmää, unohtamatta suorituskykytestejä. Testissä selviää, tarjoaako G5-mallisarja eväät aikaisempien G-sarjalaisten suosion toistamiseen.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä
  5. Suorituskyky ja akkukesto
  6. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat