Uusimmat

Uudessa taittuvanäyttöisessä Motorola Razr 5G -puhelimessa on hiottu käytettävyyttä mutta muotoja on viilattu vain niukasti

09.09.2020 22:00 Muropaketin toimitus

Motorola on ollut tiukasti mukana taittuvanäyttöisten puhelimien kisassa. Nyt Lenovon merkkeihin kuuluva Motorola on hionut klassikon olemuksesta ammentavaa puhelintaan vielä pykälää pidemmälle. Uusi Motorola Razr 5G onkin näyttävä, mutta myös entistä käytettävämpi.

Taittuvanäyttöinen Motorola Razr 5G -malli jatkaa pitkälti edeltäjänsä viitoittamalla tiellä. Siihen on kuitenkin tehty joitain selkeitä parannuksia. Ensimmäinen paljastuu toki jo nimestä, puhelin on siis saanut 5G-yhteydet. Tämä on aika olennaista korkeammassa hintaluokassa, jota Razr 5G eittämättä edustaa 1499 euron hinnallaan.

Toinen kehityskohde on etunäyttö, joka on kooltaan 2,7 tuumaa ja tarkkuudeltaan 800 x 600 pikseliä. Sen pikanäkymästä voi lähettää viestejä, hoitaa videopuhelut ja käyttää suosikkisovelluksia ilman puhelimen avaamista.

Etunäytön käytössä on hiottu myös esimerkiksi eleohjauksen toimintaa, joka noudattaa nyt Android 10:n pyyhkäisyjen logiikkaa. Viesteihin vastaaminen onnistuu sen kautta esimerkiksi sanelemalla tai oletusvastauksin, mutta myös täysikokoinen näppäimistö on käytettävissä. Etunäyttö ja sen käyttö on myös joustavasti muokattavissa käyttäjän tarpeiden mukaan.

Laitteen pOLED-päänäyttö on kooltaan 6,2 tuumaa ja tarkkuudeltaan 2142 x 876 pikseliä. Sisänäytön kuvasuhde on siis 21:9, joten se sopii hyvin myös mediatoistoon.

Valmistaja korostaa puhelimen kohdalla sen taskukelpoisuutta. Sitä tukevat 72,6 x 91,7 x 16 millimetrin ulkomitat puhelimen ollessa suljettuna. Avattuna mitat kasvavat 72,6 x 169,2 x 7,9 millimetriin. Painoa on kompakteista mitoista huolimatta kertynyt 192 grammaa. Sormenjälkilukija sijaitsee takakannessa.

Alumiinirunkoon perustuva rakenne on myös tiivis, eikä näyttöön jää mitään koloa. Akku on kapasiteetiltaan 2800 milliampeerituntia ja sitä ladataan 15 watin pikalatauksella.

Käytettävyyttä on hiottu myös saranan jousivoiman osalta. Puhelin on nyt aiempaa helpommin napsautettavissa auki yhdellä kädellä. Puhelimen ulkopinnat ovat molemmilla puolilla Gorilla Glass 5 -materiaalia. Valmistaja kertoo laitteen kestävän sadetta, mutta virallista IP-luokitusta ei sillä ole. Razr 5G -puhelimessa voi nyt myös käyttää kahta liittymää, sillä pelkän eSIMin lisäksi tarjolla on myös SIM-korttipaikka.

Puhelimen tehoista vastaa Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, grafiikasta vastaa Adreno 620. Muistia on kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa 256 gigatavua.

Pääkamerassa on 48 megapikselin kenno, jossa käytetään pikselienyhdistämistekniikkaa, jolloin lopputuloksena on 12 megapikselin kuvia. Kamerassa hyödynnetään myös optista kuvanvakainta ja lasertarkennusta. Kameran aukkoarvo on f1.7.

Tarkka myyntiintuloajankohta Suomessa on vielä auki, mutta värivaihtoehto tulee olemaan harmaa eli Polished Graphite. Hintaa puhelimella on 1499 euroa.

Muropaketin uusimmat