Uusimmat

Toinenkin puhelinvalmistaja saattaa olla siirtymässä käyttämään Huawein palveluita

22.03.2021 20:39 Muropaketin toimitus

Huawein on tuonut mobiililaitteisiin omat palvelunsa jouduttuaan Yhdysvaltain pakotteiden johdosta luopumaan Googlen palveluista. Mikäli vastaava kohtalo koskee muitakin, voisi Huawei saada lisää asiakkaita palveluilleen. 

Huawein työntekijä Akiba Ziluo on vihjannut, että Huawei palveluille voi löytyä käyttäjä myös toisesta puhelinvalmistajasta. Tämä olisi myös kiinalainen Meizu.

Mitään varmuutta Meizun tai minkään muun valmistajan palveluloikasta ei vielä ole. Ei kuitenkaan olisi mikään yllätys, että erityisesti kiinalaiset mobiililaitteiden valmistajat etsisivät mahdollisia vaihtoehtoja tilanteeseen, jossa niitä uhkaisi Googlen palveluiden menetys. Tästä on kyse myös Meizun kohdalla.

Kiinalaisvalmistajille Huawein HMS -palvelut (Huawei Mobile Services) olisivat helposti järkevin vaihtoehto. Huawein AppGallery-sovelluskauppa on Googlen ja Applen vaihtoehtojen jälkeen kolmanneksi suurin, joten se tarjoaisi selkeän vaihtoehdon varsinkin näiden kotimarkkinoille – miksei myös muille markkinoille. Huawein AppGallery -sovelluskauppa on saatavilla 170 maassa ja sillä on maailmanlaajuisesti jo yli 530 miljoonaa aktiivista kuukausittaista käyttäjää.