Testissä OnePlus 5 – Huippuominaisuudet siedettävään hintaan

30.06.2017 16:00 | Kai Taipale

Kesän odotetuimpiin uutuuksiin kuulunut OnePlus 5 on saapunut erittäin kilpailtuun 500 euron hintaluokkaan. Muropaketti testasi, löytyykö aiempia malleja korkeammalle hinnalle riittävästi vastinetta.

OnePlus on Suomessa onnistunut siinä, mitä monet isommatkin valmistajat ovat yrittäneet. Se on kyennyt nousemaan tuntemattomuudesta yksinoikeudella laitetta myyvän operaattorin myyntilistojen kärkeen useampana kuukautena. Valttina on ollut erittäin kova vastine puhelimeen sijoitetulle rahalle. Uusi malli puhkaisee kuitenkin jo 500 euron hintarajan, joten myös ominaisuuksia pitäisi riittää hinnan perusteeksi.

Vauhti on ollut huimaa, sillä OnePlus 5 on vasta valmistajansa neljättä sukupolvea edustava laite. OnePlus aloitti yhteistyön Elisan kanssa viime vuoden toukokuussa, ja 3-malli teki heti julkaisun jälkeen näyttävän sisääntulon myyntilistojen kärkipaikoille. Siinä missä kolmonen sai vielä olla kohtuullisen rauhassa omassa hinta/ominaisuus-luokassaan, astuu OnePlus 5 entistä tiukemmin kilpailtuun segmenttiin. Noin viiden sadan euron hintaluokassa löytyy tällä hetkellä monta erittäin hyvää vaihtoehtoa, kuten Samsungin Galaxy S7 sekä Honor 9.

OnePlus 5 tuli virallisesti myyntiin 27. kesäkuuta, mutta Suomi kuului niiden maiden joukkoon, joissa järjestettiin pop-up-myynti jo 22. kesäkuuta. Uutuudesta tuli välittömästi saataville kaksi versiota. Edullisempi sisältää kuusi gigatavua käyttömuistia, ja tallennustilaa on tarjolla 64 gigatavua. Kalliimpi malli tuplaa tallennustilan 128 gigatavuun, ja käyttömuistikin kasvaa kahdeksaan gigatavuun. Hinnat ovat vastaavasti 499 ja 559 euroa.

Myös puhelimen väri määräytyy muistimäärän mukaan, sillä ”hinnat alkaen” -malli on aina harmaa. Muropaketin testaama huippuversio on vastaavasti aina musta. Puhelimen sydämenä on tämän hetken järjestelmäpiirien ykkösmalli eli Snapdragon 835. Edeltävä 64 gigatavuinen 3T-malli maksoi 439 euroa, joten hinnannousu mallisukupolvien välillä on lähes 20 prosentin luokkaa.

OnePlus 5:n myyntipakkaus on hyvin viimeistelty. Valkoinen olemus ja punainen pakkauksen sisus antavat lupauksen laadukkaasta tuotteesta. Varustus on kuitenkin kohtalaisen niukkaa, sillä itse puhelimen lisäksi löytyy ohjeiden lisäksi vain Dash Charge -pikalatauslaite ja USB-C-kaapeli. Tarvittavat suojakuoret ja kuulokkeet jäävät erikseen hankittaviksi.

Testissä käymme läpi puhelimen tekniset ominaisuudet, käyttöominaisuudet, kameran ja suorituskyvyn. Niistä selviää, onko valmistaja kyennyt edelleen pitämään hinnan ja ominaisuuksien välisen tasapainon aiemman kaltaisella kiitettävällä tasolla.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Käyttöjärjestelmä
  4. Näyttö ja kamera
  5. Suorituskyky ja akkukesto
  6. Yhteenveto