Uusimmat

Testissä Motorola Moto Z – Huippuohut lippulaivamalli vaihdettavilla lisäosilla

04.11.2016 08:30 Juha Kokkonen

moto-z-0

Motorola on ollut muutaman viime vuoden ajan mielenkiintoisessa tilanteessa, sillä se on julkaissut yksi toisensa jälkeen vähintäänkin kohtalaisen onnistuneita älypuhelinmalleja, joissa on ollut etenkin harrastajien arvostama, lähes muokkaamaton Android. Toimivan kuuloisesta reseptistä huolimatta se ei ole onnistunut lunastamaan paikkaansa älypuhelinmarkkinoiden kärkikahinoissa.

Lokakuun alussa TaskuMuron testattavaksi saapui yrityksen uusin huippumalli Moto Z, joka seuraa kuluvan vuoden alussa testattua Moto X Style -mallia. Moto X Style -testattiin TaskuMurossa tammikuussa ja kestävämpi Moto X Force helmikuussa.

Lenovo esitteli Moto Z:n ja Moto Z Forcen kesäkuun alussa mutta lanseerasi uutuudet markkinoille vasta syyskuussa. Kestävämmäksi tehtyä Force-versiota ei ole ainakaan toistaiseksi saatavilla Suomen markkinoilla. Suomessa Moto Z:n myynti alkoi syyskuun 10. päivä 699 euron suositushintaan.

Tutustumme tässä artikkelissa Moto Z:n teknisiin ominaisuuksiin, rakenteeseen, kameraan, käyttöjärjestelmän lisäominaisuuksiin sekä suorituskykyyn ja akunkestoon.

moto-z-1

Moto Z toimitetaan vaaleassa keskimääräistä kookkaammassa pahvipakkauksessa, jonka toimitussisältöön kuuluu puhelimen lisäksi pikaohjeet, takuutietolappu, 15 watin TurboCharger-pikalaturi, SIM-korttikelkan irrotustyökalu, 3,5 mm kuulokeadapteri USB Type-C -liitäntään sekä nylonpintainen MotoMods-takakuori.

Sisältö

  1. Johdanto & pakkauksen sisältö
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Android 6.0.1 Marshmallow -käyttöjärjestelmä, MotoMods-lisätarvikkeet, Suorituskyky ja akunkesto
  5. Yhteenveto