Uusimmat

Testissä Xiaomi 11T Pro -puhelin – Järisyttävän nopea lataus hieman vaatimattomissa kuorissa

22.10.2021 11:00 Kai Taipale

Xiaomi julkaisi syksyn kunniaksi 11T-puhelinmalliston. Muropaketin testiin otettu 11T Pro -versio osaa hyödyntää 120 watin HyperCharge-pikalatausteknologiaa. Muilta osin puhelimesta löytyy niin huippuominaisuuksia kuin heikkouksiakin.

Lippulaivaluokkaan ainakin tehoiltaan kuuluva Xiaomi 11T Pro -puhelin näki virallisesti päivänvalonsa syyskuun puolella, mutta ennakkomyyntiin puhelin ehti 18. päivä lokakuuta ja myymälöissä se on 25. päivä lokakuuta. Uuden mallin myötä muuttui hieman myös valmistajan nimeämiskäytäntö, sillä vielä Mi 11 -edeltäjämalleissa käytetty Mi-mallimerkintä on nyt karsittu pois.

Testiin otetun Xiaomi 11T Pro -puhelimen olennaisiin ominaisuuksiin kuuluvat esimerkiksi huippunopea langaton lataus, 120 hertsin päivitystaajuuteen yltävä 6,67 tuuman AMOLED-näyttö ja Snapdragon 888 -mobiilialusta.

Xiaomi 11T Pro -puhelinta myydään kolmena värivaihtoehtona, jotka ovat Moonlight White, Celestial Blue ja testilaitteen Meteorite Gray. Xiaomi 11T Pro -mallista on Suomessa myynnissä 8 + 256 gigatavun muistilla varustettu versio. Hintaa puhelimella on 699 euroa. Myyntiin tuli samaan aikaan myös 599 euron hintainen 11T-versio, jossa käytetään eri suoritinta ja siinä on pieniä ominaisuuseroja, kuten hitaampi lataus.

Näillä eväillä Xiaomin uutuus kilpailee siis muiden tehokkaiden Android-puhelimien kanssa. Selkeitä kilpailijoita ovat esimerkiksi OnePlus 9 (Pro) ja Asus Zenfone 8. Myös Sonyn Xperia 1 III- ja Xperia 5 III -malleista löytyy sama järjestelmäpiiri, mutta niiden hinnat karkaavat jo korkeammalle tasolla, samoin käy Samsungin Galaxy S21-mallien. Myös valmistajan aiempi Mi 11 -malli osuu helposti samalle tontille, mutta sen saatavuuden voi odottaa hiljalleen olevan laskusuunnassa.

Myyntipakkauksessa on tehokkaan 120-wattisen latauslaitteen lisäksi puhelin, USB-C-kaapeli, suojakuori ja ohjeet.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus, ominaisuudet ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat