UUSIMMAT

Testissä Samsung Galaxy S II (GT-i9100)

28.05.2011 16:00 | Juha Kokkonen

Samsung esitteli Galaxy S II GT-i9100 -mallin suursuosion saavuttaneen Galaxy S GT-i9000:n seuraajaksi helmikuussa MWC 2011 -tapahtumassa Barcelonassa. Ensimmäisen sukupolven Galaxy S -malli saapui kauppoihin lähes vuosi sitten kesäkuussa 2010 ja se oli Muropaketin testattavana heinäkuussa. Tammikuussa Samsung ilmoitti toimittaneensa yli 10 miljoonaa Galaxy S -puhelinta. Myös Suomessa Galaxy S on ollut suosiossa ja viime syksynä se keikkui myös matkapuhelinoperaattorien myyntitilastojen kärkipaikoilla. Uudella Galaxy S II:lla on siis suuret saappaat täytettävänään.

Galaxy S II tuli ensimmäisenä myyntiin Koreassa huhtikuun lopulla, mutta Suomessa saatavuus on vielä heikkoa artikkelin julkaisuhetkellä. Hinnat liikkuvat Suomessa alimmillaan noin 550-600 eurossa.

Galaxy S II on pakattu pienikokoiseen kovakuoriseen laatikkoon, jonka mustaa pintaa koristaa ainoastaan krominkiiltoiset mallimerkinnät. Vihiä sisältä löytyvän puhelimen ulkonäöstä pakkauksen pinnasta ei ole mahdollista saada. Testikappaleen mukana toimitettiin verkkovirtalaturi, tulppakuulokkeet, kuulokkeiden sovitekumit sekä micro-USB-kaapeli. Normaalisti sisältöön kuuluu lisäksi myös pikakäyttöopas.

Aivan ensimmäisenä Galaxy S II:ssa huomio kiinnittyy keveyteen ja ohuuteen. Puhelin on tukevan tuntuinen, vaikka kuoret ovatkin kauttaaltaan muovia. Etukuoren reunat ovat melko kulmikkaat, mutta takakuori on reunoiltaan pyöristetty. Takakuoren karhennetusta pinnasta saa hyvän tuntuman, mutta se tuntuu edeltäjänsä tapaan hieman halvalta.

Julkaisuhetkellä Galaxy S II:ta mainostettiin markkinoiden ohuimmaksi puhelimeksi, sillä laitteen paksuus on lähes koko matkalta 8,49 mm. Nykyisellään Aasian markkinoilta tosin löytyy jo ohuempia puhelimia. Edeltäjäänsä verrattuna Galaxy S II on suuremmasta näytöstään huolimatta fyysisiltä mitoiltaan yllättävän vähän kookkaampi – eroa on lähinnä pituudessa. Valmistaja ilmoittaa laitteen ulkomitoiksi 125,3 x 66,1 x 8,49 mm ja painoksi 116 grammaa.

Galaxy S II:n yksi merkittävimmistä ominaisuuksista on suuri 4,27 tuumainen Super AMOLED Plus -kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 480×800 pikseliä. 3G-verkossa tiedonsiirto onnistuu ripeästi HSPA+ 21 Mbit/s ja HSUPA 5,76 Mbit/s -tekniikoiden avulla. Muita langattomia ominaisuuksia ovat WLAN 802.11 n/b/g, Bluetooth 3.0, NFC (Near Field Communication, vaatii ohjelmistopäivityksen) ja A-GPS-yhteydet. Toisin kuin Samsung julkaisun yhteydessä ilmoitti, Galaxy S II saa potkunsa yrityksen omasta Exynos 4210 -järjestelmäpiiristä, joka sisältää kaksi 1,2 GHz:n ARM Cortex-A9 -prosessoriydintä sekä Mali-400MP-grafiikkapiirin. Sekä piiri että prosessorien kellotaajuus on siis vaihtunut vielä matkalla. RAM-muistia sisältä löytyy yksi gigatavu ja flash-tallennustilaa 16 Gt. Lisäksi tallennustilan määrää voi vielä laajentaa microSD-muistikortilla.

Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat kahdeksan megapikselin automaattitarkenteinen kamera LED-salamalla, 1080p-videokuvaus, kahden megapikselin videopuhelukamera, DLNA-tuki, USB-OTG ja HDMI-liitäntä (vaatii MHL-sovittimen USB-liitäntään), 3,5 mm ääniliitäntä, gyroskooppi, FM-RDS-radio ja digitaalinen kompassi. Akun kapasiteetti on 1650 mAh. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 2.3 Gingerbread Samsungin TouchWiz 4.0 -käyttöliittymällä.

Galaxy S II:n muotoilu on tyylikästä, hillittyä ja melko kulmikasta. Näytön alapuolella sijaitsee fyysinen kiiltävällä kehyksellä reunustettu kotinäppäin, sekä valkoisella taustavalaistut paluu- ja valikko-hipaisunäppäimet. Suojaamaton microUSB-liitäntä ja mikrofoni sijaitsevat puhelimen alapäädyssä.

