Testissä Samsung Galaxy Note II ja Galaxy Note 10.1

19.11.2012 22:48 | Juha Kokkonen

Samsung esitteli viime vuoden syyskuussa valtavalla 5,3-tuumaisella näytöllä varustetun Galaxy Note GT-N7000 -älypuhelimen, joka sai kokonsa takia monet pudistelemaan päätään. Häpeäksi on myönnettävä, että myös TaskuMuro ylenkatsoi tuolloin jättimäisen Noten mahdollisuuksia menestyä ja päätti olla tekemättä siitä erillistä testiartikkelia. Lopulta Galaxy Note kuitenkin ylitti kaikki odotukset ja tähän mennessä laitetta on myyty jo pitkälti yli 10 miljoonaa kappaletta. Lukemaa voi pitää erinomaisena laitteelle, joka on oman kokoluokkansa pioneeri.

Menestystä keränneelle tuotteelle on luonnollisesti useimmiten luvassa jatkoa ja Samsung esittelikin odotetusti toisen polven Galaxy Noten elo-syyskuun taitteessa IFA 2012 -messuilla Saksassa. Kauppoihin Note II saapui Suomessa lokakuun alussa vain kuukausi ensiesittelyn jälkeen.

Ennen Galaxy Note II:ta Note-tuoteperhe täydentyi kuitenkin toisella mallilla. Elokuun puolivälissä ensimmäisen sukupolven Galaxy Note -puhelin sai nimittäin kaverikseen Galaxy Note 10.1 -taulutietokoneen, jota monet olivat odottaneet jo helmikuulta lähtien. Galaxy Note 10.1 nimittäin esiteltiin jo helmikuun lopulla Barcelonassa, mutta lanseeraus tapahtui lopulta vasta elokuussa. Kyseessä on Samsungin ensimmäinen Note-nimeä kantava taulutietokone ja sen tavaramerkkinä on tietysti ”pikkuveljensä” tapaan S-Pen-kosketuskynä.

Sekä Galaxy Note II:n että Galaxy Note 10.1:n saatavuus Suomessa oli artikkelin tekohetkellä loka-marraskuussa erittäin hyvä. Muropaketin hintavertailun perusteella Note II:n saa edullisimmillaan vajaaseen 600 euroon. Note 10.1:n hinta on puolestaan 16 gigatavun WiFi-version osalta edullisimmillaan noin 500 euroa ja 3G-version osalta noin satasen enemmän. Tässä artikkelissa tutustumme uusien Note-mallien ominaisuuksiin, ulkoisiin yksityiskohtiin, kameraan, suorituskykyyn ja ohjelmistoon.

 

Sisältö

  1. Testissä Samsung Galaxy Note II ja Galaxy Note 10.1
  2. Samsung Galaxy Note II (GT-N7100)
  3. Samsung Galaxy Note 10.1 (GT-N8000)
  4. Suorituskykytestit ja loppusanat