UUSIMMAT

Tonino Lamborghini paikkaa Vertun jättämää aukkoa

26.08.2017 10:12 | Muropaketin toimitus

Vertun ajauduttua konkurssiin ovat liiasta rahasta kärsivien kulutusvalinnat entistä rajoittuneempia. Onneksi hätiin rientää Tonino Lamborghini uudella Alpha-One -puhelimellaan. 

Mikäli Alpha-Onen haluaa hakea kivijalasta, pitää matkustaa Lontooseen Harrod’s-tavarataloon. Lisäksi puhelinta on tarjolla useissa paikoissa Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa. Toki se on tarjolla myös valmistajan omassa verkkokaupassa. Hinnaksi verkkosivuilla ilmoitetaan 2450 dollaria (noin 2075 euroa) ilman veroja. Postikuluja päälle ei sentään enää tule. Valmistaja myös huomauttaa, että myyntipakettiin ei kuulu laturia.

Lamborghini-merkkisten autojen konepellin alla pyörii yleensä vääntöä, josta tavallisella perheautolla ajava voi vain haaveilla. Puhelinmaailmassa ollaan kuitenkin huomattavasti demokraattisempia tehojen jakautumisen suhteen. Lambon sisällä tikittää Snapdragon 820, sama piiri löytyy esimerkiksi Samsungin Galaxy S7 -malleista ja LG G5 -puhelimesta. Muistia luksuslaitteessa on neljä gigatavua ja tallennustilaa 64 gigaa. Kelpo speksit viime vuotiselle lippulaivalle, mutta selvästi jäljessä tämän vuoden huippumalleista. Äänipuolesta mainittakoon stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -sertifiointi.

Ulkopuolella huomiota herättävät italialainen musta nahka ja metalli. Niille pitääkin laskea melkoisesti arvoa, sillä teknisesti puhelin on käytännössä ZTE Axon 7, jollaisen saa kaupasta 2000 taalaa halvemmalla.