Etupuolta hallitsee suuri 4,27 tuumainen Super AMOLED Plus -näyttö (Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode), jonka kuvanlaatu edustaa markkinoiden ehdotonta kärkeä. Se käyttää kolmea alipikseliä yhtä pikseliä kohden, toisin kuin PenTile-tekniikkaa käyttänyt ensimmäisen sukupolven Super AMOLED, joka tarkoittaa käytännössä parempaa kuvaterävyyttä. Värit, terävyys, kirkkaus, katselukulmat, kosketuksentunnistus – näyttö suoriutuu kaikesta erinomaisesti. Lisäksi näyttö toimii hyvin myös kirkkaassa auringonpaisteessa.

Oikeastaan ainoa pieni miinus tulee 480×800 pikselin resoluutiosta. Se on toki vielä nykypäivää, mutta näin hienolta ja kookkaalta näytöltä olisi toivonut jo hiljalleen yleistyvää qHD-tarkkuutta (960 x 540). Näytön suuri pinta-ala helpottaa käyttöä esimerkiksi nettiselailussa, mutta saattaa aiheuttaa ongelmia pienikätisille yhden käden käytössä. Allekirjoittaneen suht pienikokoisilla miehen käsillä ei kuitenkaan ollut vielä ongelmia näytön koon kanssa.

Puhelimen yläpäädyssä sijaitsee ainoastaan 3,5 mm ääniliitäntä. Näytön yläpuolella on kiiltävä Samsung-logo, kuuloke, kahden megapikselin kamera sekä etäisyys- ja valoisuusanturit. Oikeassa kyljessä sijaitsee virta-/lukitusnäppäin ja vasemmassa kyljessä äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet. Painikkeiden tuntuma on lyhyt ja napakka ja ne sijaitsevat sopivasti sormien ulottuvilla.

Galaxy S II:n taustapuoli on reunoiltaan kiiltäväpintaista mustaa muovia ja keskiosaltaan karhennettua mustaa muovia. Karhean kuvioidun pinnan etuna on, ettei se kerää sormenjälkiä tai naarmuja kiiltävän pinnan tavoin. Puhelin on alaosastaan hieman paksumpi, joten laite ei ole koko pituudeltaan 8,49 mm paksu. Takakuoren yläosassa on kromikehystetty kamera salamalinsseineen. Myös kamera on hieman kohollaan muusta pinnasta.

Galaxy S II:n edeltäjän muovista takakuorta kritisoitiin halvan tuntuiseksi, eikä uusi malli tee tällä saralla suoranaista parannusta. Muovi tuntuu hieman halvalta ja on erittäin ohutta. Materiaali on lisäksi varsin elastista, sillä kuten kuvasta näkyy, se kestää hyvinkin rajua taivuttelua. Muovimateriaalit eivät suoranaisesti sovi valmistajan huippumalliin, mutta toisaalta niiden avulla on mahdollistettu Galaxy S II:n 116 gramman paino, joten asia on pitkälti sopeutumiskysymys.

Takakuoren alta paljastuu 1650 mAh (6,11 Wh) Li-ion-akku, jonka pitäisi valmistajan mukaan tarjota jopa 8,4 tuntia puheaikaa tai 610 tuntia valmiusaikaa 3G-verkossa. Käytännössä akku tuntuu kestävän yhdellä latauksella keskimääräistä Android-puhelinta pidempään. Kevyemmällä sekakäytöllä akku jaksoi TaskuMuron testijaksolla 2-3 vuorokautta ja raskaammallakin sekakäytöllä se selvisi hyvin aamusta iltaan. Android System Info -sovelluksella tarkasteltuna testilaitteemme prosessori toimi testijakson aikana 76 % ajasta 200 MHz kellotaajuudella ja vain runsaat 7 % ajasta täydellä 1200 MHz nopeudella, joten puhelimen virranhallinta osaa selvästi optimoida suorituskykyä käytön mukaan.

Akun vierestä löytyy microSD-muistikorttipaikka sekä SIM-korttipaikka. Muistikortin vaihtaminen vaatii puhelimen sammuttamisen ja akun irrottamisen.

Keskellä takakuoren yläosaa sijaitseva kamera on varustettu kahdeksan megapikselin kuvakennolla sekä automaattitarkennuksella. Apuna hämäräkuvauksessa toimii LED-salama, joka toimii myös tarvittaessa tarkennusapuvalona. Valokuvien lisäksi kameralla voi myös tallentaa fullHD-tasoista videokuvaa. Koko kameramoduuli on millin-pari takakuoresta kohollaan.

Muokkaamattomia esimerkkikuvia käytännön tilanteista (valoisa ulkokuva, lähikuva, hämäräkuva). Kuvat avautuvat alkuperäiseen kokoonsa klikkaamalla.

