Uudella 3D-tunnistimella varustettu Apple iPad tulossa vuonna 2020 – Apple-silmälaseja saadaan odotella pidempään

17.11.2019 12:02 | Muropaketin toimitus

Apple on tehnyt isoja panostuksia lisättyyn ja virtuaaliseen todellisuuteen. Suunniteltujen tuotteiden keskiössä on uudenlainen 3D-tunnistin.

Bloomberg uutisoi nimettömiin lähteisiin pohjautuen, Applen suunnittelevan lisätyn todellisuuden (AR) ja virtuaalitodellisuuden (VR) laitteita, joiden keskeinen mahdollistaja olisi uudenlainen 3D-tunnistin. Bloombergin mukaan suunnitelmat konkretisoituvat vuoden 2020 aikana, kun Apple julkaisee 5G-yhteydellä varustetun iPad Pro -tabletin, jossa olisi kaksi kameraa ja uusi 3D-tunnistin samassa moduulissa. Näin laite kykenisi kolmiulotteiseen ympäristön mallintamiseen.

Uutta 3D-tunnistinta on kehitetty Applessa jo vuosia ja sen sanotaan olevan kehittyneempi versio Applen nykyisistä tuotteista löytyvästä Face ID -tunnistimesta.

5G-iPadin jälkeen Applen seuraava harppaus olisi tulossa vuonna 2021 tai 2022, kun se julkaisisi VR/AR-headsetin. Tuote on suunnattu pelaamiseen, videoiden katseluun ja virtuaalisiin kokouksiin. Vuoden 2023 aikana Applen ennustetaan julkaisevan kevyemmät Apple Glasses -AR-silmälasit.

3D-teknologian uskotaan olevan Applen seuraava iso teknologiapanostus iPhonen, iPadin ja Apple Watchin jälkeen. Applen toimitusjohtaja Tim Cook on puhunut lisätystä ja virtuaalitodellisuudesta jo jonkin aikaa. Bloomberg kertoo että Applella on oma, 1000-henkinen monialainen työryhmä kehitystyötä varten, jossa työskentelee muun muassa entisiä NASAn insinöörejä, pelinkehittäjiä ja grafiikan ammattilaisia.