UUSIMMAT

Uusi OnePlus 5T sai entistä suuremman näytön ja kasvontunnistuksen – Hinta ei nouse, myyntiin ensi viikolla

16.11.2017 19:00 | Muropaketin toimitus

OnePlus on julkaissut odotetusti 5T-lippulaivapuhelimensa. Uutta on kasvojentunnistus sekä kuusituumainen näyttö, joka on nyt kuvasuhteeltaan 18:9 ja tarkkuudeltaan 2160 x 1080 pikseliä. Näyttöpaneeli on tekniikaltaan AMOLED.

Julkistuksessa ei tullut esille oikeastaan mitään, mitä jo ennakolta ei olisi osattu odottaa. Alumiinikuorisen puhelimen järjestelmäpiirinä on Qualcommin huippumalli eli Snapdragon 835. Ulkomitat ovat käytännössä samat kuin 5-mallissa, vain pituutta on tullut noin millimetri lisää. Näyttö kattaakin uutuusmallin etupinta-alasta kiitettävät 80,5 prosenttia.

Näytön kasvettua on sormenjälkilukija siirretty laitteen takakanteen. Samalla sitä voi käyttää myös selfie-kuvien laukaisimena tai notifikaatioiden esiin tuomisessa. Tunnistautumisvaihtoehdoksi on nyt valittavissa myös kasvojentunnistus, joka hyödyntää OnePlussan kameraa sekä algorytmejä.

Myös kameraosasto on uudistunut aiemmasta 5-versiosta. Uutuusmallin kaksoiskamerassa on luovuttu optisesta zoomista, mutta tällä kertaa 16 + 20 megapikselin kameroista kummastakin löytyy f1.7-aukkoinen objektiivi, minkä pitäisi valmistajan mukaan parantaa kameran suorituskykyä erityisesti hämäräkuvauksessa.

Käytössä on valmistajan Dash Charge -pikalataus ja puhelimesta löytyy edelleen odotetusti 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Käyttöjärjestelmä on edelleen Android 7.1.1, mutta beta-päivitys Oreoon on luvassa vielä ennen vuoden loppua.

Vain mustana saataville tulevan OnePlus 5T -mallin myynti alkaa 21.11., ja Suomessa järjestetään samana päivänä pop up -myyntitapahtuma Helsingissä Elisa Kulmassa. Hinnat tulevat olemaan samat kuin edeltäjässään eli kuuden gigatavun käyttömuistilla ja 64 gigatavun tallennustilalla varustetun version hinta on 499 euroa. Suurempaa kapasiteettia hamuaville on tarjolla 8/128 gigatavun versio 559 eurolla.