Nykyisen trendin mukaisesti kameralle ei ole fyysistä laukaisinnäppäintä, joten kuvan ottaminen tapahtuu ruudulta löytyvää kuvaketta painamalla. Galaxy S II käyttää muokattua Android 2.3:n kuvaussovellusta, joka hoitaa tehtävänsä mainiosti. Ruudun vasemman laidan (vaakatilassa) kuvakkeet on mahdollista kustomoida omien käyttötarpeiden mukaan. Toimintoja kamerasovelluksesta löytyy vähintäänkin riittävästi.

Galaxy S II:n kamera edustaa kuvanlaadultaan markkinoiden kärkipäätä. Kuvien värintoisto on hyvää (ehkä hieman ylikorostunutta) ja kuvat ovat teräviä. Myös yksityiskohdat pysyvät suurennoksissa hyvinä, sillä puhelin pitää ohjelmallisen kohinanpoiston vähäisenä. Kameran LED-salama on tyypillinen lajissaan – läheltä kuvatessa kohde ylivalottuu helposti pilalle, mutta keskikokoisessa huoneessa se riittää kohtalaisen tasaiseen valaistukseen. Hämäräkuvissa kohina ilmestyy vääjäämättä kuvaan, mutta pysyy silti kohtalaisen tasavärisenä.

Myös videotilan tuottama 1080p fullHD-tasoinen liikkuva kuva on laadultaan hyvää. Kuva on terävälaatuista värit ovat valokuvien tapaan eläviä. Ainoa pieni miinus tulee nopeasti liikkuvien kohteiden kohdalla havaittavasta pienestä nykimisestä.

Galaxy S II:ssa käytetään uutta 4.0-versiota Samsungin TouchWiz-käyttöliittymästä. Ensimmäiset uudistuksen löytyvät jo lukitusruudusta – puhelimen saa nyt avattua mihin tahansa suuntaan pyyhkäisemällä. Lisäksi saapuneet viestit ja puhelut näkyvät ikoneina, joita pyyhkäisemällä pääsee suoraan kyseiseen toimintoon. Yleisesti ottaen ulkoasua on uudistettu ja esimerkiksi kuvakkeet ovat uusia. Kotiruutujen muokkaaminen on tehty helpoksi ja sovellusvalikon sivuttaissuunnassa selattavaa näkymää voi muokata ryhmittelemällä kuvakkeita kansioihin. Myös alareunan kiinteän kuvakerivin kolmea ensimmäistä pikavalintakuvaketta voi muuttaa.

Games-, Music-, Readers- ja Social Hub -sovelluksista ei ole kovinkaan mullistavaa kerrottavaa. Readers Hub on melko hyödyllisen oloinen ja palvelee käyttäjää mainiosti virtuaalikirjahyllynä. Tarjolla on e-kirjojen lisäksi mm. aikakauslehtiä ja sanomalehtiä yli 1800 vaihtoehdon valikoimasta, mukaan lukien 12 suomalaista lehteä. Palvelua saa testata ilmaiseksi viikon ajan. Social Hub kerää yhteen kaikki käyttäjän viestintätilit ja näyttää niiden sisältöä yhteen koostettuna. Erikoista kyllä, puhelimesta ei löydy lainkaan Social Hubiin liittyvää widgettiä. Games Hub puolestaan sisältää maksullisia premium-pelejä, joista kaikkia ei ole saatavilla Android Marketin kautta. Music Hub on puolestaan musiikkikauppa, joka tarjoaa 30 sekunnin esikuuntelumahdollisuuden sekä kappaleita 99 sentin hintaan.

Näppäimistö on hyvä, sillä sijoittelu on onnistunutta, näppäimet ovat kookkaita ja numerot löytyvät suoraan pitkällä painalluksella ylärivin kirjainten takaa. Pistettä pitkään painamalla avautuu yleisimpiä välimerkkejä sekä hymiöitä sisältävä valikoima. Videosoitin on monipuolinen ja se tukee tekstitystiedostoja. Totesimme sen pyörittävän mainiosti DivX- ja XviD-pakattuja sekä .MKV-päätteisiä tiedostoja fullHD-tarkkuuteen asti.

Perinteisten monikosketuseleiden lisäksi Samsung on päättänyt hyödyntää puhelimen anturiteknologiaa käyttöjärjestelmän hallinnassa. Muista puhelimista tuttu ominaisuus on saapuvan puhelun mykistäminen kääntämällä puhelimen ympäri. Mielenkiintoisempi sovellus on sen sijaan zoomauksen toteuttaminen puhelinta kallistamalla. Esimerkiksi nettiselaimessa tai kuvagalleriassa näkymää on mahdollista loitontaa ja lähentää asettamalla kaksi sormea näytölle ja kallistamalla puhelinta. Lisäksi kallistelua on hyödynnetty myös kotiruudun valitsemisessa uutta widgettiä lisättäessä, kun sormea pidetään näytöllä lisättävän widgetin päällä.

Yksi erittäin mielenkiintoinen sovellus on Kies air, joka mahdollistaa puhelimen sisällön hallitsemisen tietokoneella WLAN-verkon yli. Kies air käynnistetään ja ruudulle ilmestyy osoite, joka naputellaan tietokoneen webbiselaimeen. Tämän jälkeen selaimella pääsee käsiksi kaikkiin puhelimen tärkeimpiin ominaisuuksiin, kuten valokuviin, videoihin, yhteystietoihin, viesteihin, resurssienhallintaan ja musiikkiin. Myös musiikin ja videoiden katsominen tietokoneella onnistuu Kies airin yli.

Edeltäjäänsä Samsung Galaxy S i9000:een verrattuna Galaxy S II on kulmikkaampi, hieman pidempi ja leveämpi (125,3 x 66,1 x 8,5 mm vs. 122,4 x 64,2 x 9,9 mm), ohuempi sekä kolme grammaa kevyempi. Käytetyt materiaalit ovat saman tyylisiä – molemmat ovat hintaluokkansa puhelimiksi hieman muovisia. Näytön tarkkuus on kummassakin sama 800×480, mutta Galaxy S II:n näyttö on 0,27 tuumaa suurempi ja perustuu uudempaan Super AMOLED Plus -tekniikkaan. Edeltäjämallin kamera tarjoaa kolme miljoonaa pikseliä vähemmän eikä sisällä LED-salamaa. Galaxy S i9000:sta löytyy aikoinaan markkinoiden kärkeen kuulunut edellistä sukupolvea edustava Samsung Hummingbird -järjestelmäpiiri, jonka sisällä on gigahertsin Cortex-A8-prosessoriydin sekä PowerVR SGX540 -grafiikkaydin.

Tässä vertailukuvassa Galaxy S II:n rinnalla on ehkäpä sen tämän hetken kovin kilpailija, LG Optimus 2X. LG on selvästi paksumpi, mutta samalla muilta mitoiltaan kompaktimpi (123,9 x 63,2 x 10,9 mm) kiitos pienemmän nelituumaisen IPS LCD -näytön. LG painaa 23 grammaa enemmän. Galaxy S II pystyy tarjoamaan tuplamäärän RAM-muistia sekä sisäistä tallennustilaa Optimus 2X:ään verrattuna. Molemmissa on kahdeksan megapikselin kamera, mutta Galaxy S II pystyy tallentamaan fullHD-videokuvaa hieman suuremmalla päivitysnopeudella (24 vs. 30 FPS). Molemmista löytyy tuplaydinsuoritin – LG:ssä se löytyy NVIDIAn Tegra 2 -järjestelmäpiiristä ja gigahertsin kellotaajuudella. Käyttöjärjestelmänä Optimus 2X:ssä käytetään toistaiseksi vanhempaa Android 2.2 -versiota.

Koska Galaxy S II edustaa tuoretta tuplaydintekniikkaa ja markkinoiden kirkkainta kärkeä älypuhelimien suorituskyvyn suhteen, päätimme vertailla sen tehoja edeltäjämalli Galaxy S i9000:een ja LG Optimus 2X:ään nähden. Testiohjelmina käytettiin Quadrant Standardia, SmartBench 2011:ta, Linpackia, Neocorea, Nenamarkia, BenchmarkPitä ja An3DBench XL:ää. Parhaat tulokset ovat taulukossa paksunnettuna.

Kuten tuloksista näkyy, Galaxy S II on kaikissa testeissä selvästi edeltäjäänsä nopeampi. Esimerkiksi Linpackissa Galaxy S II on lähes kolme kertaa Galaxy S:ää nopeampi ja SmartBenchin Productivity-osuudessa jopa 4,5 kertaa nopeampi. 3D-painotteisissa testeissä erot jäävät pienemmiksi, koska Galaxy S II:n ruudunpäivitysnopeus on rajoitettu ohjelmallisesti 60 FPS maksimiarvoon.

Optimus 2X:ään verrattuna kamppailu on huomattavasti tasaisempaa, mutta Galaxy S II voittaa silti kaikki suoritinpainotteiset testit. Osassa 3D-grafiikkatesteistä Optimus 2X saa paremmat tulokset pitkälti Galaxy S II:n rajatun ruudunpäivitysnopeuden takia. Rajattu ruudunpäivitysnopeus ei ole silti käytännön ongelma, sillä 60 FPS riittää varmasti kaikkien mobiilipelien sulavaan pelaamiseen. Testituloksien perusteella Galaxy S II voidaankin kruunata tämän hetken suorituskykyisimmäksi älypuhelimeksi.

