UUSIMMAT

Uusi SD Express -muistikortti on lähes neljä kertaa nopeampi kuin nykyversiot

24.05.2020 11:25 | Muropaketin toimitus

Uuden muistikorttiversion myötä tiedostojen siirtonopeuksiin on luvassa helpotusta. Hetken aikaa saadaan kuitenkin vielä odotella.

Standardeja asettava ryhmittymä SD Association julkisti uuden SD 8.0 -määrityksen SD Express -muistikorteille. Nopeus kasvaa tulevien muistikorttien myötä huimasti.

Seuraavan sukupolven SD Express -muistikortit voivat siirtää dataa neljän gigatavun sekuntinopeudella. Pitkälti tästä on kiittäminen PCIe 4.0- ja NVMe-liitäntöjä. Hyppäys on noin nelinkertainen aiempiin SD 7.0 ja 7.1 -määrityksiin, jotka hyödynsivät PCIe 3.1 -liitäntää. Uusi spesifikaatio koskee SDHC-, SDXC- ja SDUC-muistikortteja.

Markkinoille tuotteita ei ole tulossa vielä hetkeen, sillä valmistajien täytyy ensin ottaa käyttöön uusi määritys. Ja jotta korttien nopeutta voisi hyödyntää, myös muun laitteiston täytyy olla käyttäjällä ajantasaista.

Nopeammalle siirtonopeudelle on tulevaisuudessa kasvava tarve uusien teknologioiden kuten 8K-videon myötä, sillä tiedostojen koko on kasvussa ja näin myös odottelu tiedostojen siirrossa.