UUSIMMAT

Useista Android-puhelimista löytyvä kasvojentunnistus on luokattoman huono – Aukeaa pelkällä paperikuvalla

09.01.2019 18:35 | Muropaketin toimitus

Varsinkin edullisissa Android-älypuhelimissa käytetty, etukameraa hyödyntävä kasvojentunnistus on hyvin kaukana tietoturvallisesta. Testatuista laitteista 40 prosenttia aukesi pelkällä paperikuvalla. 

Kasvojentunnistuksen suosio älypuhelimien lukitusmenetelmänä on kasvanut varsinkin Applen Face ID:n julkaisun jälkeen. Face ID on kuitenkin ainakin vielä toistaiseksi selvästi muita kasvojentunnistusmenetelmiä turvallisempi, eikä sitä voi huijata esimerkiksi 3D-tulostetulla tekopäällä.

Varsinkin edullisista Android-älypuhelimista löytyvä etukameraa hyödyntävä kasvojentunnistus on kuitenkin luokattoman huono. Consumentenbondin testaamista 110:stä Android-laitteesta 42 eli 40 prosenttia aukesi, kun etukameralle näytti yksinkertaisesti paperista kuvaa laitteen omistajasta. Osassa testatuista laitteista kasvojentunnistuksen turvallisuutta pystyi myös säätämään paremmaksi.

Testatuista puhelimista kuvalla aukesivat muun muassa Nokia 3.1:n ja 7.1:n, Samsung A7:n ja A8:n, Huawei P20 -mallien sekä Sony XZ2 -mallien kasvojentunnistukset. Sen sijaan monet lippulaivatason älypuhelimet, kuten Samsungin Galaxy S9 -mallit, Huawein Mate 20 -mallit ja OnePlussan 5T sekä 6 eivät olleet yhtä helppoja huijattavia.

Muropaketin uusimmat