Testissä Nokia 5 ja Nokia 6 – Vahva esitys edullisten puhelinten sarjassa

27.07.2017 17:00 | Juha Uotila

Nokian paluu älypuhelinmarkkinoille on vihdoin totta. Muropaketin testiin saapuneet Nokia 5 ja Nokia 6 -puhelimet tarjoavat puhtaan ja toimivan Android-käyttökokemuksen edullisemmassa keskihintaluokassa.

Nokian seikkailut älypuhelinmarkkinoilla eivät ole sujuneet viime aikoina kovin mairittelevasti. Windows Phone -seikkailujen jälkeen yhtiö luopui kokonaan matkapuhelinbisneksestä pannukakuksi muodostuneen Microsoft-yhteistyön jälkeen.

Nyt Nokian tuotemerkki on kuitenkin palannut, tosin laitteiden valmistajana on Nokian tuhkista muodostettu HMD Global Oy, joka lisensoi Nokia-brändin matkapuhelimiensa käyttöön.

Uudet Nokia älypuhelimet (Nokia 3, 5 ja 6) julkaistiin jo helmikuun Mobile World Congress -messuilla, ja niiden oli tarkoitus tulla myyntiin alkukesästä. Valitettavasti laitteiden saatavuudessa on ollut ongelmia ja puhelinten julkaisua on jouduttu siirtämään jatkuvasti. Viimeisten viikkojen aikana laitteita on kuitenkin saatu toimitettua, ja myös ennakkotilaajat ovat saaneet laitteitaan.

Nokia 5:n suositushinta on 199 euroa ja se on saatavilla useina eri värivaihtoehtoina (musta, sininen, hopea, kupari), ja Nokia 6:n suositushinta on 249 euroa ja värivaihtoehtoja on useita (musta, sininen, hopea, kupari). Nokia 6:sta on tulossa myös erikoisempi Arte Black -värillä varustettu erikoisversio, jossa on suurempi keskusmuisti ja sisäinen tallennustila.

Muropaketin testattavaksi saapui hopeanväriset Nokia 5 ja Nokia 6. Testin pääpaino tulee olemaan Nokia 6:ssa, mutta käymme erot Nokia 5 -puhelimeen läpi artikkelissa niiltä osin, kun niitä puhelimista löytyy.

Nokia 5

Nokia 6

Molemmat puhelimet toimitetaan varsin tutun näköisissä myyntipakkauksissa, jotka muistuttavat hyvin paljon Microsoftin aikaisia myyntipaketteja. Paketin sisältönä on itse puhelin sekä käyttöohjeet, jonka lisäksi paketista löytyy latausjohto (mikro-USB – USB-A), laturi (5V/2A), sim-korttipaikan avaustyökalu sekä peruskuulokkeet.

Käymme artikkelissa läpi puhelinten rakenteen ja ulkonäön, tekniset yksityiskohdat sekä perehdymme myös HMD:n suitsuttamaan puhtaaseen Android -käyttöjärjestelmään, suorituskykymittauksia unohtamatta.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä
  5. Suorituskyky ja akkukesto
  6. Yhteenveto