UUSIMMAT

Rakenne ja tekniset ominaisuudet

28.05.2014 17:40 | Juha Kokkonen | 22

Galaxy S5 (myöhemmin kirjoitettuna myös GS5) on pakattu lähes identtiseen puupintaa imitoivaan pahvipakkaukseen, kuin edeltäjämalli Galaxy S4, mutta nyt kannesta löytyy ajantasaisen mallimerkinnän lisäksi iso viitonen. Pakkauksen kansi- ja pohjaosan väliin on jätetty tarkoituksella pieni rako, jonka välistä pilkistävä väri on yhtenevä sisältä löytyvän puhelimen värin kanssa. Tässä tapauksessa kyseinen väri on valkoinen. Pakkaus on tehty sataprosenttisesti kierrätysmateriaalista ja painatuksissa on käytetty soijapohjaista mustetta.

Pakkauksen toimitussisältöön kuuluu puhelimen lisäksi akku, micro-USB-kaapeli, verkkovirtalaturi, tulppamalliset nappikuulokkeet, silikonisovitteita kuulokkeille sekä takuutiedot ja pikakäyttöohjeet pohjoismaisilla kielillä.

Tottumattoman silmään Galaxy S5 sulautuu varmasti samaan massaan Samsungin muiden Galaxy-sarjan puhelimien kanssa, mutta hieman harjaantuneempi silmä erottaa sen oitis edeltäjästään. GS3 ja GS4 olivat kooltaan ja muotoilultaan varsin siroja puhelimia, mutta GS5:n kanssa Samsung on siirtynyt selvästi jyhkeämpään ja kulmikkaampaan muotokieleen. GS5 muistuttaakin eniten toisen sukupolven Galaxy S -mallia vuodelta 2011. Uutena ja tervetulleena ominaisuutena Samsung on tehnyt GS5:stä vesi- ja pölytiiviin IP67-luokituksen mukaisesti.

Rakenteeltaan Galaxy S5 on edelleen kauttaaltaan muovia – perisynti, josta Samsungin huippumallit ovat jo pitkään saaneet kritiikkiä. Laatuvaikutelma on samaa luokkaa edeltäjämallin kanssa. Osien sovituksessa ei ole valittamista, mutta rakenne joustaa jonkin verran sekä natisee ja rutisee väänneltäessä. Etupuolta peittää Gorilla Glass 3 -lasi, kylkiä kiertää Note 3:sta tuttu uritettu krominkiiltoinen muovikehys ja takakuori on ohutta lasikuituvahvistettua polykarbonaattimuovia (PCGF). High-end-hintaluokassa GS5 ei ole laaduntunnultaan erityisen vakuuttava puhelin, vaikka valittamista ei materiaaleja lukuun ottamatta juuri olekaan.

Samsung ilmoittaa GS5:n ulkomitoiksi 142 x 72,5 x 8,1 mm, joten koko on kasvanut melkoisesti edeltäjämallista sekä pituus- että leveyssuunnassa. Valmistajan ilmoittama paksuus on hieman optimistinen, sillä mittaustemme mukaan puhelin on keskikohdastaan 8,3 mm ja kamerakyhmyn kohdalta 9,8 mm paksu. Myös paino on lisääntynyt, ollen nyt 145 grammaa. Siitä huolimatta vaa’an lukema on maltillinen tämän kokoluokan puhelimelle. Värivaihtoehtoja on tarjolla neljä – Charcoal Black, Copper Gold, Electric Blue ja Shimmery White, joista testikappale edustaa viimeistä vaihtoehtoa. Värivaihtoehdoissa on myös käytännön eroa, kuten myöhemmin tässä artikkelissa selviää.

Galaxy S5:n sisällä hyrrää Qualcommin tämän hetken tuorein high-end-järjestelmäpiiri, eli Snapdragon 801 (MSM8974AC), joka sisältää neljä 2,5 GHz kellotaajuudella toimivaa Krait 400 -prosessoriydintä sekä 578 MHz:n kellotaajuudella toimivan Adreno 330 GPU:n. LPDDR3-RAM-käyttömuistia löytyy kaksi gigatavua ja se toimii 933 MHz (1866 MHz) kellotaajuudella. Sisäistä tallennustilaa on maltilliset 16 gigatavua, joka on laajennettavissa jopa 128 Gt micro-SD-muistikortin avulla. Suomessa myytävässä mallissa LTE-yhteys tukee kaikkia kolmea Suomessa käytettävää taajuutta ja kykenee maksimissaan 150 Mbit/s latausnopeuteen. WLAN-yhteydestä löytyy useampaa antennia siirtonopeuden parantamiseksi hyödyntävä MIMO-tuki.

