Uusimmat

Testissä Sony Xperia XZ2 Compact ja Sony Xperia XZ2 – Sonya modernimmalla otteella

13.04.2018 19:00 Juha Uotila

Sonyn kiivas laitejulkaisutahti jatkui alkuvuoden Xperia XA2 -puhelinsarjan jälkeen Barcelonan MWC-messuilla, jossa esiteltiin yhtiön lippulaivasarjan uutuudet Xperia XZ2 ja Xperia XZ2 Compact. Niiden myötä Sony on ottanut askeleen kohti modernimpaa muotoilua.

Sony on ottanut paikkansa yhtenä harvoista valmistajista, joilta vielä löytyy tehokkaita laitteita pienemmässä kokoluokassa. Varsinkin Sonyn puhelinten Compact-pikkuveljet ovat aikaisempina vuosina olleet harvoja, kompaktiin kokoon puristettuja, lippulaivatason puhelimia. Esimerkiksi viime vuoden XZ1 Compact tarjosi mukavasti tehoa suhteutettuna laitteen kokoon.

Sony Xperia XZ2 ja XZ2 Compact ovat saapuneet myyntiin huhtikuussa. Xperia XZ2 on saatavilla neljällä eri värityksellä: Liquid Black, Liquid Silver, Deep Green ja Ash Pink. Muropaketin Sony Xperia XZ2 testilaite edustaa värivaihtoehdoista viimeksi mainittua.

Myös Sony Xperia XZ2 Compact on jo saapunut myyntiin. Sen värivaihtoehtoja ovat Black, Moss Green, Coral Pink ja White Silver, jota myös testilaitteemme edustaa.

Puhelinten suositushinnat ovat Xperia XZ2 Compactille 599 euroa ja Xperia XZ2:lle 799 euroa.

Molemmat laitteet toimitetaan Sonylle tyypillisissä pakkauksissa, joiden pääväriksi on valikoitunut harmaa. Pakkauksien päällä komeilee isolla tekstilla XZ2 -mallisarjateksti. Compact -malli on vielä erikseen merkittynä pakkauksen päällä. XZ2 Compact:n pakkauksen sisältä löytyy puhelimen lisäksi harmillisesti vain normaali 7,5 watin tehoinen laturi, USB-C-liittimellä varustettu latausjohto sekä USB-C-3,5 mm -ääniliitäntäsovitin.

Isoveli Xperia XZ2:n paketin sisältö on muuten vastaava, mutta laturi on vaihtunut 16,5 watin tehoiseen, Qualcomm QuickCharge 3.0 -standardia tukevaan pikalaturiin. Huomioitavaa on, että Muropaketin saamien testilaitteiden pakettien sisältö saattaa hiukan erota virallisesta myyntipakkauksen sisällöstä.

Tutustumme tässä artikkelissa puhelinten ulkoiseen olemukseen, teknisiin ominaisuuksiin, kameraan ja sen tuottamaan kuvanlaatuun, ohjelmistoon, unohtamatta suorituskykytestausta ja akkukestoa. Pääpaino on XZ2 Compact -mallissa, mutta käymme myös XZ2:n mahdolliset eroavaisuudet pikkuveljeen verrattuna läpi.

Laitteet olivat Muropaketin testattavan reilun kahden viikon ajan.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä
  5. Suorituskyky ja akkukesto
  6. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat