Testissä Sony Xperia XA2 – Kova haastaja keskisarjaan hyvällä akkukestolla ja kameralla

02.03.2018 19:00 | Juha Uotila

Sonyn helmikuussa julkaisema XA -sarja on valmistajan uuden, hieman aiempaa suppeammaksi viritetyn puhelinstrategian ensimmäinen tuotesarja. Sony on jo pitkään tehnyt hyvää työtä puhelimien teknisten ominaisuuksien kehittämisessä, ja pystynyt tuomaan kilpailukykyisiä tuotteita myös alempiin hintaluokkiin. Testasimme, jatkaako Xperia näitä perinteitä.

Sony päätti vuonna 2017 kaventaa puhelinmallistoaan, ja vetäytyi samalla monilta pienemmiltä markkina-alueilta. Veto näyttää onnistuneen, sillä matkapuhelinbisnes on alan yksi harvoista, joka ei tee jatkuvaa tappiota.

Vuosi XA -sarjan julkaisun jälkeen on vuorossa mallisarjan päivitys. Uudet malliversiot ovat Xperia XA2 ja Xperia XA2 Ultra, joista ainoastaan ensimmäinen saapui myös Suomessa myyntiin.

Hinnaltaan Sony Xperia XA2 sijoittuu alempaan keskiluokkaan. Sen suositushinta on suomalaisilla jälleenmyyjillä karvan alle 350 euroa. Pelkästään hintaa tarkastelemalla vaikuttaa puhelin hintaluokassaan erittäin kilpailukykyiseltä. Suomessa myyntiin tulevat värivaihtoehdot musta, vaaleanpunainen, hopea sekä sininen. Näistä Muropaketin testattavaksi saatiin vaaleanpunainen XA2 -malli.

Xperia XA2 toimitetaan kompaktissa ja kohtuullisen pienessä valkoisessa pahvilaatikossa, jonka päälle on painettu isolla Sonyn logo ja Xperia XA2 -mallimerkintä. Itse paketin sisuskalut ovat pidetty minimissään.

Puhelimen lisäksi mukana toimitetaan USB-C -liittimellä varustettu latausjohto ja pettymykseksi normaali 1,5 ampeerin latauslaite. Puhelimen tukiessa pikalatausta, olisi jo tässä hintaluokassa voinut kilpailuvaltiksi pakata mukaan Qualcommin pikalatausta tukevan laturin. Puhelimen mukana ei myöskään toimiteta kuulokkeita.

Muropaketin testissä tutustumme uuden XA2 -puhelimen teknisiin ominaisuuksiin, rakenteeseen, kameraan, käyttöjärjestelmään sekä suorituskykyyn ja akunkestoon. Testissä selviää, onko Xperia XA2 jälleen yksi onnistunut kilpailija alati kasvavassa, alemmassa keskihintaluokassa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä
  5. Suorituskyky ja akkukesto
  6. Yhteenveto