Testissä Sony Xperia X Performance: ”Puhelin ei anna syytä suuriin hurraahuutoihin”

25.08.2016 09:22 | Pekko Lainiala

Xperia X Performance Colours

TaskuMurossa otettiin kesäkuun alussa katsaus Sonyn Xperia X -älypuhelimeen, joka tuolloin jätti toimitukselle ristiriitaiset mielikuvat ja jäimme odottelemaan, mitä malliston lippulaivalla, Xperia X Performancella, on tarjottavana. Elokuun aikana testatun Xperia X Performancen erot pikkuveljeen nähden ovat pieniä; oleellisimmat muutokset ovat IP68-suojaus sekä suorituskykyisempi järjestelmäpiiri.

Xperia X Performance on osa helmikuun lopulla esiteltyä Xperia X -mallistoa, joka kilpailijoista poiketen otti Nokia-henkisen lanseerauksen käyttöön, ja laitteet saapuivat kauppojen hyllyille vasta kuukausia itse esittelyn jälkeen.

Sony on viime vuosina tullut tutuksi siitä, että lippulaivaluureja pusketaan markkinoille puolen vuoden välein. Tässäkin tapauksessa Xperia X Performance on ehtinyt olla kauppojen hyllyillä Suomessa vasta kuukauden päivät, kun Sonylta odotetaan jo syyskuun alussa esiteltävää uutta Xperia XR -lippulaivapuhelinta. Kirjoitushetkellä Xperia X Performance maksaa liki 700 euroa, kun taas karvalakkimalli X:stä joutuu pulittamaan hieman alle 500 euroa. Myös edeltävän sukupolven Xperia Z5:n hinta on Suomessa jämähtänyt noin 500 euron tienoille.

sony-xperia-x-performance-001-24082016

X Performancen myyntipakkaus noudattaa samaa tyyliä kesäkuussa testatun X:n kanssa. Valkoisen rasian kantta nostamalla paljastuu värikäskylkinen sisäosa. Pakkauksen sisältö on hintatasoon nähden hyvin vaatimaton, sillä mukaan on pakattu laitteen lisäksi vain käyttöohje, microUSB-kaapeli ja verkkovirtalaturi, joka ei tue QuickCharge 2.0 -latausta vaikka laitteesta tuki nopeammalle lataukselle löytyisikin.

Tässä artikkelissa katsastamme X Performancen lähinnä siltä kantilta, että kyseessä on pari sataa euroa edullisemman Xperia X:n isoveli, joka on monilta osin täysin identtinen pikkuveljeen nähden. Onko 700 euron hinta perusteltavissa, vai onko kuluttajan parempi kääntää katseensa toisaalle? Mikäli Xperia X ei ole tuttu laite, on suositeltavaa käydä kurkistamassa ensin Xperia X -artikkelimme, sillä samat huomiot koskevat molempia puhelimia lähes kaikilla osa-alueilla.

Sisältö

  1. Esittely ja pakkaus
  2. Rakenne ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttökokemukset, Akunkesto & suorituskyky, Yhteenveto