Testissä uutuuspuhelin OnePlus 3: ”TaskuMuro suosittelee”

20.07.2016 13:18 Juha Kokkonen

oneplus3-0

Runsas pari vuotta sitten kiinalainen OnePlus yllätti lähes puskista julkaisemalla huippuedullisen high-end-puhelimen onnistuneen some-mainoskampanjan päätteeksi. OnePlus One todettiin hintaansa nähden hyväksi puhelimeksi, joskin kutsupohjaisesta myyntitaktiikasta johtuen sen hankkiminen oli aluksi varsin hankalaa.

OnePlus 2 julkistettiin viime kesänä ja samalla yritys osoitti olevansa muutakin kuin yhden hitin ihme. Myös OnePlus 2 tuli myyntiin kutsujärjestelmän kautta, mutta perinteiset verkkokauppatilaukset saatiin rullaamaan edellisvuotta nopeammin. TaskuMuro testasi aikanaan sekä OnePlus Onen että OnePlus 2:n.

Kolmannen sukupolven OnePlus-huippumallin vuoro tuli 14. kesäkuuta ja se noudattaa pitkälti samaa hyväksi todettua reseptiä kuin edeltäjänsä. Kyseessä on edelleen teknisiltä ominaisuuksiltaan puhdasverinen high-end-puhelin keskiluokan hintalapulla varustettuna. Positiivisena muutoksena OnePlus ilmoitti kuitenkin kypsyneensä yrityksenä siihen pisteeseen, että kutsujärjestelmälle ei ole enää tarvetta laitteen myynnissä.

Toisin sanoen OnePlus 3 tuli yrityksen verkkokauppaan saataville lähes välittömästi julkaisun jälkeen. Suomalaisten kuluttajien kannalta on positiivista, että laite ilmestyi pian julkaisun jälkeen myös Elisan/Saunalahden valikoimiin.

OnePlus 3:n suositushinta on 399 euroa ja samalla hinnalla se löytyy myös Elisan valikoimista. Toisin sanoen hinnoittelu on edeltäjämallien tapaan erittäin houkuttelevaa, sillä suurien valmistajien vastaavat puhelimet maksavat 200-400 euroa enemmän. OnePlussan omassa verkkokaupassa kolmosen saatavuus näyttäisi olevan tätä artikkelia kirjoittaessa hyvä, mutta Elisalta puhelin oli ainakin heinäkuun alkupuolella väliaikaisesti loppu.

Tutustumme tässä artikkelissa OnePlus 3:n teknisiin ominaisuuksiin, rakenteeseen, kameraan, Oxygen OS 3 -käyttöliittymän uusimpaan versioon sekä suorituskykyyn ja akunkestoon. Otimme ensituntumat puhelimesta videomuodossa kesäkuun lopulla.

oneplus3-1-1 oneplus3-1-2

OnePlus toimitti TaskuMuron testikappaleen erityisessä suurikokoisessa review-pakkauksessa, joka sisälsi puhelimen lisäksi Dash Charger -autolaturin, suojakuoria sekä VR-lasit. Verkkokaupasta tällaista pakettia ei valitettavasti saa valmiina, mutta erikseen ostettuna kuoret maksavat 19,95-24,95 euroa ja autolaturi 29,95 euroa. VR-laseja ei ole enää saatavilla, vaan ne olivat tarjolla kesäkuun alussa puhelimen virtuaalijulkaisua varten.

oneplus3-1-3

OnePlus 3:n varsinainen myyntipakkaus on laadukkaasti toteutettu ja tarvikkeet ovat sen sisällä siistissä järjestyksessä. Lisäksi puhelin on sovitettu tukevasti omaan muovikehykseensä. Puhelimen ohella mukana tulee tehokas 20 watin Dash Charger -pikalaturi (5 V, 4 A), SIM-korttipaikan avaustyökalu, pikastarttiopas, käyttöohje, Never Settle -tarra sekä USB Type-C -datakaapeli.

Sisältö

  1. Esittely & pakkaus
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöliittymä, suorituskyky & akunkesto
  5. Loppuyhteenveto