UUSIMMAT

Tekniset ja ulkoiset ominaisuudet

14.07.2014 19:22 | Teemu Hynninen | 33

OnePlus One

Uudessa OnePlus Onessa ensimmäisenä silmään pistää yleinen tyylikkyys. Valmistaja ei turhaan ole kehunut panostaneensa muotoiluun ja materiaaleihin, sillä One tuntuu selvästi hintaluokkaansa laadukkaammalta. Kokonaisuus on näyttävän yksinkertainen ja siinä on huomioitu myös ergonomiset seikat. Virallisilta mitoiltaan se on 152,9 x 75,9 x 8,9 millimetriä ja painoa on 162 grammaa. Puhelin on saatavilla Silk White -valkoisena (16 Gt) ja Sandstone Black -mustana (64 Gt).

OnePlus One pakkaus

OnePlus One laatikko

OnePlus One laatikko

Osa tyylikästä kokonaisuutta on näyttävä pakkaus, johon itse puhelin ja mukana toimitettavat tarvikkeet on sijoiteltu harkitusti omille paikoilleen. Päällimmäinen osa on väritykseltään valkoinen ja sen sisältä paistaa punainen paketti, joka saadaan esiin kankaisesta ulokkeesta vetäisemällä. Kannellisen laatikon takaa paljastuu itse puhelin ja sen alta kiinankielinen lehtinen, punainen micro USB -kaapeli ja punaiseen muoviseen läpyskään upotettu SIM-luukun aukaisuun tarvittava työkalu. Mukana oli myös omassa erillisessä samaiseen värimaailmaa kuuluvassa paketissa verkkovirta-adapteri, joka tässä tapauksessa ei kuitenkaan ollut yhteensopiva Suomessa käytössä olevien pistokkeiden kanssa. Nappikuulokkeita paketista ei löytynyt. Puhelimen laatikko ja muut tarvikkeet ovat pakattu ruskean väriseen pahvilaatikkoon, joka on varmistettu yhtiön logolla koristetulla sinetillä.

Paketoinnista kiinalaisvalmistajalle on pakko antaa iso plussa, vaikka periaatteessa se ei laitteen toimivuuteen ja ominaisuuksiin vaikutakaan. Se on kuitenkin tärkeä osa kokonaisuutta, kun halutaan luoda tuote, joka huokuu ostajalleen laatua. Hyvä esimerkki on Apple, joka jo vuosia sitten ymmärsi myyntipakkauksen tärkeyden ja panostaan sen muotoiluun, väreihin ja sisältöön jokaisessa laitteessaan.

OnePlus One

OnePlus One

Sisäisen magnesium-rungon varaan kasatun Onen ulkoinen olemus rakentuu lasin ja polykarbonaatin ympärille. Puhelimen etupuolta koristaa Gorilla Glass 3 -lasi, joka peittää hyvin taakseen suuren 5,5 tuuman näytön ja tekee pinnasta näytön ollessa sammutettuna täysin mustan. Kosketusnäytön rajoja ei juurikaan pysty erottamaan, joka luo yhtenäisyyden tunteen. Näyttävänä tehokeinona krominvärinen kerros levittäytyy reunoille muun kokonaisuuden ylle nousevan lasipinnan takana, luoden efektin leijailevasta näytöstä. Tämä hyvin yksinkertainen tehokeino antaa kokonaisuudesta viimeistellyn kuvan ja luo Onelle kaivattua premium-tuntumaa.

Tarkkuudeltaan Onen IPS-näyttö on 1920 x 1080 pikseliä, joka yhdessä 5,5 tuuman kanssa tarkoittaa noin 401 PPI:n pikselitiheyttä. Kosketusnäytön teknologiasta vastaa tunnettu Japan Display Inc (JDI), joka on Sonyn, Toshiban ja Hitachin yhdessä muodostama yhtiö. Käytössä on Touch On Lens -teknologia (TOL), joka yksinkertaistettuna tarkoittaa sitä, että kosketussensorin ja lasin välinen etäisyys on pyritty minimoimaan. Valmistajan mukaan TOL tekee näytöstä 300 prosenttia kilpailevalla One Glass Solution -teknologialla varustettuja paneeleja kestävämmän.

OnePlus One näyttö

OnePlus One näppäimet

Kosketusnäytön virrankulutusta pyrkivät hillitsemään CABC- ja DRAM-teknologiat. Ensimmäinen säätää kirkkauden automaattisesti jokaiselle sisältömuodolle sopivaksi ja toinen vähentää virrankulutusta näytön sisällön pysyessä staattisena. Suurin osa OnePlussan hyödyntämistä teknologioista ovat muodossa tai toisessa myös kilpailevien valmistajien laitteissa, joten sinällään ne eivät edusta mitään uutta ja hienoa. Koska valmistaja niitä markkinointimateriaaleissaan kuitenkin aktiivisesti mainostaa, on niiden ominaisuudet hyvä tuoda esille.

Laadullisesti näyttö on hyvä. Näin ainakin testikappaleessa, sillä valmistajan virallisella keskustelupalstalla useat käyttäjät ovat valitelleet näytön keltaisuutta. Tätä en omassa yksilössäni havainnut. Sen sijaan pientä valovuotoa oli havaittavissa näytön alareunassa, joka korostuu valkoisella taustalla ja himmeällä taustavalaistuksella. Muutoin näytön ominaisuuksissa ei ole valittamista, vaikka hieman täytyy jälleen naputtaa automaattisesta kirkkauden säädöstä. One ei jostain syystä halua täysin pimeässä himmentää näyttöä tarpeeksi, vaan pitää sen turhan kirkkaalla. Manuaalisesti säätämällä näytön saa miellyttävän himmeäksi, jolloin silmät eivät rasitu pimeässä. Kirkkautta paneelissa riittää kiitettävästi ja näkyvyys ulkona vähintäänkin kilpailijoiden tasolla.

Kosketusnäytön alapuolella on kolme kapasitiivista painiketta, joiden toimintaa voidaan ohjata asetuksista. Niiden taustavalaistus on kovin himmeä, joka tekee painikkeiden havaitsemisesta kirkkaassa valaistuksessa erittäin hankalaa. Vaihtoehtoisesti käyttäjä voi kytkeä painikkeet pois käytöstä asetuksista ja operoida laitettaan Androidin omilla ohjelmallisesti toteutetuilla painikkeilla. Paneelin yläpuolelta löytyy viiden megapikselin kamera ja monivärinen LED-valo, joka vilkkuu merkkinä saapuneista ilmoituksista.

OnePlus One takakuori

OnePlus One kamera

OnePlus One kamera

Puhelimen takaosa on valkoisessa mallissa mattapintaista polykarbonaattia, joka yhdessä kaarevan muodon kanssa saa laitteen tuntumaan kädessä yllättävän hyvältä. Sonyn 13 megapikselin kamera on upotettu laitteeseen LED-kaksoissalaman kanssa tyylikkään kehyksen ympäröimänä. Kehyksen alapuolella on kiinalaisyhtiön logo, joka kiiltävällä pinnallaan luo oman silauksensa jo muutenkin tyylikkäälle kokonaisuudelle. Kansainvälisessä versiossa on lisänä Cyanogen-logo, joka meillä testissä olevasta Kiinasta hankitusta laitteesta uupui. Takakuori on periaatteessa käyttäjän irrotettavissa, mutta pelkästään sormin operaatio on hankala toteuttaa, sillä erillisiä syvennyksiä poistamista helpottamiseksi rakenteesta ei löydy. Akku ei ole käyttäjän vaihdettavissa, joten takakuori kannattaa irrottaa vain, jos aikomuksena on asentaa tilalle uusi kuori.

Virtapainike sijaitsee Onessa edestä katsottuna puhelimen oikeassa reunassa. Sen sijainti on siinä mielessä hyvä, että oikealla kädellä laitetta pideltäessä lepää painike luonnollisesti peukalon alla. Äänenvoimakkuuden säädin on vastaavalla korkeudella, mutta toisella reunalla puhelinta. Niihin puolestaan ylettyy hyvin etusormella, joten yleisesti ottaen painikkeet on sijoitettu järkevästi ottaen huomioon puhelimen kokoluokan.

OnePlus One

OnePlus One SIM

Puhleimen kaiuttimet sijaitsevat niin sanotusti laitteen pohjassa Micro USB -liittimen kanssa. Kaiuttimien äänenlaatu on hyvä ja kiitosta niille täytyy antaa erityisesti äänenvoimakkuudesta, sillä ääntä niistä lähtee selvästi keskivertoa enemmän. Tämä on hyvä, mutta kannattaa huomioida soittoäänien kanssa, sillä hiljaisessa tilassa puhelin soi helposti jopa nolostuttavan voimakkaasti.

Kuulokeliitäntä on Onessa ylhäällä. Puhelin käyttää useimmista tämän hetken lippulaivoista löytyvää micro SIM -korttia, jonka telakka on vasemmassa reunassa. Se aukaistaan mukana tulevalla työkalulla samalla tyylillä, kuten esimerkiksi iPhonessa ja useissa Lumia-puhelimissa.

OnePlus Onen tekniikka rakentuu Qualcommin Snapdragon 801- järjestelmäpiirin ympärille, jossa on neljä 2,5 gigahertsin Krait 400 -suoritinydintä ja 578 megahertsin kellotaajuudella toimiva Adreno 330 -grafiikkaohjain. Mukana on kolme gigatavua 1866 megahertsin LP-DDR3 RAM-käyttömuistia ja tallennustilaa mallista riippuen 16 tai 64 gigatavua. LTE-tuki löytyy, mutta ikävä kyllä Suomen osalta ei tueta 800 Mhz:n taajuutta. Niinpä 4G-yhteyttä ei Suomessa päästä hyödyntämään koko kapasiteetilla. 3G:n osalta tuettuna ovat kaikki meillä käytettävät taajuudet. Puhelimen muita yhteysominaisuuksia ovat Dual-band WiFi (2.4G/5G) 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, NFC, GPS ja GLONASS. Akku on kapasiteetiltaan 3100 milliampeerituntia, joka on linjassa muiden saman kokoluokan mobiililaitteiden kanssa.

Suorituskykymittaukset:

 • 3D Mark Ice Storm Unlimited: 18474
 • Vellamo Browser: 2824
 • Vellamo Metal: 1613
 • GFXBench 1080p T-Rex Offscreen: 1599 / 28,6 fps
 • GFXBench 1080p Manhattan Offscreen: 758 / 12,2 fps
 • Antutu X Benchmark: 36886
 • Sunspider 1.0.2*: 922,8 ms

Tähdellä (*) merkityissä pienempi tulos on parempi

 

OnePlus One kädessä

Kädessä OnePlus One tuntuu kokoluokka huomioiden varsin luontevalta. Muotoilu on tässä mielessä onnistunutta sekä tyylillisesti että ergonomisesti. Yhden käden käytettävyys jää kuitenkin näin kookkaan laitteen kanssa usein haaveeksi ja erityisesti alhaalla sijaitseviin kosketuspainikkeisiin on hankala ulottua peukalolla. Tässä mielessä käytettävyys helpottuu, jos käyttöön ottaa Androidin omat painikkeet, jotka ovat osa käyttöliittymää. Kaiken kaikkiaan rakenteesta on hankala löytää moitittavaa ja One nouseekin laadullisesti useita satoja euroja kalliimpien kilpaveljiensä tasolle.

Sisältö

 1. Testissä OnePlus One
 2. Tekniset ja ulkoiset ominaisuudet
 3. Käyttöjärjestelmä, käyttöliittymä ja ohjelmisto
 4. Kamera
 5. Käyttökokemukset ja yhteenveto
Keskustelu

Hyvä luurihan tämä on hintaluokassaan mutta harmillisesti qi:n puute ja ehkä hiukan tuo 800MHz saavat karsastamaan tätä luuria.

Minusta cyanogenmodissa aika paljon kivoja juttuja esim voi rajoittaa sovellusten oikeuksia ja paljon muokattavuutta sekä päivityksiä tulee mutta itseäni mietityttää onkohan näissä halvoissa puhelimissa takaportteja esim joitakin halpa kiinalais valmistajien puhelimissa oli myyty vakoilutarkoituksessa halvalla.

No ok on nexus 5 edullinen puhelin ottaen huomioon ominaisuudet ja samat ongelmat yksityisyyden kanssa.

Samsungin s5 ja sony z2 eduksi verrattuna tähän on myös parempi vedenkestävyys.

Onhan Galaxy S5:ssä ja iPhone 5s:ssä toki sormenjälkilukijat sekä LG G3:ssä 2560 x 1440 pikselin näyttö, mutta riittävätkö ne perustelemaan kaksinkertaisen hinnan?

Jos eivät nämä niin mites se tosiasia, että ym. saa kaupasta siinä missä arvostelun puhelinta ei?

Ja ihan tiedoksi että nuo kaiuttimet eivät ole stereo kaiuttimia vaan mono

Vaikka ko. luuri on halpa, pitää muistaa, että hinta nousee maahantuonnin yhteydessä ainakin Tullin perimän 24% ALV:n verran, joka lasketaan kokonaishinnasta (tuotteen hinta + toimituskulut), ellei paketti sitten livahda Tullin haavista ohi.

P.S. Ostin juuri kaverille uuden Sony Xperia Z1:n 16Gt mallin 24kk takuulla eBaysta hintaan 330.00€ toimituskuluineen.

inffy

Ja ihan tiedoksi että nuo kaiuttimet eivät ole stereo kaiuttimia vaan mono

Joskus puhuttiin mielestäni, että ne olisivat stereo. Mutta taitavat tosiaan olla mono, vaikka monissa arvosteluissa niistä stereona puhutaankin. Korjaan, kun pääsen koneelle.

@7 Mitä sä höpiset? Laitteet tulee briteistä, ei sieltä tule ALV:ia… Eri asia jos tilaa kiinalaitteen. Muutenkin ihmiset on peppukipeitä saatavuus ongelmista yms. Ne on ja et voi tehdä asialle mitään. Ajatelkaa positiivisemmin.

Hyvä puhelin varsinkin jos laskee muittenkin laitteiden hintoja jollain aikavälillä!
Ja jos julkaisisivat joskus mini/compact version Sonyn tyyliin, niin en edes joutuisi juuri harkitsemaan. Itsellä ei sormet riitä mitenkään tämän laitteen käpistelyyn, mutta eiköhän muiden valmistajien pientenkin versioiden hinnat tulne alaspäin kunnon kilpailun seurauksena!

Pienet pisteet näytössä tietyssä valossa tietyssä kulmassa katseltuna liittyvät käsittääkseni digitoijaan/"Touch On Lens" teknologiaan. Sonyn puhelimissa tuollaiset on ollut nähtävillä ainakin Xperia Arc ajoilta asti (tai Arcissa itse huomasin ekaa kertaa). Normaalissa käytössä näyttö päällä noita on melkeinpä mahdoton nähdä.

Ehkäpä olisi vielä enemmän voinut painottaa, että Suomessa käytössä olevat 4G LTE 1800MHz ja 2600MHz toimivat

Hyvä arvostelu! Harmi että halut puhelimen saamiseksi nousi, mutta saatavuus on mitä on.

tyyta

Vaikka ko. luuri on halpa, pitää muistaa, että hinta nousee maahantuonnin yhteydessä ainakin Tullin perimän 24% ALV:n verran, joka lasketaan kokonaishinnasta (tuotteen hinta + toimituskulut), ellei paketti sitten livahda Tullin haavista ohi.

P.S. Ostin juuri kaverille uuden Sony Xperia Z1:n 16Gt mallin 24kk takuulla eBaysta hintaan 330.00€ toimituskuluineen.

Millä perusteella tulee alv ja tulli kun laitteet tulee Euroopan varastosta?

Yrittäisit edes

"Se on kuitenkin tärkeä osa kokonaisuutta, kun halutaan luoda tuote, joka huokuu ostajalleen laatua. Hyvä esimerkki on Apple, joka jo vuosia sitten ymmärsi myyntipakkauksen tärkeyden ja panostaan sen muotoiluun, väreihin ja sisältöön jokaisessa laitteessaan."
Hah, Nokian pakkaukset olivat ärsyttävän näköisiä. Ne eivät tainneet koskaan muuttua, vaan sama design jatkui loppuun saakka.

Mitä eroa tuolla Color OS ja CyanogenMod 11S käyttöliittymillä on? Mua on aina häirinnyt Androidin tylsä ulkoasu ja eritoten tuo musta Asetus valikko on vastenmielinen. Jos tuo cyanogenmodi juurikin jäljittelee perinteistä androidia, niin tuo asia ei paremmaksi muutu.

Ehkä tuon seuraava malli voisi olla the one, josta löytyy tuki täydelle 4G verkolle suomessa ja muutoinkin pikku asioita viilattu paremmaksi. Hinta on jo tuollai täydellinen^^

japo2101

@7 Mitä sä höpiset? Laitteet tulee briteistä, ei sieltä tule ALV:ia… Eri asia jos tilaa kiinalaitteen. Muutenkin ihmiset on peppukipeitä saatavuus ongelmista yms. Ne on ja et voi tehdä asialle mitään. Ajatelkaa positiivisemmin.

Kappas, tätä en tiennytkään. Jos niin on niin, hyvä juttu, eli ei tule enää Suomen ALV:a, ellei ko. brittimyyjän liikevaihto Suomessa nouse yli nykyisin voimassa olevan rajan, jonka jälkeen täytyy maksaa brittiALV:n ja Suomen ALV:n erotus lisää, jotta kaikenkaikkiaan tulee maksettua Suomen 24% ALV.

chronicler

Pienet pisteet näytössä tietyssä valossa tietyssä kulmassa katseltuna liittyvät käsittääkseni digitoijaan/"Touch On Lens" teknologiaan. Sonyn puhelimissa tuollaiset on ollut nähtävillä ainakin Xperia Arc ajoilta asti (tai Arcissa itse huomasin ekaa kertaa). Normaalissa käytössä näyttö päällä noita on melkeinpä mahdoton nähdä.

Ei toisiaan käyttöä haittaa! :-) Kuitenkin olen asian aina maininnut, jos olen pisteet testijakson aikana sattunut huomamaan. Näin kesällä ne voi nähdä suorassa auringonpaisteessa, mutta muutoin niitä ei kyllä oikestaan pysty huomaamaan.

Ramones

"Se on kuitenkin tärkeä osa kokonaisuutta, kun halutaan luoda tuote, joka huokuu ostajalleen laatua. Hyvä esimerkki on Apple, joka jo vuosia sitten ymmärsi myyntipakkauksen tärkeyden ja panostaan sen muotoiluun, väreihin ja sisältöön jokaisessa laitteessaan."
Hah, Nokian pakkaukset olivat ärsyttävän näköisiä. Ne eivät tainneet koskaan muuttua, vaan sama design jatkui loppuun saakka.

Mitä eroa tuolla Color OS ja CyanogenMod 11S käyttöliittymillä on? Mua on aina häirinnyt Androidin tylsä ulkoasu ja eritoten tuo musta Asetus valikko on vastenmielinen. Jos tuo cyanogenmodi juurikin jäljittelee perinteistä androidia, niin tuo asia ei paremmaksi muutu.

Ehkä tuon seuraava malli voisi olla the one, josta löytyy tuki täydelle 4G verkolle suomessa ja muutoinkin pikku asioita viilattu paremmaksi. Hinta on jo tuollai täydellinen^^

Tuohon CyanogeModiin saa kuitenkin paljon teemoja. En ole itse päässyt Color OS:ia kokeilemaan, joten en pysty oikein vertailemaan. Oppohan tuota Color OS:ia käyttää pääasiassa, joten YouTubesta löytyy ainakin videoita, joista voi katsella, minkälainen käyttöliittymä on kyseessä. :-)

Mitenkähän tässä mahtaa toimia GPS ja Wifi.

Muuten ihan kiva Huawei Ascend P6 GPS on aivan kelvoton ja wifi ei ole "kuuluvuudeltaan" mitenkään parasta laatua sekään. Ilmeisesti toi GPS on myöhemmissä yksilöissä parempi mutta ei se nyt kauheasti lämmitä jos omassa kappaleessa linkin löytämisessä menee minuutteja..

Näytä kaikki kommentit

Hyvin on ainakin GPS toiminut mm. Runkeeperillä pyöräilyä träkätessä.

@1:

Qi:llä ei tee mitään ja lte toimii ehkä 5%:ssa suomea.

Vesa H.

@1:

Qi:llä ei tee mitään ja lte toimii ehkä 5%:ssa suomea.

QI todellakin tekee sen että voi ladata puhelinta ilman sitä jatkuvaa piuhajumppaa

Kannattaa joskus kokeilla.

16 Gb versio olisi kannattanut unohtaa. 32 ja 64 Gb versiot myyntiin, 30-40 euroa hintaeroa ja molempia myytäisiin yhtä paljon. Nyt tuota 16 gigaista karsastaa moni, vaikka ehkä valkoisen version haluaisivatkin.

Toinen on IPS (LCD) näyttö, Amoled onli tsois herran vuonna 2014.

