Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet

20.07.2016 13:18 | Juha Kokkonen | 26

oneplus3-2

Etupuolelta OnePlus 3 on pitkälti tälle vuodelle päivitetty versio OnePlus 2:sta.

Muotoilu on pelkistetyn tyylikästä ja näyttöä suojaavan lasin reunat on nyt pyöristetty. OnePlus ei ole nähnyt tarpeelliseksi sijoittaa logoaan puhelimen etupaneeliin, joka lisää hillittyä vaikutelmaa. Viime vuoden mallissa puhelimen runko ja kyljet olivat metallia, mutta nyt OnePlus on päätynyt toteuttamaan myös takakuoren anodisoidusta alumiinista. Rakenne tuntuu hyvin viimeistellyltä ja erittäin tukevalta, eikä se pidä natinaa tai ylimääräisiä ääniä väänneltäessä. Kolmosen käsituntumassa ei ole valittamista, mutta pienemmissä käsissä laitteen monipuolinen käyttö yhdellä kädellä on jo koon vuoksi hankalaa.

Värivaihtoehtoja on kaksi – Graphite ja Soft Gold – joista jälkimmäinen tulee saataville vasta elokuussa. Testikappaleemme oli väriltään ensimmäinen mainituista.

oneplus3-3

OnePlus 3:n ulkomitat ovat 152,7 x 74,7 x 7,35 mm, joka on parempaa keskiluokkaa tässä näyttökokoluokassa. Pituus on kasvanut vajaalla millillä edeltäjään nähden, mutta vastaavasti laite on kaventunut 0,2 mm ja ohentunut merkittävästi (-2,5 mm). Kädessä kolmonen tuntuukin selvästi OnePlus 2:ta hoikemmalta. Näytön ja ulkomittojen välinen suhde on 73,1 %, eli hyvää keskiluokkaa. Painoksi ilmoitetaan kohtuulliset 158 grammaa, joka on pudonnut 17 grammalla edeltäjämallista.

Kuten monessa muussakin tämän vuoden lippulaivapuhelimessa, myös OnePlus 3:ssa käytetään Qualcommin Snapdragon 820 -järjestelmäpiiriä. Se sisältää kaksi 2,15 GHz maksimikellotaajuudella toimivaa Kryo-prosessoriydintä, toiset kaksi matalammalla 1,6 GHz kellotaajuudella toimivaa versiota samasta ytimestä, Adreno 530 -grafiikkasuorittimen sekä X12-LTE-modeemin, joka toimii OnePlus 3:ssa Cat6-nopeudella (300/50 Mbit/s).

RAM-muistia on ladattu mukaan muhkeat kuusi gigatavua, joka on suurin älypuhelimista tällä hetkellä löytyvä määrä. Tallennustilaa on 64 Gt ja se on UFS 2.0 -tyyppistä, eli samaa nopeaa sorttia jota mm. Samsung käyttää huippumalleissaan. Tallennustilasta on käyttäjän hyödynnettävissä 52,6 Gt ja OnePlussan mielestä sen on riitettävä, sillä muistikorttipaikka ei valitettavasti kuulu edelleenkään laitteen varustukseen. Yhteyspuolelta maininnan arvoisina seikkoina OnePlus 3:sta löytyy ac-WiFi sekä edeltäjämallista puuttunut NFC.

oneplus3-4

Puhelimen etupuolta peittää reunoilta pyöristetty Gorilla Glass 4 -suojalasi, jonka ulkoreunan ja metallirungon välissä sijaitsee kapea musta muovilista. Puhelimen alapäätyyn on sijoitettu pienet ruuvit, kaiuttimen ritilä, USB Type-C -liitäntä, mikrofoni sekä 3,5 mm kuulokeliitäntä. Siirtonopeudeltaan USB-liitäntä noudattaa 2.0-standardia. Monokaiuttimen äänenvoimakkuudeksi mittasimme 30 cm päästä varsin korkean 76,5 dBA, mutta äänenlaatu on älypuhelimille tyypillisen tukkoista.

Näytön alapuolelle jäävään kaistaleeseen OnePlus on sijoittanut tavoilleen tyypillisesti kapasitiiviset navigointipainikkeet sekä OnePlus 2:n tavoin kotipainikkeeseen integroidun sormenjälkitunnistimen. Koska paluu- ja viimeiset sovellukset -näppäinten sijainti on käyttäjän valittavissa, ovat ne merkitty vain pienillä valkoisilla valopisteillä, joka on ainakin allekirjoittaneen mielestä varsin fiksu ratkaisu. Halutessaan käyttäjä voi myös siirtää navigointipainikkeet ohjelmistopohjaisiksi näytön alareunaan.

Taipaleemme edeltäjämalli OnePlus 2:n sormenjälkitunnistimen kanssa oli takkuinen ja myös muilta käyttäjiltä kiiri samanlaista palautetta. Onneksi OnePlus 3:n sormenjälkitunnistin on kokenut selvän parannuksen. Valmistaja lupaa sen toimivan 0,2 sekunnissa ja vaikka emme kellottaneetkaan aikaa, voimme todeta sen toimivan erittäin nopeasti ja mikä parasta, suoraan näytön ollessa sammuksissa. Myös tunnistustarkkuus oli pääosin hyvää, joskin muutamia kertoja testijaksolla tunnistin ei hyväksynyt millään oikeaa sormea ja pyysi lopulta syöttämään turvakoodin. Tästä ei kuitenkaan ollut merkittävää käytännön haitta. Pidempiaikaista käyttöä ajatellen tunnistin on suojattu naarmuja kestävällä keraamisella pinnalla.

oneplus3-6

OnePlus 3:n näytön koko on pysynyt edeltäjämallista tutussa 5,5 tuumassa ja 1080 x 1920 pikselin resoluutiossa. Puhelinkäytössä se tarjoaa riittävän terävän kuvan (401 PPI), mutta yleistyvää VR-käyttöä ajatellen QHD-tarkkuus olisi ollut joidenkin käyttäjien kannalta toivottu kehitysaskel. Näyttötekniikan osalta OnePlus on siirtynyt käyttämään Samsungin AMOLED-paneelia, jolle on lätkäisty Optic AMOLED -markkinointinimi. Korkean herkkyyden tila (kosketusten tunnistus hanskat kädessä) ei kuulu OnePlus 3:n varustukseen. Näyttö on mahdollista herättää kaksoisnapautuksella, kunhan ominaisuuden kytkeen päälle ”kosketuseleet”-asetusvalikosta.

OnePlus 3 sai ensimmäisissä ulkomaisten sivujen testeissä (Anandtech, PhoneArena) paljon kritiikkiä näytön värintoistosta, eikä aivan syyttä. Näytön värintoisto on varsin räikeää, joka on varmasti useimpien peruskäyttäjien mieleen, mutta polttelee valistuneempien käyttäjien silmiä. Lisäksi ulkomaisten mittausten perusteella värien toistotarkkuus on melko pahasti pielessä. Korostuneen värimaailman ohella näyttö on vakioasetuksilla hieman sinertävä. Näytön asetuksista löytyy väritasapainon säätöpalkki, jolla valkotasapainoa saa säädettyä mieleisemmäksi.

OnePlus vastasikin melko nopeasti näytön saamaan kritiikkiin ja julkaisi kesäkuun lopulla ohjelmistopäivityksen (3.2.0), joka toi kehittäjäasetusvalikkoon mahdollisuuden sRGB-kuvatilaan. Kytkettäessä sRGB-tilan käyttöön näyttö muuttuu havaittavasti vähemmän räikeäksi sekä yleissävyltään hieman kellertäväksi. Yleisesti ottaen värintoisto vaikuttaa sRGB-tilassa huomattavasti luonnollisemmalta (perusasetuksiin nähden lattealta), mutta se ei välttämättä näytä kaikkien käyttäjien silmissä paremmalta. Ulkomaisten sivustojen mittausten (Anandtech, PhoneArena perusteella sRGB-tilassa näytön värintoisto on varsin tarkkaa ja luonnollista. Näytön väritasapainon hienosäätö ei valitettavasti toimi sRGB-tilassa.

AMOLED-tekniikalle tyypillisesti musta toistuu täysin mustana ja kontrastisuhde on erinomainen. Maksimikirkkaudeltaan näyttö on alempaa keskitasoa, mutta siitä huolimatta useimmissa tilanteissa täysin riittävä. Valmistaja kertoo näytössä käytetyn kahta polarisoivaa kerrosta ja näkyvyys auringonpaisteessa onkin erittäin hyvä. Katselukulmissa ei myöskään ole mitään valittamisen sijaa.

oneplus3-5

Puhelimen yläpääty on täysin umpinainen, sillä kaikki liitännät sijaitsevat alapäädyssä. Näytön yläpuolelta löytyy tiheä metallinen kuulokeritilä, etukamera, tyypilliset sensorit sekä vasempaan ylänurkkaan sijoitettu monivärinen ilmoitusledi. OnePlus 3:n etukamera on tarkkuudeltaan kahdeksan megapikseliä (mallikuva) ja perustuu Sonyn IMX179-kuvasensoriin, joka on 1/3,2-tuumainen ja pikselikooltaan 1,4 mikrometriä. Sen parina on valovoimainen kiinteätarkenteinen f2.0-objektiivi ja se pystyy taltioimaan myös 1080p-videokuvaa.

Vasemman kyljen yläosaan on sijoitettu tuttu Alert Slider -liukukytkin, jolla käyttäjä voi säätää nopeasti puhelimen ilmoitusasetuksia. Kytkimen pinta on karhennettu ja se on tuntumaltaan riittävän tukeva, jolla vältetään asetuksen vaihtuminen vahingossa taskussa. Lisäksi puhelin ilmoittaa kytkimen asennon muuttamisesta värähtämällä.

oneplus3-7

OnePlus 3:n takakuoren toteutuksessa on tapahtunut merkittävä muutos, sillä molemmissa edeltäjämalleissa käytetty irrotettava karhea Sandstone-kuori on vaihtunut yhdestä kappaleesta koneistettuun metallirakenteeseen. Pitävällä ja OnePlussalle jo lähes ikoniseksi muodostuneella Sandstone-takakuorella on omat vankkumattomat kannattajansa, joten metallista takakuorta ei voi pitää yksioikoisesti hyvänä parannuksena. Hiekkapuhallettu alumiinipinta tarjoaa ehkä hieman enemmän premium-fiilistä, mutta toisaalta häviää karhealle Sandstone-kuorelle selvästi pidon ja kylmyyden osalta. Onneksi OnePlus tarjoaa kolmoseen takakuoria, joihin tutustumme hieman myöhemmin.

OnePlussan mukaan kolmonen on muotoiltu niin, että sen käyttö tuntuu inspiroivalta joka kerta, kun sen ottaa käteen. Tuohon emme ota kantaa, mutta OnePlus 3 istuu mukavasti käteen ja tarjoaa laadukkaan kokonaisvaikutelman. Muotoilun persoonallisuudesta emme ole täysin vakuuttuneita, sillä takakuori muistuttaa varsin voimakkaasti esimerkiksi Huawein Mate-sarjan puhelimia sekä HTC:n One M9 -mallia. Takakuori on keskeltä tasainen, mutta alkaa kaartua hiljalleen jyrkentyen kohti pitkiä sivuja. Kyljissä takakuori rajautuu kulmaan, joka on kuitenkin sen verran pyöristetty, ettei se tunnu epämiellyttävältä kämmentä vasten. Näyttölasin reunoilla metalliin on työstetty kiiltävä viiste. Takakuoren ylä- ja alaosassa on antenniraidat, joita ei ainakaan testaamassamme grafiitinvärisessä versiolla ole edes yritetty piilottaa, vaan niistä on tehty rehellisesti mustan väriset yksityiskohdat.

oneplus3-8

OnePlus on tehnyt muutoksia kolmosen fyysisten painikkeiden asetteluun, sillä edeltäjämallissa virta-/lukitus- ja äänenvoimakkuuspainikkeet sijaitsivat samalla puolella puhelinta, mutta nyt äänenvoimakkuusnäppäin on siirretty Samsungin tapaan vasempaan kylkeen Alert Slider -kytkimen alapuolelle. Sinällään on loogista, että ääneen liittyvät painikkeet ovat samassa kyljessä, eikä muuttunut sijoittelu heikennä käytettävyyttä oikeastaan millään tavalla. Näppäimet ovat metallia ja tuntumaltaan terävän napakat.