Näytön alapuolelle jäävästä kaistaleesta löytyy sekä vanhoja tuttuja sekä uusia yksityiskohtia. Kotinäppäin on edelleen fyysinen ja hieman muusta pinnasta kohollaan. Sen painallustuntuma on kohtalaisen hyvä ja terävä. Uutena ominaisuutena kotinäppäimen sisään on piilotettu Synapticsin valmistama sormenjälkitunnistin, jota operoidaan sormenpäätä sen yli alaspäin pyyhkäisemällä. Sitä voi hyödyntää mm. puhelimen lukituksen avaamisessa sekä PayPal-maksujen vahvistamisessa.

Kotipainikkeen oikealla puolella sijaitsee tuttuun tapaan hipaisutekniikalla toteutettu paluunäppäin, mutta vasemmalla puolella on luovuttu valikkonäppäimestä ja se on korvattu nykypäivänä yleisemmällä viimeisimpien sovellusten painikkeella. Muutoksesta voi olla kahta mieltä, sillä toisaalta se helpottaa hieman viimeisimpien sovellusten selaamista, mutta toisaalta vanhalla ratkaisulla sovellusvalikon käyttö oli helpompaa suurikokoisella näytöllä.

Laitteen alapäädystä löytyy pieni pyöreä mikrofonin aukko sekä vesitiiviillä läpällä suojattu micro-USB 3.0 -liitäntä. Ylimääräinen läppä on toki puhelimen käyttöä hankaloittava tekijä, mutta pienen totuttelun jälkeen siitä on yllättävän vähän haittaa. Se aukeaa varsin näppärästi kynnellä vasemmasta reunasta nyppäämällä ja pysyy puhelimessa kiinni pienen kumikaistaleen avulla. USB-liitäntä on uutta 3.0-mallia, joka koostuu kahdesta rinnakkaisesta liitinosasta. Perinteinen USB 2.0 -liitin sopii liitännän oikeaan puoliskoon ja pienen totuttelun jälkeen se sujahtaa paikalleen lähes yhtä helposti, kuin pienempään micro-USB 2.0 -liitäntään. GS5:n USB-liitäntä sisältää myös MHL 3.0-, USB OTG- ja USB Host -tuen.

Galaxy S5:n näyttö on kooltaan 5,1 tuumaa, eli sen läpimittaa on kasvatettu tuuman kymmenyksellä edeltäjästä. Paneeli perustuu edelleen Super AMOLED -tekniikkaan, mutta Samsungin mukaan se on suunniteltu teknisesti täysin uudelleen. Paneeli käyttää edelleen PenTile-alipikseliasettelua, mutta ne ovat vinoneliömuodostelmassa, joka eliminoi rasteriefektin näkymisen kuvassa. Näytön tarkkuus on edelleen 1080×1920 pikseliä, joka tarkoittaa 432 PPI:n pikselitiheyttä. Näyttö tukee myös korkean herkkyyden tilaa, eli operointi onnistuu viileässä säässä myös hanskat kädessä. Näytön reunojen levys on valitettavasti kasvanut noin 4,5 mm:iin, joka on nykypäivän high-end-puhelimessa melko paljon. Näyttölasin reunat päättyvät hieman kohollaan olevan kiiltävään pyöristettyyn reunalistaan.

Näytön kuvanlaatu on parantunut hieman edeltäjämallista. 1080p-tarkkuus tarjoaa 5,1 tuuman koossa huipputerävän kuvan, eikä pikseleitä ole mahdollista havaita normaalilta käyttöetäisyydeltä. Värintoisto on AMOLED-paneeliksi ennennäkemättömän luonnollisella tasolla ja kylläisyyttä on mahdollista hallita asetuksista löytyvien säätöjen avulla. Paneelin kirkkausalue on kasvanut ja se on entistä kirkkaampi, sekä tarvittaessa myös merkittävästi entistä himmeämpi, joka helpottaa laitteen käyttöä pilkkopimeässä. Auringonvalossa näkyvyys on hyvä. Katselukulmissa ei ole valittamista, sillä näytön kuva pysyy lähes muuttumattomana myös erittäin jyrkistä kulmista katsottaessa. Kokonaisuutena kyseessä on yksi markkinoiden parhaista älypuhelinnäytöistä.

Näytön yläpuolelta löytyy noin 15 mm korkea kaistale, johon on sijoitettu valmistajan logo, krominkiiltoinen kuulokeritilä, LED-merkkivalo, kirkkaus- ja etäisyyssensorit sekä etukamera. Merkkivalo on sijoitettu kuulokkeen vasemmalle puolelle niin, että se kuultaa lasin valkoisen taustan läpi vain palaessaan. Etukamera on tarkkuudeltaan kaksi megapikseliä ja kykenee ottamaan 1080p-videokuvaa. Etukameran tarkkuudessa GS5 ei siis pärjää markkinoiden parhaimmistolle, joista löytyy viiden ja jopa kahdeksan megapikselin etukameroita.

Puhelimen yläpäätyyn on sijoitettu 3,5 mm kuulokeliitäntä, pieni taustamelumikrofonin aukko sekä infrapunalähettimen linssi. Infrapunalähetintä voi edeltäjämallin tapaan hyödyntää monitoimikaukosäätimen muodossa.

Galaxy S5:n takakuoressa Samsung on luopunut kiiltäväpintaisesta ”HyperGlaze”-muovista ja siirtynyt käyttämään uutta pintakuviointia. Lasikuituvahvisteinen muovitakakuori on täynnä pieniä pyöreitä kuoppia ja niiden välissä on erittäin hienojakoista nahan pinna uurteita muistuttavaa kuviointia. Testissä olleen valkoisen version takakuoressa oli havaittavissa helmiäismäinen sävy, joka tulee sopivassa valaistuksessa esiin sinertävinä ja punertavina häivähdyksinä. Lisäksi negatiivisena yllätyksenä takakuoren materiaali havaittiin liukkaaksi ja kovaksi, toisin kuin viime syksynä testissä olleessa Note 3:ssa. Tiedustelimme asiaa Samsungilta ja selvisi, että takakuoren pinnan tuntuma riippuu puhelimen värivaihtoehdosta. Valkoinen väri on liukkain ja kovapintaisin, jotta takakuori ei likaantuisi käytössä. Musta värivaihtoehto tarjoaa kumimaisimman pitävän pinnan ja sininen sekä kuparikulta ovat jostain valkoisen ja mustan välimaastosta.

GS5:n takakuori on profiililtaan pääosin tasainen, mutta pyöristetty reunoistaan. Oikealla alanurkassa sijaitsee kaiuttimen pieni ritilä, joka on kohotettu keskeltä niin, että ääni kuuluu myös puhelimen maatessa tasolla. Kaiuttimesta lähtee vesisuojatuksi malliksi kohtalaisen hyvin ääntä, mutta se on puhelimille tyypillisesti diskanttipainotteista ja särkee hieman maksimivoimakkuudella. Kamera oheistoimintoineen sijaitsee takakuoren yläosassa. Laitteen kylkipainikkeista äänenvoimakkuuden säätö on sijoitettu vasemman kyljen yläosaan ja virta-/lukituspainike oikean kyljen yläpuoliskoon.

Yksi Galaxy S5:n mielenkiintoisimmista erikoisominaisuuksista löytyy kameralinssin alapuolelta takakuoren yläosasta. Kyseessä on sykemittari, jonka avulla käyttäjä voi mitata hetkellisen sykkeensä sormenpäästä. Mittaus suoritetaan S Health -sovelluksen yhteydessä olevalla toiminnolla ja sormi asetetaan mittauksen ajaksi kameran alapuolella sijaitsevan linssin päälle. Sensori valaisee sormenpään punaisella valolla ja mittaa sykkeen optisesti. Mittaustoimenpide on melko hidas ja kestää keskimäärin useita sekunteja. Lisäksi sensori on varsin tarkka sormenpään sijainnista sekä painallusvoimakkuudesta. Korostettakoon vielä, että sensori ei pysty mittaamaan jatkuvaa sykettä, vaan ilmoittaa näytöllä ainoastaan hetkellisen arvon.

Aiempien mallien tapaan myös Galaxy S5:n takakuori on irrotettavaa mallia. Kuori on varsin ohutta ja taipuisaa polykarbonaattimuovia ja se aukeaa yläreunan lovesta kynnellä vääntämällä. Kuoren sisäpinnasta löytyy kumitiiviste, jonka tarkoituksena on estää veden ja pölyn pääsy puhelimen sisälle (IP67). Takakuoren alta paljastuva puhelimen runko on vaaleaa muovia ja akku sijaitsee keskilinjan oikealla puolella. Micro-SIM- ja micro-SD-korttipaikat sijaitsevat päällekkäin akun yläpuolella.

Irrotettavissa olevan li-ion-akun kapasiteetti on 2800 mAh (3,85 V) ja siihen on integroitu myös NFC-antenni. Yhden latauksen luvataan riittävän jopa 390 tunnin valmiusaikaan, 21 tunnin puheaikaan, 67 tunnin äänentoistoaikaan, 13 tunnin videotoistoaikaan sekä 11 tunnin internetkäyttöön 3G-verkossa. Tarjolla on myös äärimmäinen virransäästötila, jonka avulla 10 % varauksesta riittää Samsungin mukaan virtaa vielä vuorokauden ajaksi. Langatonta latausmahdollisuutta ei puhelimesta vakiona löydy, mutta se on toteutettavissa lisävarusteena saatavalla takakuorella.

 

Sisältö

  1. Testissä Samsung Galaxy S5
  2. Rakenne ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. TouchWiz-käyttöliittymä
  5. Vertailua edeltäjään, käyttökokemukset, suorituskykytestit
  6. Yhteenveto
Keskustelu

"Entisestään selkeytetty Sense 6 -käyttöliittymä"

Jahas Samsungkin vaihtanut voittajatiimiin. :think:

"Etupuolta peittää Gorilla Glass 3 -lasi, kylkiä kiertää Note 3:sta tuttu uritettu krominkiiltoinen muovikehys ja takakuori on ohutta polykarbonaattimuovia."

Jos aletaan nippelitietoihin syventyä (LG:n julkistustilaisuuden tapaan) taas kerran, niin takakuori on PCGF:ää eli polykarbonaatti-lasikuituseosta, joka on "merkittävästi vahvempaa ja kevyempää kuin metalli". Polykarbonaatin ja lasikuidun suhde vaihtelee väreittäin, mitä tummempi takakannen väri, sitä enemmän lasikuitua.

"Kokonaisuutena kyseessä on yksi markkinoiden parhaista älypuhelinnäytöistä."

DisplayMaten testien mukaan paras. Yksi parhaista ei taida enää kelvata.

mikbe

"Entisestään selkeytetty Sense 6 -käyttöliittymä"

Jahas Samsungkin vaihtanut voittajatiimiin. :think:

Virhehän sinne oli jäänyt vanhasta artikkelipohjasta. Nyt korjattu ;)

Kiedis

"Etupuolta peittää Gorilla Glass 3 -lasi, kylkiä kiertää Note 3:sta tuttu uritettu krominkiiltoinen muovikehys ja takakuori on ohutta polykarbonaattimuovia."

Jos aletaan nippelitietoihin syventyä (LG:n julkistustilaisuuden tapaan) taas kerran, niin takakuori on PCGF:ää eli polykarbonaatti-lasikuituseosta, joka on "merkittävästi vahvempaa ja kevyempää kuin metalli". Polykarbonaatin ja lasikuidun suhde vaihtelee väreittäin, mitä tummempi takakannen väri, sitä enemmän lasikuitua.

"Kokonaisuutena kyseessä on yksi markkinoiden parhaista älypuhelinnäytöistä."

DisplayMaten testien mukaan paras. Yksi parhaista ei taida enää kelvata.

Hyvä huomio tuo takakuoren materiaali – "PC-GF10" tuossa takakuoren sisäpinnassa tosiaan lukee. Lisäsin tiedon artikkeliin.

Näytön ominaisuuksien kartoittaminen tehdään meillä ihan ihmissilmällä arvioiden, joten DisplayMaten mittaustuloksiin perustuvia absoluuttisia lopputulemia emme voi artikkeliin laittaa.

Samsung saisi oikeasti keksiä jotain uutta, voiko turhempaa olla kuin sykemittari. :D

T. HTC fanboy

Nyt juha subjektiivinen arvio. Kumpi on järkevämpi? S5 vai M8? :think:

Ihmetyttää itseäkin tuo sykemittari. Kameran + sormen avulla sykkeen mittaushan oli iPhonen ensimmäisiä appeja, ja nykyään saa Cardiio appin ( http://www.cardiio.com/ ), jolla sykkeen voi mitata kasvoista etukameralla. Todella turhaa lisätä tuollainen erillinen moduuli tälläista varten, kun se onnistuu muutenkin peruskameralla.

Samsungissa parasta on tuo akun vaihtamisen helppous. Sillä saa pitkän iän puhelimelle, kun hankkii varastoon muutaman akun. 700 euroa puhelimeen ja satku muutamaan lisäakkuun, niin samalla luurilla pärjää 3-4 vuotta.

Pitäisi järjestään olla kaikissa älypuhelimissa helposti vaihdettava akku…

Bootes

Samsungissa parasta on tuo akun vaihtamisen helppous. Sillä saa pitkän iän puhelimelle, kun hankkii varastoon muutaman akun. 700 euroa puhelimeen ja satku muutamaan lisäakkuun, niin samalla luurilla pärjää 3-4 vuotta.

Pitäisi järjestään olla kaikissa älypuhelimissa helposti vaihdettava akku…

Samsung vahvistanut akkuongelmat Galaxy S4:ssä | Mobiili.fi
http://murobbs.plaza.fi/taskumuro-p…088432-puhelimen-akku-turpoaa-mita-tehda.html

Parastahan siinä on se, että saa laittaa halvinta mahdollista kuraa puhelimeen. Onhan se sentään helppo vaihtaa.

Eipä ensimmäistä sivua pidemmälle päässyt että löyty rutistavaa.

Osien sovituksessa ei ole valittamista, mutta rakenne joustaa jonkin verran sekä natisee ja rutisee väänneltäessä.

Saa toki kertoa kuinka moni ihminen vääntelee puhelintaan. Normaalissa käytössä ei ole SGS4 ainakaan pitänyt mitään ääniä.

mikbe

Nyt juha subjektiivinen arvio. Kumpi on järkevämpi? S5 vai M8? :think:

Erittäin hankala kysymys, koska molemmista löytyy ominaisuuksia, joita toisessa ei ole. Jos olisi mahdollista, ottaisin GS5:n kameran päiväkuvausominaisuuksilla ja tarkkuudella varustetun One M8:n. Kun se ei kuitenkaan ole mahdollista, päätyisin One M8:aan.

LaDeX

Eipä ensimmäistä sivua pidemmälle päässyt että löyty rutistavaa.

Saa toki kertoa kuinka moni ihminen vääntelee puhelintaan. Normaalissa käytössä ei ole SGS4 ainakaan pitänyt mitään ääniä.

Kun teknisiä tuotteita testataan arvostelutarkoituksia varten (oli se sitten puhelin tai auto), niiden ominaisuuksien määrittelemisessä käytetään monia metodeja, joita normaalikäytössä ei tule vastaan. Kyllähän autojakin testataan usein radalla niiden äärikäyttäytymisen selvittämiseksi, vaikka erittäin harva omistaja vie koskaan autoaan radalle. Puhelimen rakenteen määrittelyssä pieni vääntely ja taivuttelu on hyvä ja helppo tapa saada selville rakenteen jäykkyys ja tukevuus. Samaa tapaa on käytetty TaskuMuron testeissä jo vuosikaudet. Vaikka asialla ei ole merkitystä kaikille käyttäjille, on kyseessä hyvä tapa kuvailla ja tuoda esille vaikutelmaa laitteen fyysisestä toteutuksesta. Jos itse henkilökohtaisesti ei näe kyseistä informaatiota tarpeelliseksi, voi yksinkertaisesti sivuuttaa sen. Jokaisen artikkelin yksityiskohdan ei ole tarkoituskaan kiinnostaa jokaista lukijaa.

Mitenkä tämän saa natisemaan? Omani on ainakin erittäin jämäkkä

TheThh

Mitenkä tämän saa natisemaan? Omani on ainakin erittäin jämäkkä

Ihan vaan puristelet tai otat nurkista kiinni ja väännät.

Otinpa nyt aiheesta nopean videopätkänkin – onnistui helposti jopa yhdellä kädellä: Galaxy S5:n natiseva rakenne – YouTube

Juha Kokkonen

Ihan vaan puristelet tai otat nurkista kiinni ja väännät.

Otinpa nyt aiheesta nopean videopätkänkin – onnistui helposti jopa yhdellä kädellä: Galaxy S5:n natiseva rakenne – YouTube

No mutta missä käyttötilanteessa tulee tarve väännellä puhelinta?

TheThh

No mutta missä käyttötilanteessa tulee tarve väännellä puhelinta?

Luepa muutama viesti ylempää…;)

Hyvänä käytännön esimerkkinä puhelin vääntyy monesti ainakin jonkin verran taskussa ollessaan, kun ihminen istuu tai vaikkapa pyöräilee. Olen nähnyt useita Galaxy S3- ja Galaxy S4 -puhelimia, joissa laitteen reunoja kiertävä kehys on murtunut/haljennut yhdestä tai useammasta kohdasta normaalin käytön myötä.

Juha Kokkonen

Luepa muutama viesti ylempää…;)

Hyvänä käytännön esimerkkinä puhelin vääntyy monesti ainakin jonkin verran taskussa ollessaan, kun ihminen istuu tai vaikkapa pyöräilee. Olen nähnyt useita Galaxy S3- ja Galaxy S4 -puhelimia, joissa laitteen reunoja kiertävä kehys on murtunut/haljennut yhdestä tai useammasta kohdasta normaalin käytön myötä.

Millaisissa ihonmyötäisissä nahkahousuissa tuollaisen saa aikaan?

Jos s5 rakenne on vähänkin samanlainen kun s2 rakenne niin en olis kauhean huolissani natinasta. Tässä galaxy s2 mallissa on tarkkaan katsoen näytön reunus kolmesta kohtaa poikki. Alareunasta on ehjä mutta alakulmassa on pieni kolku joka on tullut asfaltista. Takakuoresta on lähtenyt hyvin pieni pala pois. Myös näytön reunus on ollut jo pitkään musta kun reunuksen pinnoite on kulunut pois.

Eli luurin joustavuudesta on hyötyäkin. S2 näyttökin on pysynyt hyvin naarmuttomana. Tiivistettynä että hyvää ei kannata mennä liikaa muuttamaan kun s2 nitisee samoin.

LaDeX

Millaisissa ihonmyötäisissä nahkahousuissa tuollaisen saa aikaan?

Ihan normaaleissa farkuissa. Meikäläisen lähipiirissä ei ole tapana käyttää nahkahousuja – en tiedä sinusta :D

Juha Kokkonen

Ihan normaaleissa farkuissa. Meikäläisen lähipiirissä ei ole tapana käyttää nahkahousuja – en tiedä sinusta :D

Ihan perusfarkkuja sitä oma lähipiirikin käyttää enkä toistaiseksi ole kuullut että puhelimelle olisi taskussa jotain käynyt. Itse olen mukavuus- ja käytännöllisyyspainotteinen joten käytän reisitaskuhousuja.

Näytä kaikki kommentit
LaDeX

Ihan perusfarkkuja sitä oma lähipiirikin käyttää enkä toistaiseksi ole kuullut että puhelimelle olisi taskussa jotain käynyt. Itse olen mukavuus- ja käytännöllisyyspainotteinen joten käytän reisitaskuhousuja.

Eipä ole itsellenikään tuota kehyksen murtumista tapahtunut henkilökohtaisesti, mutta harvemmin käytän samaa laitetta yli 2-3 viikkoa. Noita murtuneita GS3- ja GS4-malleja on tullut vastaan yhteensä viisi kappaletta neljällä eri henkilöllä, joten mistään ihan sattumasta ei voi olla kyse. Laitteita ei ollut tiputeltu. Tietääkseni kyseessä on ihan yleisesti tiedostettu ongelma. Tässä mallikuva aiheesta: http://cdn04.androidauthority.net/wp-content/uploads/2012/07/galaxy-s3-metal-case-crack-1.jpg

Juha Kokkonen

Eipä ole itsellenikään tuota kehyksen murtumista tapahtunut henkilökohtaisesti, mutta harvemmin käytän samaa laitetta yli 2-3 viikkoa. Noita murtuneita GS3- ja GS4-malleja on tullut vastaan yhteensä viisi kappaletta neljällä eri henkilöllä, joten mistään ihan sattumasta ei voi olla kyse. Laitteita ei ollut tiputeltu. Tietääkseni kyseessä on ihan yleisesti tiedostettu ongelma. Tässä mallikuva aiheesta: http://cdn04.androidauthority.net/wp-content/uploads/2012/07/galaxy-s3-metal-case-crack-1.jpg

Jännä. Eipä tuo onneksi kovin silmäänpistävä sentään ole.

Muropaketin uusimmat