Testissä Nokia Lumia 920

24.11.2012 00:26 | Juha Kokkonen

Nokia esitteli ensimmäiset Windows Phone -puhelimensa viime vuoden lokakuussa, mutta Lumia 800 -huippumallia oli odotettava Suomessa myyntiin kuluvan vuoden alkupuolelle asti. Monet arvioivat tuolloin uusien Windows Phone -mallien määräävän Nokian tulevaisuuden kurssin, mutta hieman toisin kävi. Uudet Lumiat myivät muiden valmistajien Windows Phone 7.5 -malleihin nähden hyvin, mutta Symbian-mallien aiempiin tuloksiin nähden määrät pysyivät pieninä. Nokia pääsi pois aallonpohjasta, mutta tilanne pysyi edelleen hankalana.

Heti vuodenvaihteen jälkeen tammikuun alussa Nokia esitteli CES 2012 -tapahtumassa Las Vegasissa uuden Lumia 900 -huippumallin, jonka avulla sillä oli tavoitteena päästä takaisin Yhdysvaltain markkinoille. Aluksi Lumia 900:n kerrottiin tulevan yksinoikeudella USA:n markkinoille, mutta status muuttui myöhemmin ja uusi huippumalli saatiin Suomessa kauppoihin kesän korvilla. TaskuMuro testasi Lumia 900:n kesäkuussa ja aavisteli tuolloin sen jäävän välimallin lippulaivaksi. Näin osittain kävikin, sillä Lumia 900 ei tarjonnut merkittävää uutta 800-malliin nähden ja uuden Windows Phone 8:n julkaisu odotti jo nurkan takana.

Lumia 920

Nokian Windows Phone 8 -malleja tarvitsikin odottaa vain hädin tuskin kesän yli, sillä Lumia 820- ja 920-mallit esiteltiin New Yorkissa syyskuun alussa. Ensireaktiot erityisesti uuden Lumia 920 -huippumallin suhteen olivat positiivisia. Nyt, joulusesongin alla vuonna 2012, Nokia on yllättävän samanlaisessa tilanteessa, kuin vuosi sitten. Uusien Windows Phone 8:lla varustettujen Lumioiden toivotaan nostavan Nokian uuteen nousukiitoon. Tilanne on parempi siltä osin, että Lumia 920 on saatu kauppoihin nopeammin ja laajemmille markkinoille.

Lumia 920:n myynti alkoi suurimmilla markkina-alueilla marraskuun alussa ja Suomessakin uutuusherkusta päästiin nauttimaan 22. marraskuuta lähtien. Lumia 820:aa saadaan puolestaan odottaa kauppoihin hieman pidempään. Tämän artikkelin julkaisuhetkellä Lumia 920:n hinnat liikkuvat edullisimmillaan karvan verran alle 600 eurossa. Nokian suositushinta laitteelle on 660 euroa. Tarjonta on ensialkuun rajoitettua, sillä kysynnän on raportoitu olevan kovaa. Tässä testiartikkelissa tutustutaan Lumia 920:n ulkoisiin ja sisäisiin ominaisuuksiin, kameran kuvanlaatuun sekä Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmän Nokiaa koskeviin uudistuksiin. Itse Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmään tutustutaan lähipäivinä julkaistavassa erillisessä artikkelissa.

 

Sisältö

  1. Testissä Nokia Lumia 920
  2. Pakkaus ja oheistarvikkeet, ensivaikutelma ja tekniset ominaisuudet & lähempää tarkastelua
  3. PureView-kamera
  4. Vertailua kilpailijoihin ja edeltäjään, suorituskyky, Nokian omat lisäsovellukset & käyttökokemukset ja huomiot
  5. Yhteenveto