Samsung Galaxy S II on poikkeuksellisen helppo tiivistää yhteen lauseeseen – se on markkinoiden paras Android-puhelin tällä hetkellä. Siinä ei ole merkittäviä heikkouksia, mutta sen sijaan siitä löytyy hyvä kamera, erinomaisen suorituskykyinen järjestelmäpiiri, huipputason näyttö sekä lähes kaikki toivottavissa olevat nykypäivän ominaisuudet. Huippunopean järjestelmäpiirin sekä gigatavun RAM-muistin ansiosta Galaxy S II toimii kauttaaltaan nopeasti ja todella sulavasti. Esimerkiksi nettiselaus on ennennäkemättömän miellyttävää. TouchWiz 4.0 -käyttöliittymä tuntuu toimivalta ja sisältää sopivasti pieniä kikkoja, vaikkei lopulta tarjoakaan mitään kovin erikoista vakio-Androidiin verrattuna. Seuraavan sukupolven Galaxy S -malliin parannettavaksi jää lähinnä pikkujuttujen, kuten kameranäppäimen ja MHL-adapterin puuttumisen ja muovisten kuorimateriaalien osalta. Uutta high-end-älypuhelinta etsivän ei kannata ohittaa tätä laitetta.

 

Hyvää

  • Näyttö
  • Android 2.3 Gingerbread
  • 16 Gt tallennustilaa ja muistikorttipaikka
  • Kameran kuvanlaatu ja 1080p-videokuvaus
  • Erinomainen suorituskyky
  • Akku
  • Ohut

 Huonoa

  • Ei kameranäppäintä
  • HDMI-liitäntä ja USB OTG vain MHL-adapterin avulla
  • Muoviset kuorimateriaalit varauksin

 

Muropaketti Toimituksen valinta 2011

Keskustelu

Ja muovisuudesta valittavat voivat hakea parillakympillä metallisen takakannen vaikka verkkokauppa.com:sta.

Kameranäppäimestä valittavat voi hakea app marketista semmosen softan kun Vignette. Siinä voi valitessaan laittaa kuvanottonapiksi voluumisäätönapin, joka on sopivasti ”normaalin” kuvausnapin kohdalla

2viikkoo nyt käyttäny, enkä todellakaan ole pettynyt.

Vois tulla testiin se HTC sensation, niin löytyisi tällekkin vastusta.

Itte aattelin hommailla kyseisen kapulan :P Ja sitten tohon @2. eiköhän aika saata meille uusia takakuoria? Tai mikäs ittees estää kuiduttamasta ja taiteilemasta kuorta jos kerran muovi ei riitä? -.-

Itse ainakin ostan samsungin galaxy S II jos tämä SGS hajoaa, tippui jopa vessanpönttöön, kolissut ja kastunut useasti ja vieläkin toimii.. Vessanpönttöön tippumisen jälkeen tosin sai kuivatella ja puhaltaa paineilmalla ihan varmuuden vuoksi ja putsata kunnolla.

SGSII on hyvä puhelin, mutta tässä näyttö ei taida olla gorillalasia kuten väitetään. Viikon käytön jälkeen näytössä on hiusnaarmuja, vaikka puhelin on pyörinyt vain taskussa. Alkuperäinen SGS kesti vuoden verran samaa käsittelyä, eikä pinnassa ole naarmun naarmua.

Kakkosversion GPS on onneksi aivan toista luokkaa kuin vanhassa mallissa.

Viikon Sgs2:sen omistaneena voin sanoa että puhelin on taivaallinen verrattuna viimeisimpaan nokiaan minkä omistin. Vaikka muovisuudesta kaikki jaksaa valittaa, niin itse voin sanoa että puhelin tuntuu jämäkältä kädessa ja takakansi todella mukavalta eikä ote lipsu esim. kirjoittaessa. Nettiselaus on todella nopeaa jo 1megan nopeudella eikä muutkaan toiminnot pätki tai jumita ollenkaan.

53. Tuosta olinki juuri kysymässä miten puhelin toimii raksalla? Itse olen sähkäri ja mietityttää justiinsa tuo miten kestää raksan olosuhteet. Tietty suojapusseja löytyy kaupasta, mutta kuitenkin!

52. Ei noihin lasikansiin saa naarmuja ku lasileikkurilla, tai niin kuin omassa tapauksessa törkkäsin luurin raksaliivien taskuun päiväksi cyproc ruuvien seuraksi. Tuli peräti 3kpl 2mm naarmua

Positiivinen yllätys, kun kokeilin tätä kaupassa verrattuna muihin puhelimiin. Itse olen ainakin tyytyväinen tähän puhelimeeni. Asensin samantien suojakalvon näyttöön ja tilasin silikoonisuojan myös puhelimeen. Paras puhelin tällä hetkellä verrattuna kilpailijoihin.

Pari asiaa taas pistää silmään. Muovinen takakuori on huono, koska kirjoittaja on näin päättänyt – miksi nostaa valimistuskustannuksia ja laitteen painoa käytettävyyden kannalta täysin merkityksettömien seikkojen takia? Mistä ihmeestä tulee nuo kommentit uudistuksista lukitusruudussa? Puhelu- ja viestikuvakkeet ollut jo pitkään siinä ja eikä sillä pyyhkäisysuunnallakaan näyttäisi olevan mitään merkitystä.
Darwinisti nimeltä mainitsemattoman kilpailijan mollaamismarkkinoinnissa töissä, vai ihan ilmaiseksi merkkisotaa yllyköivä rölli?

