Ultimate Earsin kaiuttimiin Alexa-tuki

17.08.2017 13:36 | Muropaketin toimitus

Logitechin omistama Ultimate Ears tuo Amazonin Alexa-tekoälyn kahteen kaiutinmalliinsa. Älykkäiksi muuttuvat laitteet ovat UE BOOM 2 ja UE MEGABOOM.

Amazon ponkaisi kertaheitolla äänellä ohjattavien tekoälyjen ykkösnimeksi Echo -kaiuttimillaan. Jättiläisyritys lisensoi tekniikkaansa myös muille valmistajille ilmeisen edullisin sopimusehdoin, sen verran tiuhaa tahtia erilaisia Alexa-tuotteita julkaistaan.

Siinä missä muilta valmistajilta on luvassa aivan uusia Alexa-pohjaisia laitteita, tuo Ultimate Ears ominaisuuden laitteisiinsa ohjelmistopäivityksellä. Laitteet osaavat sen jälkeen kaiken mitä Amazonin omat Echot. Suomessa Alexan toiminnallisuus on vielä rajattua, mutta Yhdysvalloissa puhekomennoilla voi vaikkapa tilata pizzan tai Uber-kyydin ovelle.

Ominaisuudet saa käyttöönsä ilmaiseksi päivittämällä Android-puhelimeensa UE BOOM-sovelluksen uusimman version. Apple-käyttäjille Alexaa ei ole tarjolla tällä hetkellä, ja teknisistä syistä se ei myöskään toimi, mikäli käytössä oleva puhelin on Google Pixel, jokin OnePlus-malleista tai Huawei Mate 9. Virallisesti ominaisus on tarjolla vain käyttäjille, jotka asuvat Alexaa myyvissä maissa, eli Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Saksassa.

Aivan yhtä näppärää BOOM-kaiuttimen käyttö ei ole kuin aidon Echon. Koneen kanssa jutellakseen tulee painaa kaiuttimen bluetooth-nappulaa, ne eivät siis kuuntele koko ajan ympäristöään. Ratkaisu on tehty mitä luultavimmin virransäästösyistä, Echot kun käyttävät verkkovirtaa ja BOOMit puolestaan toimivat akuilla.