Uusimmat

Laitteen ja ominaisuuksien esittely

19.03.2015 11:54 Pekko Lainiala

Yotaphone 2:n etupuoli on tyyliltään simppeli ja koruton. Laitteen etupuolelle on sijoitettu 2,1 megapikselin etukamera. Kokoa laitteelta löytyy 144,9 x 69,4 x 8,95 millimetrin verran ja painoa taasen 145 grammaa. Laitetta myydään ainoastaan mustan värisenä.

Yleiseltä tuntumaltaan laite on tukevan oloinen, mutta täysin ilman nitinöitä ja kolinoita laitetta ei toimiteta. Mikäli laitetta ravistellaan pitämättä sormia äänenvoimakkuuden painikkeen päällä, kuuluu laitteesta pieni helinä. Laitteen molemmilla puolilla on näyttö, joka käytännössä tarkoittaa sitä, ettei siinä ole irrotettavia kuoria ja sen sisuksiin ei ole pääsyä. Kädessä laite tuntuu melkoisen liukkaalta. Varsinaisia suojakuoria laitteessa ei kahden näytön vuoksi voi käyttää, mutta Yotan omasta verkkokaupasta on ostettavissa bumper-tyylinen suojus puhelimen reunoille.

Suorityskyvystä vastaa Qualcommin neliytiminen Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri 2,2 gigahertsin kellotaajuudella ja Adreno 330 -grafiikkaohjain. Keskusmuistia löytyy kaksi gigatavua, sisäistä tallennustilaa 32 gigatavua ja sisuksissa on 2500 mAh:n akku. Laitteesta ei löydy paikkaa MicroSD-korteille. Suorituskykytestien tulokset löytyvät käyttökokemusten yhteydestä.

Laitteen päänäyttönä toimii 5-tuumainen AMOLED-näyttö 1920×1080-resoluutiolla, joka kääntyy tässä tuumakoossa kiitettäväksi 442 PPI:n pikselitiheydeksi. Näyttö näyttää hyvältä, eikä siitä löydy moittimista. Värit toistuvat eloisina ja musta toistuu mustana. Näyttöä suojaamassa on Gorilla Glass 3 -lasi.

Laitteen molemmat painikkeet on sijoitettu oikealle kyljelle. Äänenvoimakkuuden painikkeen alle on piilotettu Nano-SIM-korttipaikka, johon pääsee käsiksi laitteen mukana tulevalla työkalulla.

Yläpäätyyn on sijoitettu 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, kun taas alapäätyyn on sijoitettu laitteen Micro USB -portti. Yotaphonen alapäädystä löytyy kaiutin.

Sisältö

  1. Testissä Yotaphone 2
  2. Laitteen ja ominaisuuksien esittely
  3. Takapuolen e-paperinäyttö ja kamera
  4. Käyttökokemukset, suorituskyky ja akkukesto
  5. Loppuyhteenveto