Arvostelussa mainittiin, että testimallista löytyisi NFC (siru). Edes koko euroopassa näitä nfc sirulla varustettuja ei vielä myydä, joten arvostelussa on joko käytetty puhelimen versiota, jota ei ole tarkoitettu euroopan markkinoille tai sitten tekstissä on virhe.

Jätetää ne SGS1:sen ”viat” jonnekin muualle sitten.

Ei itellä ole tässä parin viikon sisään minkään laista bugitusta ollu.
kuuluukin hyvin ^..

Mukavan ohut/kevyt ei edes aina tunne että kulkee mukana.

Sais vaan se navi tulla jo :)

Onkohan puhelimena ihan yhtä paska kuin edeltäjänsä, kolmella tutulla on, yhden puhelin ramppaa huollossa, toisella kävi kerran joskaan vikaa ei saatu täysin poistettua, kolmannen puhelimessa on maailman paskin kuuluvuus tai sitten ei vaan osaa puhua oikein siihen kännykkään, niin että kuuluisi puhe selvästi toiseenkin päähän …lisättäköön että muiden kanssa ei kuuluvuusongelmia

GPS on paljon parempi kuin SGS1:ssä.

Kannattaa varautua android 2.3.3 akkubugin ilmaantumiseen. Itsellä tuo iski yllättäen toissapäivänä. Android OS alkaa syödä akkua koko ajan. Nytkin Android OS on vienyt 40% tähän asti kuluneesta latauksesta. aamulla otin ierti laturista ja nyt 67% akkua jäljellä. Normaalisti tässä vaiheessa olisi reippaasti yli 80% tämmöisellä kevyehköllä käytöllä.

Hard reset rauhoittaa tuon yleensä, mutta se voi ilmaantua takaisin milloin vaan. Sais tulla aika nopsasti se android 2.3.4 ulos, niin pääsis tuosta eroon.

DNA:lta tuli kytkynä tilattua tämä toissaviikolla, mitähän siitä tuli 460e hintaa liittymän kk maksujen kanssa? Kiitos nam. :)

Helvetin hyvä puhelin kyllä, ei ole kaduttanut valinta hetkekäkään. Taisin tosin liian innokkaasti leikkiessä onnistua pienen naarmun hankkimaan jo näyttöön o/

Näytä kaikki kommentit

Tuntuu vähän tyhmältä ettei näihin vieläkään saada erillistä kameranäppäintä. Helpottaa ihan helvetisti kuvia otettaessa kun näyttöä koskettamalla kuva tärähtää tai menee muuten pilalle aivan liian usein.

Muuten ihan ok luuri. Samsungin touchwizin kun sais helvettiin niin vielä parempi. Ihmetyttää kyllä mikä ihmeen trendi nyt on apinoida Applea kun Ubuntunkin käyttöliittymä on huonosti toteutettu MacOS-look kuten Sampassakin…

Kaverin sgs tullu testailtuu kädessä ja voin sanoo että aika halvan olonen on joku muovikuori :/ Kyllä tän dhd:n unibody vie voiton…aika selkeesti :D

Joko Galaxy S:lle on tullu myyntiin alumiininen takakansi? Semmosta oon kyllä haikaillu tuon muovilirpakkeen tilalle.

Näppärä luuri. Kävin viikko sitten DNA liikkeestä 453e hintaan. (19e/kk).

Akku kestää hyvin. Spotify pyörii autossa sen 2-4tuntii, + muuta netinselailua ja n. 1h puhetta/ päivä. Illasta sit luuri laturiin niin ei ole edes kerenny viel inahtaa virran tarpeesta.

Muovisuus ei ole täällä haitannu yhtään. Taitaa olla lähinna jotain näitten Iphonen omistajien mutusteluu….

En siirtyis Nokiaan enää takasi.

Itse taidan odottaa seuraavaa vuotta :P SGS omistajana. Puhelin on tarpeeksi hyvä vielä seuraavaan vuoteen. Ainoa isompi miinus SGS on kamera ja akku, tosin se onkin parempi kuin monessa htc ja iphonen malleissa. Silti puhelinta pitäis voida käyttää ainakin yksi päivä täydellä kuormituksella.
Bluetooth 3.0 olikin aika epic fail sgs mallissa eikä se edes toiminu paremmin kuin 2.0.

taitaa mennä ostoon tämä, vielä kun Unity3d:stä löytyy tukikin kyseiselle luurille.

No on pojat ainakin ruma. Toki eipä sitä ulkonäköä käytetä.

Muuten vaikuttaakin ihan jees, pl. akku. Tai tiedä sitten mitä tuolla tehokäytöllä tarkoitetaan…? Tietysti jos näyttö kokoajan päällä ja 3G-hyrrää, niin menee sitä missä tahansa vehkeessä akku nopeaa, mutta jos vain sellaisessa kohtuullisessa tehokäytössä päivä työpäivä, niin aika heikolta vaikuttaa. Toki parempi kuin moni muu Android, mutta se nyt ei vielä anna aihetta juhlaan.

