UUSIMMAT

Rakenne ja tekniset ominaisuudet

10.11.2016 08:51 | Pekko Lainiala | 7

sony-xperia-xz-003-281016

Sony Xperia XZ:n päädyt ovat tasaisia ja ainoastaan kyljet ovat pyöristettyjä. 5,2-tuumainen reunoiltaan lievästi pyöristetty näyttö yhdistyy kylkiin mukavan saumattomasti eikä sormen/kynnen töksähdystä havaita liu’utettaessa sormea kohti ulkoreunoja. Päätyjen muuttaminen tasaiseksi ja kasvanut fyysinen koko miellyttävät silmää.

Ulkomitoiltaan laite on 146 x 72 x 8,1 millimetrin kokoinen ja painoa on 161 grammaa. Suuremmista ulkomitoistaan huolimatta painoa on 4 grammaa vähemmän kuin edeltävässä X Performance -mallissa. Samaan hintaluokkaan kuuluva Android-puhelin Samsung Galaxy S7 on fyysiseltä kooltaan ja painoltaan Sonyn uutuutta hieman pienempi (142,4 x 69,6 x 7,9 mm & 152 g).

Etupuolen 13 megapikselin etukamera, etäisyyssensori ja kaiutin ovat sijoitettuna näytön yläpuolelle vastaaviin kohtiin kuin Xperia X Performancessa. Ilmoitus-LED sijaitsee vasemmassa ylänurkassa lähellä NFC-yhteyden kontaktialuetta. Värivaihtoehdot ovat Forest Blue (testilaitteen väri), Mineral Black ja Platinum.

Materiaaleiltaan laite on noussut pykälän ylöspäin, kun sitä verrataan vanhempiin malleihin. XZ:n takakannen materiaali tuntuu edelleen jokseenkin muoviselta – valmistajan materiaalien mukaan kyseessä on Alkaleido-metalli, mutta muuten puhelin tuntuu edeltäjäänsä jämäkämmältä eikä taivuteltaessa havaita merkittävää vääntymistä tai naksumista. Vanhemman Z-malliston ulkonäköä lähempänä oleva ”terävämpi” muotoilu jakaa mielipiteitä, mutta laite pysyy mukavasti kädessä eivätkä materiaalit tunnu liukkailta. Kyljet on valmistettu takakannesta poiketen muovista.

sony-xperia-xz-004-281016

Puhelimen taustapuolelta ovat LED-salama, lasertarkennus ja RGBC-IR-sensori.

Suorituskykypuolella Sony luottaa Snapdragon 820 -järjestelmäpiiriin, 3 gigatavun RAM-muistiin ja 32 gigatavun tallennustilaan, josta 12 gigatavua on valmiiksi järjestelmän käytössä. Tallennustilaa voidaan laajentaa microSD-kortilla. 5,2-tuumainen IPS LCD -näytön resoluutio on 1920×1080 ja se on kokonaisuutena tasavahva paketti ilman selkeitä heikkouksia.

sony-xperia-xz-005-281016 sony-xperia-xz-006-281016 sony-xperia-xz-007-281016 sony-xperia-xz-008-281016

Kaikki liittimet ja painikkeet on sijoitettu liki pitäen identtisiin paikkoihin X Performanceen verrattuna. Ainoa poikkeavuus on havaittavissa virtanäppäimen tuntumassa, sillä Xperia XZ:n kohdalla painike tuntuu olevan aavistuksen herkempi kosketukselle. Sormenjälkitunnistin toimi koko testijakson ajan moitteettomasti ja siinä ei havaittu ongelmia.

Sisältö

  1. Esittely ja pakkaus
  2. Rakenne ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttökokemukset, akkukesto, suorituskyky ja yhteenveto
Keskustelu

muuten tyytyväinen itse ainakin ollut, mutta kameralla kaikki kuvat tosi helposti rakeisia. tai sit vaan en osaa käyttää mutta ainakin automaatti tilassa.

700€ on kyllä turhan paljon tuosta puhelimesta kun se ei tarjoa mitään ylimääräistä eikä kamera ongelmat ole saatu parannettu.

jkeskir

Vaihdoitko oletustarkkuuden 8 Mpix ->23Mpix?

vaihdoin juu mutta varsinkin sisätiloissa otetut kuvat on parempia 8mpix.

Muropaketin toimitus

http://muropaketti.com/taskumuro/mo…nyn-uusi-android-lippulaivapuhelin-xperia-xz/

miten testikappaleessa riitti ääntä omista kajareista? tää yksilö mikä itsellä on niin youtubea katsoessa pitää olla äänet täysillä että edes henkilöauton taustamelun yli kuuluu, varsinkin puhetta kuunnellessa joutuu usein nostamaan lähemmäs korvaa että saa selvää :O

miller

vaihdoin juu mutta varsinkin sisätiloissa otetut kuvat on parempia 8mpix.

Rakeisuus voi toisaalta johtua myös käytetystä kuvankatseluohjelmasta, mikäli se ei osaa skaalata noita suurikokoisia kuvia alaspäin kunnolla. Minä ihmettelin todella rumia valokuvia joskus ja huomasin silloin, että vika olikin siinä sovelluksessa, jota käytin kuvien katseluun.

Yllättävän paljon löytyy muovia tästä Sonyn lippulaiva puhelimesta. Puhelimen sivut ovat kokonaan muovia äänenvoimakkuus- ja virtanappia lukuunottamatta. Runko voi siis alkaa halkeilemaan puhelin ikääntyessä ja eikä oikeen muutenkaan sovi 700 euron puhelimeen. Yllättävää että sormenjälkitunnistinta ei ole suojattu lasilla tai safiirilla vaan se on kans muovia. Kameralinssi on sentään lasia.

Muropaketin uusimmat