UUSIMMAT

Suorituskyky ja akkukesto

05.12.2017 16:00 | Kai Taipale

Suorituskyky ja akkukesto

Suorituskykyverrokeiksi otimme uutuusmallin edeltäjän OnePlus 5:n. Toisena verrokkina toimii Samsung Galaxy S8+, joka edustaa tämänvuotisten lippulaivamallien alkupäätä ja jota on alennuksissa halvimmillaan saanut vain hieman OnePlussan 128 gigatavun mallia kalliimmalla. Jälkimmäisessä käytetään Exynos 8895 -järjestelmäpiiriä, kun taas kummassakin OnePlus-mallissa on käytössä sama Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri.

Suorituskykymittaukset ovat aina teoreettisia mutta antavat hyvän kuvan siitä, miten laite suhtautuu kilpailijoihin. Testin ohjelmat ovat kaikki Play-kaupasta ladattuja, ja käytössä on ollut käyttöjärjestelmästä versio 4.7.2.

OnePlus on joka tapauksessa virittänyt OxygenOS:n toimimaan erittäin vikkelästi. Käyttöliittymä toimi puhelimessa ilman mitään hidasteluja tai mietintätaukoja. Puhelimen Adreno 540 -grafiikkapiiri tarjoaa sekin markkinoiden parempaa päätä edustaa graafista suorituskykyä, eikä raskaimpiakaan mobiilipelien grafiikoista tarvitse karsia mitään.

Ajoimme puhelimella yleisimmät synteettiset testisovellukset prosessori- ja grafiikkasuorituskyvyn sekä tallennustilan nopeuden testaamiseksi.

Ensimmäisenä testinä on ajettu Androbench 5:n testit, joilla testataan laitteen sisäisen tallennustilan luku- ja kirjoituskykyä.

Kokonaisuudessa kaikki testilaitteet ovat hyvin tasaväkisiä. OnePlus 5T:n UFS 2.1 -muisti osoittaa kilpailukykynsä.

Laitteiden graafista suorituskykyä mitattiin tutuilla Antutu- ja GFXBench-testeillä.

Tässäkin koko kolmikko on harvinaisen tasaväkinen. Mitään merkittäviä eroja ei synny.

Prosessorin vääntökykyä testattiin vielä Geekbench 4 -testiohjelmistolla.

Sama tasaisuus jatkuu myös Geekbenchissä. S8+ ja Oneplus 5 ovat hyvin tasaväkiset, eikä kolmikon uusin 5T-malli pysty ainakaan repimään kaulaa.

Normaalia jokapäiväistä käyttöä testattiin Futuremarkin PCMark-sovelluksella ja sen sisältämällä Work 2.0 -testillä.

PCMarkin testissä OnePlus-mallit nappaavat yhdessä kärkipaikat. Tehokas järjestelmäpiiri, vikkelä tallennustila ja runsas käyttömuisti tekevät OnePlus-puhelimissa tehtävänsä.

Javascript-suorituskyky testattiin vielä Sunspider-testillä.

Myös Javascript-testissä (pienempi tulos parempi) OnePlus 5T onnistui täsmälleen yhä hyvin kuin edeltäjänsä, joka sekin osoittautui hivenen Samsungia nopeammaksi.

Hyvän käytännön suorituskyvyn ohella OnePlus 5T:n valtti on valmistajan jo aiemmin nopeaksi todettu Dash Charge -pikalataus. Se opettaa lataamaan puhelinta vain silloin, kun siihen on todellista tarvetta. Täysin tyhjästä akku latautuu täyteen kiitettävästi jo tunnissa ja vartissa.

Lataus hidastuu selvästi loppua kohti, jolloin viimeiseen 20 prosenttiin kuluu yli puoli tuntia . Tyhjään akkuun kolmanneksen täytön saa jo reilussa vartissa. Viiden minuutin pikatäydennys tarjoaa sekin jo kymmenen prosentin lisän. Näillä eväillä puhelinta tulee käytännössä ladattua lyhyissä pätkissä, mikä poistaa tarpeen pitkistä lataussessioista.

Mikään suunnaton akkuihme OnePlus 5 ei kuitenkaan ole. Sen 3300 milliampeeritunnin akku kestää kyllä päivän rankempaankin käyttöä, mutta ei juuri sen enempää. Vajaan kahden viikon testijakson aikana alin iltalukema oli reilussa 30 prosentissa, mutta silloinkin käyttö oli ollut hyvin ahkeraa, data siirtynyt vain mobiiliverkoissa ja näyttökin oli ollut päällä lähes yli kolme tuntia.

Tavanomaisessa käytössä, jolloin puhelimessa oli käytössä kaksi sähköpostitiliä, Twitter, Instagram sekä mediakäytössä satunnaisemmin Spotify-, TuneIn- ja Netflix-sovellukset noin klo 7–23 välisen ajan. Käytössä oli myös WiFi-yhteys sekä Bluetooth. Näillä eväillä akkua oli parhaimmassa tapauksessa jäljellä vielä vajaa puolet, joten kahden päivän käyttö yhdellä latauksella voisi juuri ja juuri onnistua.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Käyttöjärjestelmä
  4. Näyttö ja kamera
  5. Suorituskyky ja akkukesto
  6. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat