UUSIMMAT

Kamera

10.11.2016 08:51 | Pekko Lainiala | 7

sony-xperia-xz-009-281016

Sonyn lippulaivamalleissa on luotettu jo viime vuoden Z5-mallista alkaen Sonyn omaan IMX300-sensoriin, jota ei anneta muiden valmistajien käyttöön. Takakamera on tarkkuudeltaan 23 megapikseliä, ja se tuottaa kuvia maksimissaan 5520×4140 pikselin tarkkuudella (oletuksena 8 megapikselin kuvat valittuna, manuaalisesti valittava 23 MP löytyy valikosta).

Tähän kamerasensoriin perustuvien puhelimien ongelma on ollut kuvien maalausmaisuus, kun niitä tarkastellaan suuremmalta näytöltä. Myös Xperia XZ:n tapauksessa sama ilmiö toistuu. Pieneltä puhelimen tai taulutietokoneen näytöltä katseltuna kuvat ovat kuitenkin riittäviä kaikkeen normaalikäyttöön.

X Performancen kohdalla 4K-videokuvaus oli poistettu käytöstä, Xperia XZ puolestaan taas sisältää ominaisuuden. Kun kuvausta aloittaa, laite tosin ilmoittaa mahdollisesta ylikuumentumisvaarasta, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että pitkä 4K-videokuvaus saattaa sammuttaa sovelluksen. Muita uusia ominaisuuksina ovat lasertarkennus sekä RGBC-IR-sensori, joka muokkaa valkotasapainoa mahdollisimman realistisen värimaailman saavuttamiseksi.

xperiaxz-paahtimo-paiva-630
xperiaxz-paahtimo-yo-630
xperiaxz-tiili-630
xperiaxz-puut-630
xperiaxz-patsas-630
xperiaxz-kaupungintalo-630
xperiaxz-kyltti-630
xperiaxz-kissat-630
xperiaxz-lehdet-630

Kaiken kaikkiaan XZ:n kameran kuvanlaatu on sama kuin edeltäjämallissa, vaikkakin mukaan on tuotu uusia ominaisuuksia esimerkiksi lasertarkennuksen ja valkotasapainoa säätelevän sensorin muodossa.

Sisältö

  1. Esittely ja pakkaus
  2. Rakenne ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttökokemukset, akkukesto, suorituskyky ja yhteenveto
Keskustelu

muuten tyytyväinen itse ainakin ollut, mutta kameralla kaikki kuvat tosi helposti rakeisia. tai sit vaan en osaa käyttää mutta ainakin automaatti tilassa.

700€ on kyllä turhan paljon tuosta puhelimesta kun se ei tarjoa mitään ylimääräistä eikä kamera ongelmat ole saatu parannettu.

jkeskir

Vaihdoitko oletustarkkuuden 8 Mpix ->23Mpix?

vaihdoin juu mutta varsinkin sisätiloissa otetut kuvat on parempia 8mpix.

Muropaketin toimitus

http://muropaketti.com/taskumuro/mo…nyn-uusi-android-lippulaivapuhelin-xperia-xz/

miten testikappaleessa riitti ääntä omista kajareista? tää yksilö mikä itsellä on niin youtubea katsoessa pitää olla äänet täysillä että edes henkilöauton taustamelun yli kuuluu, varsinkin puhetta kuunnellessa joutuu usein nostamaan lähemmäs korvaa että saa selvää :O

miller

vaihdoin juu mutta varsinkin sisätiloissa otetut kuvat on parempia 8mpix.

Rakeisuus voi toisaalta johtua myös käytetystä kuvankatseluohjelmasta, mikäli se ei osaa skaalata noita suurikokoisia kuvia alaspäin kunnolla. Minä ihmettelin todella rumia valokuvia joskus ja huomasin silloin, että vika olikin siinä sovelluksessa, jota käytin kuvien katseluun.

Yllättävän paljon löytyy muovia tästä Sonyn lippulaiva puhelimesta. Puhelimen sivut ovat kokonaan muovia äänenvoimakkuus- ja virtanappia lukuunottamatta. Runko voi siis alkaa halkeilemaan puhelin ikääntyessä ja eikä oikeen muutenkaan sovi 700 euron puhelimeen. Yllättävää että sormenjälkitunnistinta ei ole suojattu lasilla tai safiirilla vaan se on kans muovia. Kameralinssi on sentään lasia.

Muropaketin uusimmat