Koska OnePlus 3:n kuorirakenne muotoutuu yhtenäisestä metallikappaleesta, ei akku ole luonnollisestikaan käyttäjän ulottuvilla. Puhelimen sisään on integroitu 3000 mAh Li-ion-akku, jonka kapasiteetti on harmillisesti pienentynyt edeltäjämallista 300 mAh. 3000 mAh akku ei ole nykypäivänä erityisen hyvä suoritus tämän kokoluokan puhelimessa, sillä esimerkiksi ulkomitoiltaan pienemmässä Samsung Galaxy S7 edgessä akku on 600 mAh suurempi. Valmistaja ei anna tarkempia lupauksia akunkeston suhteen, mutta mainostaa näyttävästi nopeaa Dash Charge -pikalatausta. Langatonta latausta metallikuorinen puhelin ei valitettavasti tue.

oneplus3-covers-1 oneplus3-covers-5

OnePlus tarjoaa kolmoselle viittä ohutta suojakuorta, jotka asettuvat puhelimen takakuoren, kulmien sekä kylkien päälle. Vaihtoehtoja on viisi: bambu, sandstone, ruusupuu, musta aprikoosipuu sekä hiilikuitu. Puukuoret ovat aitoa kevlarvahvistettua puuviilua, ”hiilikuitu” imitaatiopinnalla varustettua kevlaria ja sandstone polykarbonaattimuovia. Kuorien kanssa puhelimen koko kasvaa 152,5 x 76,5 x 9 mm:iin ja paino lisääntyy 12 grammalla (Sandstone-malli 152,5 x 76,8 x 9,2 mm ja 18 g). Käytännössä kuoret ovat siinä määrin ohuita, että ne eivät kasvata solakan puhelimen ulkomittoja häiritsevän paljon.

Kaikki testaamamme kuorivaihtoehdot istuivat puhelimen päälle erittäin hyvin ja tuntuivat kädessä miellyttävältä. Puupinnat tuovat puhelimeen lisää arvokkuutta ja hieman lisää pitoa. Sandstone-kuoren karvaisen karhea pinta tuo roimasti lisää pitoa ja on varmasti aiempien OnePlus-mallien ystävien mieleen. Hiilikuitukuoressa on puolestaan kumimainen pinnoite, joka tarjoaa hieman eri tavalla erinomaisen pidon. Sandstone-kuori maksaa 19,95 euroa, kun taasen muista joutuu köyhtymään viisi euroa enemmän.

Sisältö

  1. Esittely & pakkaus
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöliittymä, suorituskyky & akunkesto
  5. Loppuyhteenveto
Keskustelu

Äkkiseltään väittäisin, että ainakin itsellä toimii tuplanäpäytyksellä herätys vaikka artikkelissa toisin väitetäänkin.

rakotti

Äkkiseltään väittäisin, että ainakin itsellä toimii tuplanäpäytyksellä herätys vaikka artikkelissa toisin väitetäänkin.

Totta, huomasin itsekin asian vasta eilen ja unohdin korjata artikkeliin. Hieman hämäävästi tuo asetus ei tainnut löytyä näytön asetuksista. Kiitos huomautuksesta :comp:

Auttoiko puhelimeen testijakson aikana tullut päivitys yhteyspisteen toimintaan vai esiintyikö kaatumisia senkin jälkeen?

Mitenkäs tämä suhtautuu Xiaomi mi5 ja vastaaviin verrattuna?
Olis kiva nähdä joku vertailutesti näistä flägship killereistä! Joku viiden edullisen, mutta lippulaivapuhelimen ominaisuuksilla varustetun vertailu olisi mielenkiintoinen.

Miksikö tuohon piti saada joku Dash Charge eikä Qualcomin Quick Chargea, vaikka tuossa on vielä Qualcommin prossu? Tuon OPPO:n mukaan tuolla systeemillä voi ladata 5A asti, mikä on aika järjetöntä ohuella halvalla usbikaapelilla. Kiinnostaisi tietää kys. systeemille tarkoitetun kaapelin specsit.