Ei tullut kuitenkaan tällä kertaa kauppoja.

Kloonipuhelimissa on yhtäpaljon tehoja ja ominaisuuksia tässälkin tapauksessa, niin arvioisin.

@30
Kyllä niitä navigaattori softia saa android marketista, mutta en ainakaan itse ole löytänyt ilmaista joka toimisi riittävän hyvin. Tosin ainakaan ekan sgs:n gps ei oo aina sieltä tarkimmasta päästä, ja jossain helsingissä missä on korkeita taloja ”väärissä” paikoissa nii voi olla et paikannus tarkkuus on kymmeniä metrejä, jollon voi luonnollisesti tulla ihan vääriä ohjeita. Itse tosin enimmäkseen kokeillut gmapsillä tuota tarkkuutta kun en ole vielä raaskinnut maksaa navigaattori softasta. Voishan tohonki varmaan jonku algoritmin tehdä korjaamaan tuota virhettä joka arviois tuota oikeaa sijaintia tietyn ajan keskinopeuden, tien ja edellisen suunnan mukaan. Mielelläni itsekkin kuulisin onko joku löytänyt oikeasti hyvän navigointi softan androidille?

26: Sinällään sivuseikka, mutta oikeassa tosiaan olet. Jostain syystä tullut ajatuskatkos ja olen kirjoittanut tuon Snapdragonin tuonne. Piirin muut tiedot ovat kuitenkin oikein.

”Galaxy S i9000:sta löytyy aikoinaan markkinoiden kärkeen kuulunut edellistä sukupolvea edustava Qualcomm Snapdragon -järjestelmäpiiri, jonka sisällä on gigahertsin Cortex-A8-prosessoriydin sekä PowerVR SGX540 -grafiikkaydin.”

Eikös Galaxy S pitänyt sisällään Samsung Hummingbird -järjestelmäpiirin, eikä Snapdragonia?

Otg toimii ihan normaalilla kaapelilla, ainoastaan hdmi tarvitsee mhl-adapterin

Eiköhän tän voi kohta ostaa kun porukka kyllästyy, niin saa 400e ellei allekin.

En ymmärrä tota muovin dissausta. Kaikki omat Nokialaiset ollu muovikuorisia ja ihan jämäköitä ollu kädessä.

Nussitaan nyt pilkkua, mutta ei galaxy s:ssä mitään qualcommin piirä ole. Siinä on samsungin oma hummingbird. Eikä qualcomm käytä corthex a8:ia edes heillä on oman suunittelun scorpion ytimet.

Ensinmäisen Galaxy S:n takakansi on minusta kyllä todella hyvä. Vaikka onkin muovinen ja saattaa tulla halpa tunne, niin taka kansi luo puhelimesta paljon kevyemmän tuntuisen käteen kuin esim HTC desiren jäykkä olemus.

En jaksa ymmärtää miten se muovinen takakansi nyt niin kauheasti haittaa… Mun mielestä ainaki ekan sgs takakansi oli aivan loistava, sen saa helposti pois kun on tarvetta eikä tunnu kuluvan käytössä. Pitäskö sen olla jotain h*lvetin hiilikuitua tai ruostumatonta terästä ettei siitä annettas miinusta? Enemmänkin neutraalinen kuin negatiivinen juttu mun mielestä. Muuten ihan hyvä arvostelu. Näki tuostakin jo ettei ainakaan 450€ edestä ole tullut parannuksia sgs1:n vrt.

Varsinkin kun rauta vanhenee nopeasti niin saahan sitä miettiä aika monesti paljonko viitsii maksaa. Kuten tuossa edellä mainittiin tuo DNA 450e tarjous, niin siihen tuli itsekkin tartuttua. Sekin tuntuu isolta summalta tietysti, mutta ainahan nuo on toisaalta maksanut paljon vaikka alin hintaluokka onkin tullut hyvin alas.

Kuitenkin jos miettii Nokian leiristä siirtymistä vaikka hetkellisesti johonkin toiseen puhelimeen, niin tässä on yksi sellainen jota kannattaa harkita. Käyttöliittymä oli positiivinen yllätys ja itse puhelin on varsin onnistunut kompromissi. Ja HTC Sensation on myös se toinen jota kannattaa pohtia.

@18 rauta tuskin mutta mitenkäs kehitystyö maailman parhaimpaan puhelimeen?

”600e” ??

Itsehän maksoin tästä 450e .. DNA:n kytky ftw, ja sen pystyy purkaa heti seuraavassa kuussa -> maksat vaa yhden kuukauden liittymästä (ja oikean liittymän otat tietysti Saunalahdelta) ja samalla saat loppulaskun puhelimesta ^^ voittoa

Missä puhelimissa tää qHD-tarkkuus (960 x 540) on käytössä?

Onko Samsungin soittoäänissä yhtään potkua? Tai kaiuttimissa muutenkaan?