Teemuhyn

Ei toisiaan käyttöä haittaa! :-) Kuitenkin olen asian aina maininnut, jos olen pisteet testijakson aikana sattunut huomamaan. Näin kesällä ne voi nähdä suorassa auringonpaisteessa, mutta muutoin niitä ei kyllä oikestaan pysty huomaamaan.

Ainakin itseäni on häirinnyt nuo pisteet ulkotiloissa sopivassa auringonpaisteessa välillä todella paljon…

Ei sanaakaan kuuluvuudesta eri kentissä, puhelujen äänenlaadusta, mikrofonin äänenlaadusta vastapuolelle, taustamelun vaimennuksesta yms. Ilmeisesti näillä ei enää ole mitään merkitystä puhelimessa?

et328

Ei sanaakaan kuuluvuudesta eri kentissä, puhelujen äänenlaadusta, mikrofonin äänenlaadusta vastapuolelle, taustamelun vaimennuksesta yms. Ilmeisesti näillä ei enää ole mitään merkitystä puhelimessa?

En havainnut testin aikana puhelinominaisuuksiin liittyviä ongelmia. Kuuluvuus ei katkeillut ja äänenlaatu on tasaisen hyvää.

Mitenkähän wifi hotspot toimii. Ascend p6 ei "kuulu" taskusta täppärin kanssa..

Ohramies

Mitenkähän wifi hotspot toimii. Ascend p6 ei "kuulu" taskusta täppärin kanssa..

Ihan kuten kuuluukin, mökillä rallatin viikonloppuna hyvin

et328

Ei sanaakaan kuuluvuudesta eri kentissä, puhelujen äänenlaadusta, mikrofonin äänenlaadusta vastapuolelle, taustamelun vaimennuksesta yms. Ilmeisesti näillä ei enää ole mitään merkitystä puhelimessa?

Kyseiset asiat kuuluvat älypuhelimien "perustoimintoihin" eikä niistä mainita artikkeleissa erikseen, jos niihin liittyen ei ole jotain poikkeuksellista sanottavaa, kuten juuri ongelmia tai puutteita. Älypuhelimissa on niin paljon ominaisuuksia, että niitä kaikkia ei yksinkertaisesti ole mahdollista käsitellä artikkelissa yksitellen jos siihen ei ole erityistä syytä.

Kokemuksella tuo muistikortin puuttuminen on siitä ikävä, että jos laite hajoaa niin viimeisimpiä kuvia ei ole tällöin palautettavissa. Tällöin esim pilvi palveluun synkkaamisen tärkeys korostuu.

Juha Kokkonen

Kyseiset asiat kuuluvat älypuhelimien "perustoimintoihin" eikä niistä mainita artikkeleissa erikseen, jos niihin liittyen ei ole jotain poikkeuksellista sanottavaa, kuten juuri ongelmia tai puutteita. Älypuhelimissa on niin paljon ominaisuuksia, että niitä kaikkia ei yksinkertaisesti ole mahdollista käsitellä artikkelissa yksitellen jos siihen ei ole erityistä syytä.

Kuitenkin TM:n testeissä älypuhelimissa on suuria eroja äänessä (taajuusvaste/korostumat, taustakohina, kohinasalpa yms.), saman olen myös itse huomannut.

Mutta vaikea noita tietty on normaalissa käytössä (käyttötestissä) luotettavasti vertailla ja yrittää muistaa millaisia muut ovat. Pitäisi olla iso kasa puhelimia ja kokeilla kaikkia peräkkäin ja tehdä vielä mittauksiakin…

et328

Kuitenkin TM:n testeissä älypuhelimissa on suuria eroja äänessä (taajuusvaste/korostumat, taustakohina, kohinasalpa yms.), saman olen myös itse huomannut.

Mutta vaikea noita tietty on normaalissa käytössä (käyttötestissä) luotettavasti vertailla ja yrittää muistaa millaisia muut ovat. Pitäisi olla iso kasa puhelimia ja kokeilla kaikkia peräkkäin ja tehdä vielä mittauksiakin…

Tosiaan vaikea testata ja kuitenkin kyse jopa kohtuu "mitättömästä" asiasta. Näin "isämmaanpuollustajana" tietenkin joku Nokia voisi jopa pärjätäkin noissa ominaisuuksissa vielä kilpailijoita vastaan..

Muropaketin uusimmat