Loppuyhteenveto

19.03.2015 11:54 | Pekko Lainiala

Yotaphone 2:n takakannen kosketusta tukeva e-paperinäyttö on virkistävä ja erilainen uutuusominaisuus mobiilimarkkinoille. Laite on myös kokonaisuutena tyylikkään oloinen paketti, mutta toisaalta se on varsinkin talvella käsissä melko liukkaan tuntuinen. Liukas käsituntuma aiheuttaa tämän hintaisessa laitteessa helposti sydämentykytyksiä aiheuttavia lipsahteluja. Ohjelmiston osalta laitteesta löytyy suhteellisen puhdas Android 4.4 -käyttöjärjestelmä, joten siltä saralta on vaikeaa löytää moitteen sijaa.

E-paperinäyttö aiheuttaa hieman ristiriitaisia tuntemuksia, koska tällä hetkellä tekniikka ei tunnu olevan millään tapaa käytön kannalta ehdottoman tarpeellinen ominaisuus.. Toisaalta värillisenä ja hieman nopeammin reagoivana näyttö voisi tuoda jo huomattavasti enemmän lisäarvoa puhelimelle, mutta nykyisellään se on lähinnä hieno lelu. Toki myös hyviä käyttötarkoituksia löytyy jo nyt, kuten e-kirjojen lukeminen yli 100 tunnin akkukestolla, mutta takanäytön hyödyntäminen ei tunnu nykyisellään kovinkaan luonnolliselta.

Hinta/laatusuhdetta ajatellessa täytyy ottaa huomioon, että kyseessä on nykymarkkinoilla täysin uniikki laite. Nykyisellään 699 euron hinta on melkoisen suolainen, mutta tekniikka itsessään on todella kiinnostava. Allekirjoittanut näkisikin mielellään vastaavia ratkaisuja jatkossa edullisemmissa hintaluokissa.

Hyvää

  • E-paperinäyttö kokonaisuutena
  • Ulkonäkö simppelin tyylikäs
  • Lähes muokkaamaton Android 4.4

Huonoa

  • Kallis hinta
  • E-paperinäytön haamukuvat

 

Sisältö

  1. Testissä Yotaphone 2
  2. Laitteen ja ominaisuuksien esittely
  3. Takapuolen e-paperinäyttö ja kamera
  4. Käyttökokemukset, suorituskyky ja akkukesto
  5. Loppuyhteenveto