Uusi sovellus lupaa hypnotisoida käyttäjänsä – avittaa väitetysti niin tupakoinnin, alkoholin kuin unenkin suhteen

29.01.2023 20:45 Muropaketin toimitus

Voisiko puhelimesi vaivuttaa sinut hypnoosiin? Näin väittää ainakin Oneleaf.

Startup-yritys Oneleaf on kehittänyt sovelluksen, jonka avulla luvatusti pääsee kokeilemaan hypnoosia. Oneleafin mukaan hypnoosi voisi auttaa ainakin tupakoinnin ja alkoholin juomisen lopettamisessa, ahdistuksen vähentämisessä, painon pudotuksessa sekä unenlaadun parantamisessa.

Oneleafin perustaja ja toimitusjohtaja Eliott Cohen-Skalli hehkutti löytäneensä kokonaisen uuden maailman hypnoosista, kun hän etsi keinoa lopettaa tupakointi.

Hän myös väittää ”digitaalisen” hypnoosin olevan parempi kokemus kuin perinteinen. Tätä väitettä hän perustelee sillä, että sovelluksen luomassa hypnoosissa saa olla yksin kotinsa rauhassa, eikä tuntemattoman vieressä toimistossa.

Oneleafin sovellus tarjoaa muutamia 21-päiväisiä ohjelmia, joiden avulla käyttäjä voi yrittää parantaa elämänsä laatua. Ohjelmat on luotu hypnoosialan ammattilaisten kanssa.

Oneleaf nauhoitti sessioita ammattilaisten kanssa, ja käyttäjälle tarjotaan myös binauraalista äänimaisemaa rauhoittavan vaikutuksen lisäämiseksi. Koko kokemus perustuu pelkästään ääneen, ei kuvaan tai videoon. Palvelu on maksullinen, ja 68 dollarilla (noin 62 eurolla) pääsee käsiksi sovelluksen sisältökirjastoon. On myös mahdollista ostaa sovelluksen sisäisesti jokin itseä kiinnostava ohjelma.

Oneleafiin uskoo ainakin monet riskisijoitusyritykset ja enkelisijoittajat, sillä yritys keräsi 4,2 miljoonaa euroa rahoitusta.