Näissä nykypäivän puhelimissa tuntuu olevan todella paljon ilmaa hinnoissa..
Vaikea uskoa, että kännykkärauta maksaisi lähellekään tuota 599e.

En itse huomaa ainakaan mitään liikettä. Hyvä ja selkeä arvostelu, ehkä antaa liiankin hyvän kuvan puhelimesta. Pelkkä puhelinhan tuo on kuitenkin. :)

15: Taitaa se hieman olla. Painettaessa liikkuu joka tapauksessa keskeltä pikkiriikkisen alaspäin. Silmälläkin havaitsee kun tarkkaan katsoo. En sitten tiedä onko yksilöiden välillä eroja…

@13
Itse en moista pysty ainakaan havaitsemaan.
Onko testikappaleen takakuori hieman kaareva? Eli siis kuori irti ja pidät alhaalta kiinni. Itsellä ainakin se kuoren keskikohta on hieman ”sisempänä” kuin ylä- ja alareunat. Ei mitenkään erityisen paljoa mutta juuri ja juuri havaittavasti.

äänipuoli on kai edellistä heikompaa tekoa ja sitä ei voine pelastaa softalla kuten sgs1:ssä.

Tässä testikappaleessa tuo takakuori ainakin painuu pikkuriikkisen alaspäin.

”Galaxy S II:n yksi merkittävimmistä ominaisuuksista on suuri 4,27 tuumainen Super AMOLED -kosketusnäyttö”

Korjaus: Super AMOLED Plus

Takakansi on kyllä muovia mutta se ei ylety reunoille asti. Näin ollen se ei tunnu läheskään niin muoviselta kuin voisi kuvitella. Kuori on myös oletuksena hieman kaareva sisäänpäin joten nitinät, natinat ja ylimääräiset liikkumiset puuttuu kokonaan. Erittäin hyvä valinta!

Tiivistelmä oli hyvä. Tämä kannattaa ostaa. ;)

Itselläni ollut puhelin muutaman päivän ja tyytyväinen olen ollut. Laatuvaikutelma on erittäin hyvä vaikka metallia ei ole käytetty. Mielestäni tuo takakansi tuntuu ”halvalta” ainoastaan irroitettuna, mutta kun kansi on kiinni puhelimessa on runko erittäin jäykkä ja mielyttävä käyttää. Puhelin onkin erittäin kevyt eikä nitisi tai natise kuin muut halvemmat tekeleet.

Toki Nokian ja iPhonen metallirunko antavat hyvän laatuvaikutelman, mutta mielestäni Samsung on tehnyt hyvän valinnan tähdätessään keveyteen laadukkaalla rungolla. Suosittelen käymään kaupassa kokeilemassa ja vasta kädessä huomaa miten painavalta rohmulta esim. iPhone kädessä/taskussa tuntuu.

Muovisuushan on mielestäni hyvä jos se on toteutettu kuin se on Galaxy-sarjan puhelimissa. Vanhoihin Nokia-puhelimiin verrattuna takakuori ei jousta yhtään, tehden muovista vain edun painon kannalta.

Voi kumpa saisi androidia varustettuna nokian N8 tai E7 tapaisissa kuorissa. Kyllä näissä high end malleissa mielestäni voisi käyttää muovin tilalla jo jotain laadukkaamman oloista materiaalia niin kuin alumiinia. Itsellä tällä hetkellä ollut liki julkaisusta lähtien SGS ja ei mitään moitittavaa, muuta moitittavaa kun nuo hieman halvan oloiset kuoret.

Juuri kävin tänään hakemassa kyseisen luurin kaupan hyllyltä.

Allekirjoittanut ilmoittaa, että ainakin näin ensimmäisenä Android luurinani S II tuntuu todella kivalle =) Nice and Smooth kaikki toiminnot. Nettiselain on kyllä sulava :) Ei ole ikävä Nokiaa…

vaikuttaa hyvältä.

ostaisko kukaan mun desire HD kännyä,sais suht halvalla + akkuja,latureita,koteloita yms. paljon mukaan.

kunto ok.

3: Juu, eipä se kuluminen tai kestävyys taidakaan olla se ongelma, vaan ennemminkin tuntuma ja laatuvaikutelma, kun kuitenkin 600 euron puhelimesta on kyse. Ei tuo muovisuus itseänikään lopulta käytössä yhtään haitannut. Melkeinpä vaan hyvä, kun tuo takakuori on vähän karhea.

@2 En ole huomannut minkäänlaista kulumista tai hajoamista oman SGS:n muovisessa takakannessa. Naarmujakaan ei ole tullut kuin pari ja ne näkyy vain valossa. Olen käyttänyt puhelinta noin 1 vuoden. En siis ymmärrä miksei se voi olla muovia, kuten näet testistäkin; se on kestävää. Ei se muovisuus tunnu yhtään käytössä, tietysti sen huomaa kun ottaa takakuoren irti ja alkaa sitä vääntelemään.

Muropaketin uusimmat