Heikki63

Auttoiko puhelimeen testijakson aikana tullut päivitys yhteyspisteen toimintaan vai esiintyikö kaatumisia senkin jälkeen?

Itselläni ei ole ollut mitään ongelmia langattoman tukiaseman toiminnassa 3.2.1 ohjelmistoversiolla. Samoin usb-tethering tuntuu toimivan luotettavasti.

Hyvä, totuudenmukainen arvostelu.

fixman

Miksikö tuohon piti saada joku Dash Charge eikä Qualcomin Quick Chargea, vaikka tuossa on vielä Qualcommin prossu? Tuon OPPO:n mukaan tuolla systeemillä voi ladata 5A asti, mikä on aika järjetöntä ohuella halvalla usbikaapelilla. Kiinnostaisi tietää kys. systeemille tarkoitetun kaapelin specsit.

Siitä yksinkertaisesta syystä, että dash charge on parempi. Erilainen akkurakenne mahdollistaa tämän teknologian käytön.

Heikki63

Auttoiko puhelimeen testijakson aikana tullut päivitys yhteyspisteen toimintaan vai esiintyikö kaatumisia senkin jälkeen?

Ei auttanut.

Hannibal_pjv

Mitenkäs tämä suhtautuu Xiaomi mi5 ja vastaaviin verrattuna?
Olis kiva nähdä joku vertailutesti näistä flägship killereistä! Joku viiden edullisen, mutta lippulaivapuhelimen ominaisuuksilla varustetun vertailu olisi mielenkiintoinen.

Xiaomi Mi5 on parhaillaan testattavana ja artikkeli tulee kuun taitteessa. Kyllä sanoisin, että OnePlus 3 on huomattavasti viimeistellympi laite kuin Mi5.

fixman

Miksikö tuohon piti saada joku Dash Charge eikä Qualcomin Quick Chargea, vaikka tuossa on vielä Qualcommin prossu? Tuon OPPO:n mukaan tuolla systeemillä voi ladata 5A asti, mikä on aika järjetöntä ohuella halvalla usbikaapelilla. Kiinnostaisi tietää kys. systeemille tarkoitetun kaapelin specsit.

Dash Charge on Oppon oma pikalataustekniikka ja OnePlus on oppon sisarfirma, joten kai se on heille ollut loogista käyttää "omaa tekniikkaa". Ja onhan tuossa Dash Chargessa/VOOCissa ideaa, kun on nopea eikä haittaa puhelimen suorituskykyä ladatessa. Käsittääkseni laturi tunnistaa onko käytössä Dash Charge/VOOC -yhteensopiva kaapeli ja tarjoaa latausvirtaa sen mukaan. Ja yhteensopivia ovat käsittääkseni valmistajan omat kaapelit. Yleiskaapelilla latausvirta rajoittuu standardin mukaiseen kahteen ampeeriin.

Miksi akku pitäisi saada irti? Itseni ei ainakaan ole ikinä tarvinnut vaihtaa puhelimeni akkua.

Siitä yksinkertaisesta syystä, että dash charge on parempi. Erilainen akkurakenne mahdollistaa tämän teknologian käytön.

Juha Kokkonen

Dash Charge on Oppon oma pikalataustekniikka ja OnePlus on oppon sisarfirma, joten kai se on heille ollut loogista käyttää "omaa tekniikkaa". Ja onhan tuossa Dash Chargessa/VOOCissa ideaa, kun on nopea eikä haittaa puhelimen suorituskykyä ladatessa. Käsittääkseni laturi tunnistaa onko käytössä Dash Charge/VOOC -yhteensopiva kaapeli ja tarjoaa latausvirtaa sen mukaan. Ja yhteensopivia ovat käsittääkseni valmistajan omat kaapelit. Yleiskaapelilla latausvirta rajoittuu standardin mukaiseen kahteen ampeeriin.

Mielestäni olisi parempi toteuttaa pikalataus mieluummin korkean jännitteen, kuin korkean virran avulla siitä syystä, että

Jos U = SUURI,
Silloin I = pieni.
Ja kun R = I^2,
Voidaan todeta että: Mitä pienempi jännite/ mitä suurempi virta (tehon ollessa vakio), sitä isompi resistanssi. Ja mitä isompi resistanssi, sitä enemmän tehoa menee hukkaan.

MummoHD

Mielestäni olisi parempi toteuttaa pikalataus mieluummin korkean jännitteen, kuin korkean virran avulla siitä syystä, että

Jos U = SUURI,
Silloin I = pieni.
Ja kun R = I^2,
Voidaan todeta että: Mitä pienempi jännite/ mitä suurempi virta (tehon ollessa vakio), sitä isompi resistanssi. Ja mitä isompi resistanssi, sitä enemmän tehoa menee hukkaan.

Heh, eipä tulisi ensimmäisenä mieleen hyötysuhde, puhutaan kuitenkin kännykkälaturista. Jokaisella toki omat huolenaiheensa. :rolleyes:

MummoHD

Mielestäni olisi parempi toteuttaa pikalataus mieluummin korkean jännitteen, kuin korkean virran avulla siitä syystä, että

Jos U = SUURI,
Silloin I = pieni.
Ja kun R = I^2,
Voidaan todeta että: Mitä pienempi jännite/ mitä suurempi virta (tehon ollessa vakio), sitä isompi resistanssi. Ja mitä isompi resistanssi, sitä enemmän tehoa menee hukkaan.

Itsekin näkisin niin, että tällaisessa pienitehoisessa sovelluksessa ei hyötysuhteella ole kuitenkaan ihan niin suurta merkitystä, etteivätkö muut käytännön asiat (kuten nopeus, suorituskyvyn säilyminen ja vähäinen lämpeneminen) menisi sen edelle.

Juha Kokkonen

Itsekin näkisin niin, että tällaisessa pienitehoisessa sovelluksessa ei hyötysuhteella ole kuitenkaan ihan niin suurta merkitystä, etteivätkö muut käytännön asiat (kuten nopeus, suorituskyvyn säilyminen ja vähäinen lämpeneminen) menisi sen edelle.

Jos verrataan alkuperäistä USB standardia tähän tekniikkaan, niin ei tuo lataus ole kovinkaan pienitehoinen. Laskin, että 4A ladattaessa 1 metrin 26awg perus kupari usbikaapelilla tehohäviötä aiheutuu 4,27W, eli melkein neljäsosa lataustehosta. Tällä tulee siis hyötysuhteeksi 78,7%, mutta tulee ottaa huomioon, että valtaosa usbikaapeleista on edullisempia romukuparista väserrettyjä, eli tuo on teoriassa maksimi ja lisäksi tulee vastaan liitinten jännitehäviöt. Vastaava tehohäviö laadukkaalla 22awg kaapelilla on 1.69W ja hyötysuhde 91,6%, mutta harvalla on noin paksua usbikaapelia. Tuskimpa tuo "Dash charge" kaapeli on tuota paksumpaa.
Qualcommin QC järjestelmällä ladattaessa 9V/2A (18W) tehohäviö 26awg kaapelilla on 1,07W (94,1%) ja 22awg kaapelilla 0,42W (97,7%).

Tämä siis tahtoo tarkoittaa, että 18W QC on 26awg kaapelilla tehokkaampi kuin 20W Dash charge. Lisäksi Dash Charge hukkaa melkein ampeerin lataustehoa. 20W laturista saakin vain 15,73W.

Zenfone 2:sen kanssa käytän tuota QC 9V/2A latausta, enkä ole havainnut mitään suorituskyvyn tippumista eikä tuo pieni lämpeneminen häiritse. Lämpeneehän penkinlämmitinkin. Pääasia, että teho saadaan akulle eikä lämpöhukkana kaapelista.

fixman

Jos verrataan alkuperäistä USB standardia tähän tekniikkaan, niin ei tuo lataus ole kovinkaan pienitehoinen. Laskin, että 4A ladattaessa 1 metrin 26awg perus kupari usbikaapelilla tehohäviötä aiheutuu 4,27W, eli melkein neljäsosa lataustehosta. Tällä tulee siis hyötysuhteeksi 78,7%, mutta tulee ottaa huomioon, että valtaosa usbikaapeleista on edullisempia romukuparista väserrettyjä, eli tuo on teoriassa maksimi ja lisäksi tulee vastaan liitinten jännitehäviöt. Vastaava tehohäviö laadukkaalla 22awg kaapelilla on 1.69W ja hyötysuhde 91,6%, mutta harvalla on noin paksua usbikaapelia. Tuskimpa tuo "Dash charge" kaapeli on tuota paksumpaa.
Qualcommin QC järjestelmällä ladattaessa 9V/2A (18W) tehohäviö 26awg kaapelilla on 1,07W (94,1%) ja 22awg kaapelilla 0,42W (97,7%).

Tämä siis tahtoo tarkoittaa, että 18W QC on 26awg kaapelilla tehokkaampi kuin 20W Dash charge. Lisäksi Dash Charge hukkaa melkein ampeerin lataustehoa. 20W laturista saakin vain 15,73W.

Zenfone 2:sen kanssa käytän tuota QC 9V/2A latausta, enkä ole havainnut mitään suorituskyvyn tippumista eikä tuo pieni lämpeneminen häiritse. Lämpeneehän penkinlämmitinkin. Pääasia, että teho saadaan akulle eikä lämpöhukkana kaapelista.

Mielestäni vähän epäoleellista hiusten halkomista. Eiköhän tuo tehohäviö ole otettu huomioon laturia ja kaapelia mitoitettaessa. Tavallisilla kaapeleillahan tuo pikalataus ei onnistu, kuten jo tuossa ylempänä viittasin. Oli sitten tehohäviöiden suhteen miten oli, lopputulos on joka tapauksessa toimiva, koska OnePlus 3 on nopeimmin latautuva puhelin mitä testeissämme on käynyt.

Juha Kokkonen

Mielestäni vähän epäoleellista hiusten halkomista. Eiköhän tuo tehohäviö ole otettu huomioon laturia ja kaapelia mitoitettaessa. Tavallisilla kaapeleillahan tuo pikalataus ei onnistu, kuten jo tuossa ylempänä viittasin. Oli sitten tehohäviöiden suhteen miten oli, lopputulos on joka tapauksessa toimiva, koska OnePlus 3 on nopeimmin latautuva puhelin mitä testeissämme on käynyt.

Toki. Mutta näen miinuksena, että järjestelmä toimii vain tietyn mallisella kaapelilla, kun QC toimii kaikilla kaapeleilla.

fixman

Zenfone 2:sen kanssa käytän tuota QC 9V/2A latausta, enkä ole havainnut mitään suorituskyvyn tippumista eikä tuo pieni lämpeneminen häiritse. Lämpeneehän penkinlämmitinkin. Pääasia, että teho saadaan akulle eikä lämpöhukkana kaapelista.

Se lämpeneminen ei ole mitenkään terveellistä akulle. Ja vaikka dash toimii vain tietyllä kaapelilla, henkkoht en näe mitenkään ongelmana käyttää yhtä ja samaa kaapelia.

Hannibal_pjv

Mitenkäs tämä suhtautuu Xiaomi mi5 ja vastaaviin verrattuna?
Olis kiva nähdä joku vertailutesti näistä flägship killereistä! Joku viiden edullisen, mutta lippulaivapuhelimen ominaisuuksilla varustetun vertailu olisi mielenkiintoinen.

Ainakin turvallisempi pitkälle tulevaisuuteen ellei muuta.

Jombe

Se lämpeneminen ei ole mitenkään terveellistä akulle. Ja vaikka dash toimii vain tietyllä kaapelilla, henkkoht en näe mitenkään ongelmana käyttää yhtä ja samaa kaapelia.

Asia ei ole niinkään yksinkertainen. QC perustuu "perinteiseen pikalataukseen", jossa akkua ladataan ensin suurella virralla ja n. 60% kohdalla lataus muuttuu vakiojännitteellä lataukseksi, jolloin virta alkaa tippua pikkuhiljaa. Tämä vakiojännitelataus vie enemmän aikaa kuin ensimmäisen vaiheen vakiovirtalataus. Tämän takia olisi mielenkiintoista nähdä kaaviota akkuprosentin tai latausvirran ja ajan suhteen. Voi olla mahdollista, että dash lataa pitempään vakiovirralla, joka lyhentää huomattavasti akun elinikää tai akun täyttä kapasiteettiä ei todellisuudessa käytetäkään.
Mutta yksi asia näillä molemmila tekniikoilla on yhteistä, ne kuluttavat akkua enemmän kuin "tavallinen lataus". Onkin suositeltavampaa käyttää esim. 5V/2A laturia, kun pikalataukselle ei ole tarvetta.

fixman

Asia ei ole niinkään yksinkertainen. QC perustuu "perinteiseen pikalataukseen", jossa akkua ladataan ensin suurella virralla ja n. 60% kohdalla lataus muuttuu vakiojännitteellä lataukseksi, jolloin virta alkaa tippua pikkuhiljaa. Tämä vakiojännitelataus vie enemmän aikaa kuin ensimmäisen vaiheen vakiovirtalataus. Tämän takia olisi mielenkiintoista nähdä kaaviota akkuprosentin tai latausvirran ja ajan suhteen. Voi olla mahdollista, että dash lataa pitempään vakiovirralla, joka lyhentää huomattavasti akun elinikää tai akun täyttä kapasiteettiä ei todellisuudessa käytetäkään.
Mutta yksi asia näillä molemmila tekniikoilla on yhteistä, ne kuluttavat akkua enemmän kuin "tavallinen lataus". Onkin suositeltavampaa käyttää esim. 5V/2A laturia, kun pikalataukselle ei ole tarvetta.

Miten tuo liittyi minun viestiini?

Näytä kaikki kommentit
fixman

Asia ei ole niinkään yksinkertainen. QC perustuu "perinteiseen pikalataukseen", jossa akkua ladataan ensin suurella virralla ja n. 60% kohdalla lataus muuttuu vakiojännitteellä lataukseksi, jolloin virta alkaa tippua pikkuhiljaa. Tämä vakiojännitelataus vie enemmän aikaa kuin ensimmäisen vaiheen vakiovirtalataus. Tämän takia olisi mielenkiintoista nähdä kaaviota akkuprosentin tai latausvirran ja ajan suhteen. Voi olla mahdollista, että dash lataa pitempään vakiovirralla, joka lyhentää huomattavasti akun elinikää tai akun täyttä kapasiteettiä ei todellisuudessa käytetäkään.
Mutta yksi asia näillä molemmila tekniikoilla on yhteistä, ne kuluttavat akkua enemmän kuin "tavallinen lataus". Onkin suositeltavampaa käyttää esim. 5V/2A laturia, kun pikalataukselle ei ole tarvetta.

Ihan samalla tavalla Dash Charge pienentää latausvirtaa (ja täten nopeutta) latauksen loppuvaiheessa noin 65 % kohdalla. Anandtechin kuvaaja aiheesta:

[​IMG]

"Ei fyysistä kaksivaiheista kamerapainiketta"
Onko tässä ollenkaan fyysistä kameranäppäintä?

Minnu

"Ei fyysistä kaksivaiheista kamerapainiketta"
Onko tässä ollenkaan fyysistä kameranäppäintä?

Ei ole kameralle "omaa" fyysistä näppäintä. Volume näppäimistä näytti ottavan kuvan.

Minnu

"Ei fyysistä kaksivaiheista kamerapainiketta"
Onko tässä ollenkaan fyysistä kameranäppäintä?

Ei ole erillistä fyysistä kameranäppäintä, mutta tosiaan volyyminäppäimestä saa halutessaan näpättyä kuvan. Tarkennus ei kuitenkaan onnistu erikseen.

Tehoa tässä puhelimessa toki piisaa, mutta väritasapaino on harmillisesti päin honkia.

nanker

Tehoa tässä puhelimessa toki piisaa, mutta väritasapaino on harmillisesti päin honkia.

Eikös sitä voi calibrioida kuten ainakin cyanogenmodissa ja sampoissa sekä lumioissa ?

Muropaketin uusimmat