UUSIMMAT

Yhteenveto

05.12.2017 16:00 | Kai Taipale

Yhteenveto

OnePlus 5T jatkaa kesällä julkaistun 5-mallin linjalla, sillä puhelimen käyttö on edelleen erittäin vaivatonta. Tehokkaan suorittimen ja runsaan muistin yhdistelmä varmistaa, ettei puhelin tahmaa käytössä: ohjelmat aukeavat viiveettä, ja valikot toimivat kuten niiden pitää eli ilman mitään viiveitä.

Loppuvuodesta kisa kovenee, sillä alkuvuoden mallit ovat jo vahvasti alennusmyynneissä. Niiden hinnan ja ominaisuuksien suhde on jo huippuluokkaa, joten OnePlus on entistä ahtaammassa raossa. Galaxy S8 -mallit hieman isommalla tai pienemmällä näytöllä ovat ykköskilpailijoita, mutta niistä löytyy luokiteltu IP-suojaus ja parempi kamera.

Upouusi Huawei Mate 10 Pro on jo selvästi kalliimpi, mutta myös monessa ominaisuudessa OnePlussan edellä. Vastaavaan suorituskykyyn pääsee Honor 9 -puhelimella, mutta silloin joutuu tyytymään jo selvästi pienempään näyttökokoon. Puhtaan Android-kokemuksen tarjoaa samassa hintaluokassa myös Nokia 8.

OnePlus 5T:n ominaisuudet ovat kuitenkin edelleen hintaan nähden erittäin hyvät. Snapdragon 835 ja kahdeksan gigatavua käyttömuistia ovat edelleen parasta, mitä järkihintaiseeen Android-puhelimeen juuri nyt saa. Nopea ja riittävä tallennusmuisti on sekin hintansa arvoista. Nämä yhdessä toimivan OxygenOS-käyttöliittymän kanssa tekevät puhelimesta poikkeuksellisen sulavakäyttöisen, vaikka virallista Androidin Oreo-versiota joutuukin odottamaan.

Kasvaneen näytön myötä pienikätinen voi joutua kurottelemaan näytön ylä- tai alareunaan, mutta onneksi paino jakautuu tasaisesti, joten ote on sovitettavissa tarpeen mukaan. Ja itse näyttö hintaluokassaan ehdotonta huippua. Aiemman 5-mallin ostajia voi uusi malli ottaa suorastaan päähän. Samalla hinnalla kun saa tällä hetkellä modernimman puhelimen, jonka näyttö on kirkkaasti lippulaivaluokassa.

Kasvojentunnistuksen ottaminen mukaan tarjoaa käyttäjälle uuden mahdollisuuden parantaa käyttökokemusta. OnePlus on toteuttanut sen toiminnallisuuden täysin kelvollisesti, ja kun mukana on edelleen myös erinomaisesti toimiva sormenjälkilukija, voi käyttäjä valita itselleen parhaiten toimivan tunnistustavan.

Mikäli laitteessa olisi IP-luokitus ja kamera olisi vieläkin parempi, voisi OnePlus 5T-mallia suositella kenelle tahansa noin 500 euron hintaluokan puhelinta harkitsevalle. Nyt se sopii parhaiten paljon näytöltä lukevalle, joka kaipaa nopeaa ja riittävää määrää sisäistä muistia sekä erinomaista suorituskykyä. Halpa päivitysmalli ei ole, mutta OnePlus pystyy edelleen tarjoamaan ostohinnalle erittäin paljon vastinetta.

Hyvää

 • Terävä, iso ja kirkas näyttö
 • Helppo ja sujuva käyttää
 • Erittäin nopea Dash Charge -pikalataus
 • Modernin tyylikäs, mutta hillitty ulkonäkö
 • Sormenjälkilukijan nopeus ja luotettavuus, mahdollisuus kasvojentunnistukseen

Huonoa

 • Kamera ei edelleenkään parhaiden tasolla
 • Virallinen Oreo-päivitys vasta tulossa
 • IP-luokituksen puuttuminen

Sisältö

 1. Johdanto
 2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
 3. Käyttöjärjestelmä
 4. Näyttö ja kamera
 5. Suorituskyky ja akkukesto
 6. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat