TSMC laittaa miljardeja kiinni Applen uusiin järjestelmäpiireihin

12.10.2017 09:26 | Muropaketin toimitus

Apple suunnittelee itse iPhone-puhelinten järjestelmäpiirit, mutta niiden valmistus on esimerkiksi TSMC:n huolia. Taiwanilaisyritys on nyt tekemässä jättimäistä investointia taatakseen suurasiakkaalleen mitä se haluaa.

Applen A11 Bionic -järjestelmäpiirin valmistuksesta suurin osa on uskottu TSMC:n huoleksi. Taiwanilaisyritys pyrkiikin nyt pitämään Applen tyytyväisenä ja varustautuu tulevaisuuteen jättimäisellä investoinnilla. Wccftech-sivuston mukaan TSMC laittaa jopa 20 miljardia dollaria kiinni uuteen tehtaaseen, jonka tehtävänä on valmistaa siruja Applelle.

Painetta huippuluokan valmistuskapasiteetin hankkimiseen tulee useasta suunnasta, niin Intel kuin Samsung puskevat piirejä ulos huippumoderneilta tuotantolinjoilta jatkuvasti. Vuoteen 2022 mennessä TSMC uskoo pystyvänsä käyttämään uutta tehdastaan täyttä häkää kolmen nanometrin viivanleveydellä valmistettujen järjestelmäpiirien valmistamiseen. Tällä hetkellä Applen uutuuspuhelimissa hyrräävän A11-piirin valmistustekniikka on perustunut kymmenen nanometrin viivanleveyteen. Kolmeen nanometriin tuskin hypätään suoraan, vaan välissä on valmistajien suunnitelmien mukaan ainakin seitsemän ja viiden nanometrin välietapit.