Uusimmat

Toinenkin puhelin näytön alle sijoitetulla sormenjäljenlukijalla, tälläkin kertaa Vivolta

22.03.2018 09:17 Muropaketin toimitus

Vivon MWC-tapahtumassa julkistama X20 Plus UD -malli yllätti tunnetummat valmistajat  housut kintuissa. Näytön läpi toimivaa sormenjäljenlukijaa vuosia valmistelleet jätit hävisivät kisan kiinalaisnousukkaalle. Kuin suolaa haavoihin hieroakseen Vivo tuo markkinoille jo toisen luurin samalla tekniikalla.

Vivo X21 Screen Fingerprint ei mallinimensä mukaisesti ole valtava hyppy eteenpäin X20-versiosta, mutta pieniä parannuksia löytyy. Ilmeisesti laitteen erikoisin osio, eli sormenjäljenlukija on tismalleen samanlainen kuin X20 Plus UD -puhelimessa.

Puhelimessa on 6,28-tuumainen FHD+ -tarkkuuden näyttö 19:9 -kuvasuhteella. Yläreunaa koristaa näyttölovi. Järjestelmäpiirinä on Snapdragon 660, keskusmuistia on kuusi gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua. Kaksoiskameroita on laitteessa molemmin puolin. Takapuolella 12 + 5 megapikselin kennot ja etupuolella tarjolla on peräti 12 + 12 megapikseliä. Käyttöjärjestelmänä on Android 8.1 -pohjainen FunTouch OS.

Sormenjäljen lisäksi biometrinen tunnistautuminen onnistuu kasvontunnistuksella, ja lisäksi käytössä on Bixby-tyyppinen digiapuri nimeltä Jovi. Puhelimen hinta on Kiinassa noin 410 euroa. Tarjolle tulee myös sisarmalli ilman erikoista sormenjäljenlukijaa, noin 370 euron hintaisessa mallissa sormenjäljenlukija on sijoitettu perinteiseen tapaan puhelimen takapuolelle, ja lisäksi tallennustilan määrä on puolitettu 64 gigatavuun.