Testissä Samsung Galaxy S6 ja Galaxy S6 edge

05.05.2015 16:36 | Juha Kokkonen

Samsungin viime vuosi meni suorastaan surkeasti ja yrityksen liikevoitto putosi lähes kolmanneksella edellisvuoteen nähden. Pääsyynä mahalaskuun oli yrityksen älypuhelinyksikön heikko myyntisuorite, joka romahti flopanneen huippumalli Galaxy S5:n johdolla. Vaikka älypuhelinmarkkinat kasvoivat vuonna 2014 kymmenillä prosenteilla, Samsungin puhelimien toimitusmäärät pienenivät edellisvuodesta. Samalla Apple pääsi kirimään älypuhelinmarkkinoilla Samsungin rinnalle ja joidenkin tilastojen mukaan jopa ohi.

Kuudennen sukupolven Galaxy S -huippumallin suunnittelussa Samsung päätti lähteä tyhjältä pöydältä ja antoi laitteelle työnimeksi Project Zero. Uutuuden rakenne päätettiin valmistaa alumiinista ja toimivan ratkaisun suunnitteluun palkattiin lisää resursseja. Ohjelmistopuolella Samsung lähti tavoittelemaan yksinkertaisempaa lähestymistapaa, koska TouchWiz-käyttöliittymän aiemmat versiot olivat saaneet kritiikkiä raskaudestaan ja monimutkaisuudestaan.

Maaliskuun alussa rajun huhumyllyn saattelemana Samsung vihdoin julkisti odotetut kaksi uutta Galaxy S6 -mallia Galaxy Unpacked 2015 -tilaisuudessa Barcelonassa MWC-messujen kynnyksellä. Viime syksynä julkaistun Note 4:n tapaan Samsung lanseerasi Galaxy S6:n perusversion lisäksi myös kaarevaa näyttötekniikkaa hyödyntävän Edge-version, joka keräsikin messuilla huomattavasti sisarmalliaan enemmän huomiota.

Uusien Galaxy S6 -mallien myynti alkoi Suomessa ensimmäisen aallon mukana 11. päivä huhtikuuta. Samsungin suositushinnat Galaxy S6:lle ovat 699, 829 ja 949 euroa (32, 64 ja 128 Gt) ja Galaxy S6 Edgelle vastaavasti 849, 999 ja 1099 euroa. Yli tuhannen euron kipuava Edge onkin kaikkien aikojen kallein Suomessa myyty Samsungin puhelin. Ainakaan toistaiseksi yksikään jälleenmyyjä ei ole Muropaketin hintavertailun mukaan laskenut hintaa suosituksista. Vielä huhtikuussa Galaxy S6 -mallien saatavuus on ollut varsin vaihtelevaa suuresta kysynnästä johtuen ja erityisesti Edge-versiot ovat monin paikoin loppu.

Tutustumme tässä artikkelissa mahdollisimman kattavasti molempiin uusiin Galaxy S6 -malleihin. Koska laitteet ovat suurimmilta osin identtisiä keskenään, käydään yhtenevät ominaisuudet (kuten kamera, ohjelmisto ja suorituskyky) läpi vain kertaalleen.

Samsung on uudistanut Galaxy S6 -mallien myötä myös tuotepakkaukset, jotka ovat molemmilla malliversioilla ”edge”-tekstiä lukuun ottamatta identtiset sisältöä myöden. Pakkauksen kuorikerros on vaaleanharmaata hopeankimalteisella viimeistelyllä koristeltua pahvia ja sisältä löytyy kovakuorinen puhtaanvalkoinen pahvirasia.

Pakkauksen toimitussisältöön lukeutuu tulppamalliset kuulokkeet mikrofonilla, kuulokkeiden silikonisovitteet, pikalatausta tukeva laturi (5V 2A & 9V 1,67A), micro-USB-kaapeli, SIM-kelkan irrotustyökalu, takuukortti sekä pikakäyttöopas.

 

Sisältö

  1. Testissä Samsung Galaxy S6 ja Galaxy S6 edge
  2. Galaxy S6 edge (SM-G925F)
  3. Galaxy S6 (SM-G920F)
  4. Kamera
  5. TouchWiz-käyttöliittymän uudistukset
  6. Vertailua Galaxy S5:een, Käyttökokemukset ja huomiot, Suorituskyky ja akunkesto
  7. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat