Testissä OnePlus 6 – Tarjoaa jälleen huippuominaisuuksia hintaansa nähden

14.06.2018 20:00 | Kai Taipale

OnePlus on jo muutaman vuoden ajan onnistunut siinä, mikä tuntuu olevan vaikeaa monelle tutummallekin tuotemerkille – noussut myyntisuosikiksi. Edeltäjämallit ovat kivunneet Suomessa niitä yksinoikeudella myyneen operaattorin myyntilistojen kärkeen. OnePlus 6 -malli on nyt vähintään yhtä tiukassa tilanteessa kuin edeltäjänsä. Muropaketin on aika ottaa selvää, onko myös uutuusmallissa aineksia kestosuosikiksi.

OnePlus rynni aikoinaan puhelinmarkkinoille erittäin hyvällä teho-, ominaisuus- ja hinta-suhteellaan. OnePlus ei ole milloinkaan ollut oikeastaan missään ominaisuudessa – ehkä tehoa lukuun ottamatta – paras. Muotoilussa ollaan peesailtu rohkeampia, eivätkä kamerat ole olleet ominaisuuksiltaan parhaita mahdollisia. Alkuperäinen valtti, huipputehoa järkihintaan, ei ole sekään enää yhtä selkeä etu kuin aiemmin.

Millä OnePlus 6 sitten yrittää erottua kilpailijoidensa joukosta?

Ensimmäinen ja havaittavin parannus on muotoilu. Vaikka OnePlus 6 ei vielä saavuta läheskään Samsungin lippulaivojen moderniutta, Honorin värikkyyttä tai Applen viimeistelyä, ovat uuden puhelinmallin lasipinnat merkittävä askel eteenpäin. Viimeistely ja tyyli ottavat siis jälleen – eivät nyt aivan loikkaa, mutta kuitenkin askeleen eteenpäin. Puhelin tuntuu ja näyttää laadukkaalta. OnePlus 6:n kohdalla kerrotaan myös kameraa parannetun. Tämä onkin toivottavaa, sillä siitä on tullut monille tärkein valintaan vaikuttava tekijä.

OnePlus 6 -puhelimen myynti alkoi Suomessa 22. toukokuuta. Puhelimesta on saatavilla kolme versiota, jotka eroavat toisistaan muistin määrällään. Hinnat alkaen -malli on kuuden gigatavun RAM-muistilla ja 64 gigatavun tallennustilalla. Sen hinta on 519 euroa. Tallennustilan tuplaaminen ja RAM-muistin kasvattaminen kahdeksaan gigatavuun nostaa hintaa 50 eurolla, eli hintaa on kertynyt 569 euroa. Testilaitteemme edustaa tätä keskimmäistä mallia. Huipulla on vielä 8/256 gigatavun muistiversio, jonka hinta on 619 euroa.

OnePlus 6:n myyntipakkaus on hyvin viimeistelty. Valkoinen olemus ja punainen pakkauksen sisus luovat odotuksia laadukkaasta tuotteesta. Myyntipakkauksen vakiovarustus on kuitenkin perustasoa, sillä puhelimen ja ohjeiden lisäksi ostaja saa Dash Charge -pikalatauslaitteen, USB-C-kaapelin ja ohuen silikonisuojakuoren. Esimerkiksi kuulokkeet jäävät erikseen hankittaviksi.

Muropaketin testissä käydään läpi puhelimen tekniset ominaisuudet, käyttöominaisuudet, kamera ja suorituskyky. Niistä selviää, onko valmistaja edelleen kyennyt pitämään hinnan ja ominaisuudet tasapainossa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ominaisuudet ja käyttö
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto