UUSIMMAT

Testissä Sony Xperia XZ Premium – Uusinta tekniikkaa, vanhahtava olemus

05.06.2017 18:00 | Juha Uotila

Sony julkaisi uudet lippulaivapuhelimensa Xperia XZs:n sekä Xperia XZ Premiumin helmikuussa Mobile World Congress -messuilla. Näistä XZ Premium on Sonyn selkeä ykkösmalli, kun pienempi XZs on vain päivitysversio viime vuoden syksyllä julkaistusta Xperia XZ:sta.

Sony Xperia XZ Premium on saapunut ennakkotilattavaksi Suomessa toukokuun lopulla, ja laitteiden toimitusten on alustavasti ilmoitettu alkavan 9. kesäkuuta. Laitteen suositushinta on 799 euroa. Värivaihtoehdoista Suomeen saapuu musta (Deepsea Black) sekä kirkas kromi (Luminous Chrome).

TaskuMuron testiin saapui Deepsea Black -värillä varustettu XZ Premium. Sen ominaisuuksista suurin uutuus on Sonyn uusi Motion Eye -kamera, joka tuo matkapuhelimiin ensimmäistä kertaa mahdollisuuden kuvata 960 FPS:n hidastusvideoita.

Arvostelussamme perehdymme XZ Premium -puhelimen ulkoiseen olemukseen, teknisiin ominaisuuksiin, kameraan ja suorituskykyyn.

Sony Xperia XZ Premium toimitetaan Sonylle tyypillisessä valkoisessa pakkauksessa, jonka päällä on isot Xperia- ja Sony -logot.

Myyntipakkaus on olemukseltaan hyvin pelkistetty, mutta sen sisältä löytyy puhelimen lisäksi seinälaturi, joka tukee Qualcomm:n QuickCharge 3.0 -pikalataustekniikkaa, USB-A – USB Type-C -latausjohto ja hiukan oudosti myös USB-A – mikro-USB -kaapeli. Virallisen myyntipakkauksen sisältö voi siis poiketa arvostelukappaleemme sisällöstä.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä
  5. Suorituskyky ja akkukesto
  6. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat