Uusimmat

Testissä Samsung Galaxy Note9 – Tehokäyttäjän pelijuhta yli 1000 euron hintalapulla

28.09.2018 20:00 Osku Kannisto

Samsung Galaxy Note9 kiehtoo niin teknisyydellään kuin käytettävyydelläänkin, ja kuuluu itseoikeutetusti puhelinten kuninkuusluokkaan. Muropaketin testi kertoo miksi.

Galaxy Note 9 ei jätä ketään kylmäksi. Laite uhkuu tehoa ja näyttävyyttä. Mutta samalla puhelin on kookas, mistä on toki iloa niin näytön kuin akkukestonkin osalta.

Samsungin uutuuspuhelimen tekniset ominaisuudet lupaavat hyvää, jatkaen samoilla linjoilla Galaxy S9- ja S9 Plus-puhelinten kanssa. Samsungin oma kahdeksanytiminen Exynos 9810 -suoritin sekä peli-, AI- ja VR-käyttöön optimoitu Armin Mali-G72 -grafiikkakiihdytin vastaavat viiveettömästä käyttömukavuudesta ja vakuuttavasta suorituskyvystä.

Tehokkuutta silmällä pitäen puhelimessa on poikkeuksellinen jäähdytysratkaisu. Water Carbon Cooling -tekniikan ansiosta puhelin ei kuumene käsissä kovassakaan rasituksessa, eikä käyttö ala tökkiä ylikuumenemisen takia.

Keskusmuistia puhelimessa on poikkeuksellisen ruhtinaallisesti eli kuusi tai kahdeksan gigatavua yhdessä 128 tai 512 gigatavun tallennustilan kanssa. Muistia voi laajentaa vielä maksimissaan 512 gigatavun microSD-muistikortilla, jolloin kokonaistallennustilaa voi kasvattaa huimaan teratavuun asti.

Puhelimen kärkiominaisuuksia ovat suorituskyvyn ohella hieno viimeistely, laadukkaat älykamerat sekä huikean tarkka ja kookas AMOLED-näyttö. Huomion arvoista on puhelimen akku, joka on neljän ampeeritunnin kapasiteetillaan poikkeuksellisen iso.

Note9:n todellinen erikoisuus muihin puhelimiin verratessa on puhelimen sisään mahtuva S Pen -kynä. Sillä voi paitsi ohjata tarkemmin puhelimen kosketusnäyttöä, mutta myös ohjata puhelinta etäämmältä Bluetooth-yhteyden avulla.

Samsung on Android-puhelinten maailmassa toistaiseksi omassa kategoriassaan yli tuhannen euron hinnallaan. Mielenkiintoisimmat haastajat sille ovat Huawein P20 Pro ja tuleva Mate 20, Samsungin S9+ sekä tinkimätöntä suorituskykyä järkihintaan tarjoava OnePlus 6.

Järeämmän Note9:n (8 Gt / 512 Gt) hinta nousee 1300 euroon, missä sen ainoat haastajat ovat käytännössä Applen Xs Max 256 ja 512 Gt -mallit.

Galaxy Note9 toimitetaan täysmustassa pakkauksessa, jonka sisältä löytyy itse puhelimen lisäksi normaali Samsungin pikalatausta tukeva seinälatauspistoke ja USB-A–USB-C-latausjohto. Varustukseen kuuluu myös kuulokkeet.

Muropaketin testissä käydään läpi niin puhelimen käytettävyys, kamera kuin suorituskyky. Samalla selviää onko korkean kuuloiselle hinnalle tarjolla vastinetta.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ominaisuudet ja käyttö
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat